Luk

Mexico: Sunscape Sabor Cozumel & Secrets Cozumel

Bryllupsrejsen

Vi kører mod havnen i Playa del Carmen, en superhyggelig by med masser af shoppingmuligheder. Her skal vi skal med den lille personfærge til øen Cozumel Efter kun en halv times sejlads er vi på Cozumel – tæt på – men alligevel langt fra det moderne og hektiske liv på Rivieraen. Her er en mere ”laid back stemning”, som vi kender det fra Caribien. Vejene er lidt mere bumpede og bilerne af lidt ældre årgang. Men der er feriestemning for alle pengene, og hele øen er omgivet af det mest fantastiske klare vand med uanede snorkel- og dykkermuligheder.

SESCZ_MainPool_2_cis_p0Vi ankommer til Sunscape Sabor Cozumel, et mindre resort med lav bebyggelse og stille og rolig atmosfære. Hotellet ligger naturligvis direkte på stranden, og det får vi stor glæde af, da vi bliver indlogeret i den store lejlighed med direkte havudsigt og spabad på terrassen.

snorkel

Verdens 2. største koralrev
Cozumel er omkranset af verdens andenstørste koralrev, kun overgået af Great Barrier Reef. Her skal man ikke mange meter ud i vandet, før en fauna af farvestrålende fisk betager en hvilken som helst turist med snorkeludstyr. Ønsker man at komme lidt længere ud til revet, er der masser af muligheder både fra hotellet og mange andre steder på øen.

Udenfor søsterhotellet, Secrets Cozumel, der ligger lige ved siden af, afgår der flere gange dagligt små både, som tager turister med ud på de steder, hvor der er mulighed for at få de helt store undervandsoplevelser. Det skal vi naturligvis også prøve, så bevæbnet med alskens snorkeludstyr, der udlånes gratis, sætter vi kursen lidt nordpå til et område, hvor der ofte er både skildpadder, små hajer og måske endda en rokke. Med på turen er en lokal fotograf, som tidligere boede i Mexico City og arbejdede som IT-chef. Nu har han fundet en mulighed for at udleve sin passion for fotografering i de mest underskønne omgivelser. Efter turen køber vi en CD med masser af skønne billeder fra turen.

SUSCZ_Gardens1_2_cis_p0Romantik på Sunscape og Secrets
Sunscape Sabor Cozumel byder på tre restauranter, adskillige barer, et kasino og masser af aktiviteter i løbet af dagen. Alligevel er der stille og roligt og absolut ingen trængsel på stranden. Hotellet er for alle, så har man børn med, er det en oplagt destination. Er man derimod brudepar på bryllupsrejse uden børn (hvilket de fleste nok er), så vi vil i stedet anbefale Secrets Cozumel, der ligger lige ved siden af. Hotellet er kun for voksne, og her er der romantik og tosomhed for alle pen- gene. De byder på romantiske værelser, mange af dem med direkte adgang til pool, der er gour- metmiddage og naturligvis 24-timers roomservice, hvis man foretrækker det. De byder også på et velassorteret spa-program, hvor der er
mulighed for par-behandlinger, mens I nyder udsigten ud over havet.

Find bryllupsrejser her.

 

Fire resorts i Mexico

Vores magasin BRUDEN tog sammen med Strobel Travel 
til Mexico og besøgte fire lækre resorts i Cancun og på øen Cozumel. Her mødte vi en fantastisk gæstfrihed og et meget højt serviceniveau, der overgår mange caribiske øer. Har man besøgt USA og er blevet begejstret for landet, men ønsker sig noget mere eksotisk på sin bryllupsrejse – så kan vi varmt anbefale Mexico. Et amerikansk islæt blandet med den varme mexicanske kultur giver en unik og spændende rejse på Den Mexicanske Riviera.Læs om de andre resorts her.
Vores tips
Det er oplagt at kombinere en rejse til Mexicos riviera med et ophold
på Cozumel. Tag f.eks. 8 dage på et af hotellerne på Rivieraen og5-6 dage på Cozumel. Så er der både sol, strand, vand, shopping, fantastiske restauranter, ro og by-liv på én og samme tur. Strobel Travel har et stort udvalg af hoteller. Ud fra jeres ønsker, kan de lave den perfekte sammensætning til jeres bryllupsrejse.
Info
Øen indbyder til masser af spændende udflugter på egen hånd, enten i bil eller måske på cykel. Dykning, snorkling og svømning med delfiner er nogle af de mest interessante aktiviteter. I hoved- byen San Miguel er der et godt udvalg af restauranter. Gå ikke glip af et besøg på restaurant Pepes Grill, der er øens ældste restaurant. Der er mange restauranter og barer på øen men ingen diskoteker eller natklubber.
Cozumel
Øen er omkring 48 km lang fra nord til syd og 16 km bred. Det er den største ø i Mexico. Den ligger cirka 20 km fra fastlan- det og cirka 60 km syd for Cancún. Næsten hele Cozumels befolkning bor i byen San Miguel på vestkysten, med et anslået indbyggertal på 90.000. Resten af øen er lavland/fladt, og der er en tæt bevoksning. I 1960’erne opdagede Jacques Cousteau omfanget og skønheden ved koralrevene, der omgiver Cozumel og gjorde dem kendt som et af de bedste steder i verden for dykkere. I slutningen af 1970’erne

blev øens lufthavn kraftigt udvidet, og blev derved i stand til at kunne modtage jetfly og internationale fly. Dette medførte meget mere turisme på Cozumel. Dykning er stadig Cozumels primære attraktion. I 1990’erne opførte man en pier, så kryds- togtskibe let kunne anløbe øen, og den er nu blevet hyppigt rejsemål for krydstogter i Caribien. Cozumel er faktisk verdens største krydstogtshavn beregnet på antallet af krydstogtspassagerer, der passerer her hvert år.

Find din drømmerejse her.