Luk

Inspiration til brudebuketten

Brudebuketter

 

Brudebuketten er en vigtig tradition, og samtidig også en måde hvorpå du kan tilføje din egen stil til brylluppet. Den kan være med til at binde brylluppets farvetema sammen, og gøre brudens samlede look helt perfekt.

En brudebuket skal afspejle bruden stil, passe til brudekjolen og passe til det tema der evt. er valgt for brylluppet. Skal I f.eks. giftes i skoven, vil en brudebuket med vilde blomster måske være det helt rigtige, og skal I giftes i en kirke, med reception og fest på et slot, er en stilren og tætbundet buket med roser måske mere passende. (Når det så er sagt, er det helt okay at vælge det modsatte hvis det er det man gerne vil.  Alt er tilladt når det kommer til stilen på brudens buket)

Ifølge traditionen er det gommen der skal købe brudebukketten, og vælge blomsterne, helt uden indblanding fra brud og familie. Bruden kommer alligevel ofte med ønsker til hvilke farver, stil og størrelse hun godt kunne tænke sig. 

Det er en god idé at få buketten til at passe sammen med resten af brylluppet – blomsterdekorationerne til festen, brystbuketterne og brudepigebuketterne. Det giver et rigtig godt og gennemført indtryk.

Klar til at blive inspireret?

Der er så mange muligheder, og det kan nemt virke uoverskueligt at vælge.
Derfor har vi samlet 8 forskellige slags brudebuketter, som man kan finde inspiration i.

6 idéer til dekorationer med papirblomster »

 

1. Vilde blomster

Denne type buket er fuld af blomster der ligner de er plukket i en grøftekant. Den har et rodet udtryk, med både lange og korte blomster, og tynde stængler, der er bundet let sammen. Der er ofte mange forskellige farver, eller i hvert fald mange forskellige nuancer af en bestemt farve.
Det er uden tvivl en utrolig moderne buket-stil. Buketten med vilde blomster passer super godt til et bryllup med et naturtema.

 

2. Helt hvide blomster

Mix og match en masse forskellige hvide blomster. Så længe alle blomsterne har den samme hvide tone, vil buketten komme til at se fantastisk ud. 

 

3. Udelukkende Grønt

Hvem siger at der skal være farverige blomster i en brudebuket?
Med en grøn kombination af eukalyptus, frodige urter, bregner eller endda luft planter, kan din brudebuket komme til at se dejlig og naturlig ud. 

En anderledes brudebuket med brocher. Se dem her »

 

 

4. Pastelfarver med sommerudtryk

Det er meget smukt med en buket fuld af pastelfarver, og det passer især rigtig godt til et forårs- eller sommerbryllup. Den kan bindes i alle størrelser og former, og stadig se lækker ud. Kombiner neutrale farver og grønt med pastelfarverne, og din buket vil se frisk og dejlig ud. Blomster der passer godt i denne slags buketter kan f.eks. være pæoner, roser, lavendelstængler eller brudeslør.

Ønsker du inspiration til din brudebuket? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »

 

 

5. Tætbundet roser

En smuk og stilren mulighed, er at få lavet en brudebuket udelukkende med brug af roser. De bindes tæt sammen i en rund buket, måske med noget grønt nederst. Roser kan fåes i stort set alle farver og størrelser, og buketten kan bindes i den størrelse man ønsker. Det er en meget klassisk og smuk buket.
Man kan købe små sten på spyd, som passer rigtig flot ned i midten af en rose, og på den måde kan man tilføje lidt glitter til sin buket. 

 

6. Eksklusiv buket med et personligt tvist

Strudsfjer, metalliske bånd, kæmpe sukkulenter, krystaller eller endda muslingeskaller kan komme i din buket for et eksklusivt og personligt tvist. Vælg dit tilbehør i buketten ud fra brylluppets tema, og din personlige stil. Begræns buketten til en eller to fremtrædende elementer.

 

7. Dråbebuket

En dråbebuket er formet som dråbe foran brudens hænder. Det er en super flot brudebuket, som ser ekstra betagende ud når bruden går ned at midtergangen i kirken. Den kan laves i alle størrelser, og i alle farver. Dråbebuketten kan f.eks. være en kombination af orkideer, roser, calla liljer og en masse grønt.

 

8. Helt simpel buket

En brudebuket kan også bestå af en enkelt kæmpe blomst som en solsikke, en rose, en protea eller en dahlia. Selvom tendensen i de seneste år, har været store og fyldige buketter, behøver det ikke være det rigtige valg for alle brude.
En buket med en enkelt eller to stilke, skaber et look der er ubesværet og enkelt. Det gør også at man får meget større mulighed for at se den smukke brudekjole.
En simpel buket kan også være enkelte calla liljer, roser eller liljer bundet sammen med en lille sløjfe.

Uanset om du vælger at gå klassisk, moderne eller trendy, vil dine brudebuket være perfekt, så længe du elsker den!