Luk

The hat – tør du?

Brudemakeup & Hår

CLAUDIALLAGOSTERA_PIPIHORMAECHEA6_home11193-min

Skal du have en hat på til dit bryllup?

Engang var hatten menneskets foretrukne stykke beklædning og en integreret del af vores kulturhistorie. 

Indtil for 50 år siden var den blandt de mest eklatante og vigtigste beklædningsstykker, mennesket kunne bære. Hatten, den runde, flade, spidse, bløde og kantede hovedbeklædning, som vi har set den i teatret, i militæret, hos togførerne, bagermestrene, ordensmagten, filmheltene, burleske kvinder, grevinder og kongelige. En integreret del af dresset, der i høj grad afspejlede status og velstand.

Men hattens reelle gennembrud skete i 1600-tallet, hvor det blev almindeligt for mænd og kvinder at gå med hat, privat og officielt. I København fandtes der mere end ti hattemagere, men også i provinsen kunne man få syet og specialfremstillet en beklædning til hovedet.

Hattens mode har altid været styret af, hvad eliten og siden modeller, musikere og filmskuespillere bar. I dag er hatten et sjældent syn, i by og på land. Jævnligt  forsøger modehusene at relancere sixpencen og de andre klassikere, og man kan da også få øje på Panamahatten blandt sommerentusiaster på vej til eksotiske farvande.

Men vil du virkelig gå all-in på det utraditionelle, så har vi her vores bedste bud på 2017 mest utraditionelle accessorie til dit brudetøj, the hat!

Er du modig, cool og bare fuldstændig ligeglad, så sæt en cool hat til dit brudetøj! Den er både god i solen, så du ikke bliver rødmosset eller i værste fald skoldet på din bryllupsdag, og så udstråler den bare coolness! Under hatten har du enten opsat hår eller løsthængende hår, som lige har været en tur forbi din frisør for at blive shinet op, så det ser sundt, men urørt ud.

Den spanske designer Claudia Llagostera giver sit bud på forskellige hatte der vil tage dit brudelook til et helt nyt niveau! Tør du?

CLAUDIALLAGOSTERA_PIPIHORMAECHEA6_home11194 (1)-min

CLAUDIALLAGOSTERA_PIPIHORMAECHEA6_home11199-min

Photocredit: http://www.claudiallagostera.com/