Luk

De 8 mest populære blomster til bryllup

Brudebuketter

Vi kan slet ikke forestille os et bryllup uden friske blomster, vel? Med blomster kan du virkelig skabe en fantastisk smuk borddækning, eller du kan bruge blomster i dit hår, og selvfølgelig består din brudebuket af skønne blomster der afspejler den årstid, du bliver gift på.

Som med så meget andet, så er der særligt nogle bestemte blomster, som efterhånden er blevet meget populære til bryllup. Og det med god grund. Jeg viser dig her, de 8 mest populære blomster til bryllup. Hvem ved, måske er din favorit blomst iblandt dem. Eller måske ender du også med at finde din favorit blandt disse 8.

Sukkulent

Sukkulenter er virkelig blevet populære blomster til bryllup. De er smukke i mange sammenhænge og kan sættes sammen med næsten alt. Der er særligt tre fordele ved sukkulenter; de kan tåle varme, de er nemme at holde og de tilgængelige året rundt.

Nelliker

Deres fine rynkede form og farve udvalget, gør denne blomst til en meget populær bryllupsblomst. Derudover blomstrer de næsten hele året rundt, så de kan passende anvendes til et vinterbryllup, i en farve der matcher resten af jeres bryllupstema.

Dahliaen

Jeg synes Dahliaen er charmerende! Og fordi de har sådan lidt et dramatisk udseende, så er de super flotte, når du sætter dem sammen med nogle løse, grønne blade. Derudover står de også ganske fint – alene, også som brudebuket. Desværre er Dahliaen kun til at få om sommeren – men til gengæld kan du få den i både afdæmpede farver og mere vibrante.

Se også: fine og rustikke bordkort »

Se også: blomster backdrops»

 

dahlia

Ærteblomsten

Ærteblomsten er virkelig sød og romantisk – både alene og i samspil med andre skønne blomster, f.eks. Calla Liljer. Og så fås den i nuttede farver såsom lilla og pink.

ærteblomst

photo: etsy

 

Anemoner

De fås henover vinteren og foråret og er simpelthen så skønne med det “sorte øje” i midten, som virkelig giver blomsten en fascinerende dybde. De er både dramatiske og dragende og hører til i enhver vovet, statement brudebuket.

luxweddingflorist

photo: lux wedding florist

Brudeslør

En billigere løsning, som bestemt pynter flot i en brudebuket, men også som generel pynt til bordet, eller i små vaser.

Brudeslør

photo: weddideas

 

Calla Liljer

De lyse nuancer, f.eks. en cremet ivory kan du bruge i din brudebuket om sommeren og i efteråret kan du vælge en mere mørk tone. Uanset, så er calla liljen virkelig elegant. Den vil også se skøn ud i en vase, som pynt på dine borde. Den fås også i farverne gul, orange og pink, hvis du er mere til pangfarver.

calla liljer

photo: green wedding shoes

 

Tulipaner

Selvom de har været på banen længe, hvad angår bryllupper, så er vi slet ikke trætte af tulipanen. Personligt kan jeg bedst lide dem, når de er i en buket for sig selv, men sammensætningen i billedet forneden er virkelig også sød. Og så  de farver!

tulipaner

Det er altid godt at have en idé om, hvad du kunne tænke dig for blomster til dit eget bryllup. Men lad dig også inspirere af din lokale blomsterhandlers ideer og gode erfaring, med hvad der er godt i hvilken sæson, og hvordan du plejer blomsterne, så de holder længst tid.