Luk

Bryllupsrejse på budget

Bryllupsrejsen

Når finanskrisen hærger, kommer de nære værdier i fokus. Mød et par som holdt drømmebryllupsrejsen på Tunø.

bryllupsrejse på budget

Afslapning og dansk sommer – Bryllupsrejsen behøver ikke koste alverden. Foto: Privat

Ro og fred

Stilhed og en høj blå himmel var den helt perfekte cocktail, da Line og René holdt bryllupsrejse på den lille bilfri ø Tunø i Kattegat.
– Vi havde brugt ret mange penge på brylluppet, så vi ville holde en billig bryllupsrejse, fortæller Line. Og dermed kom parret helt uvidende i tråd med tidens bryllupstrends: Nærhed, økonomisk fornuft og fokus på skandinavisk kvalitet.

Rejsen

afslappet bryllupsrejse

Den lille ø Tunø er bilfri og afstresningen kunne allerede begynde på færgeturen, fortæller Line. Foto: Privat

To dage efter festen sejlede parret til Tunø, hvor dagene gik med lange vandreture, solbadning og med at tale om alle de minder, som havde brændt sig fast.

– Vi var så fyldt op med indtryk fra brylluppet og den hektiske planlægning i dagene op til festen, at det faktisk ville være spildt at tage 14 dage til Hawaii. Vi kunne slet ikke rumme mere, fortæller Line.

Fem gode råd

De fleste brudepar rider på en bølge af endorfiner og kærlighed i dagene efter festen, og derfor er Maldivernes kridhvide strande ikke nødvendige for at få jeres livs ferie. Følg Bryllup.dk fem tips til en bryllupsrejse på budget:

  • Hvis I bliver gift i sommerhalvåret, byder Danmark og resten af Skandinavien på masser af soltimer, søde bær og smuk natur. Lån et sommerhus af venner og familie eller led efter gode tilbud fra kroer og slotte.
  • Kig i god tid før brylluppet efter rejser og hotelophold på sweetdeal.dk, takeoffer.dk, osv. Husk dog at tjekke udløbsfrist på dealen, der oftest skal bruges inden for en bestemt periode.
  • Ønsk jer penge i bryllupsgave til hjælp til bryllupsrejsen. Det kan lyde kedeligt, men mange par har alligevel alt, de kunne ønske sig og mange gange synes familie og venner, det kan være rart at være med til at give en oplevelse.
  • Vælg en destination, der er tættere på hjemme. Tag på storbysferie i Hamborg eller Berlin, find et billigt hotel i Polen, eller tag bilen og kør på Road trip. Hvem siger, at E45 ikke kan bringe jer på ligeså fede eventyr som Route 66? Det handler om at være sammen, slappe af og komme lidt væk fra hverdagens praktiske gøremål.
  • Tænk over, hvilket land I vælger. Visse destinationer kan nås for små penge, men husk at beregne mad og indkøb. Her kan pengene ofte få ben at gå på, og det er derfor værd at undersøge prisforholdene inden I bestiller. Det er lidt sjovere at kunne tage ud at spise uden at det koster det samme som flybilletten.