Luk

Heidi & Jakob, 20.05.2023, Et ægte Københavnerbryllup

Vores bryllup

Hvert år, når det nye BRUDEN-magasin udkommer, deler vi nogle af læsernes fantastiske bryllupsberetninger og bedste råd. Vi håber, at disse artikler vil være en kilde til inspiration for mange kommende brudepar, og så er det også bare sjovt at læse om, hvordan andre har gjort. Find flere læserbryllupper på vores bryllupsblog eller i BRUDEN-magasinet

Fotos: Andrew Tallon

Heidi & Jakob Lindberg – Bryllup 20. maj 2023

Vielsessted: Hans Egede Kirke, Østerbro

Feststed: Odd Fellow Palæet

Brudekjole: Nicolai Brudekjoler

Skrædder: Lise Oxvang

Gommens tøj: Tiger of Sweden

Stylister: Maja Sivan, New Look CPH & Marilou Lashes

Florist: Lars Jon

Båd: Vikingtur.dk

Antal gæster: 34 personer

Budget: 95.000 kr. ekskl. bryllupstøj

Fotograf: Andrew Tallon

Fra bedste venner til mand og kone

Jakob og jeg lærte hinanden at kende i Deloitte og har lige siden dengang været de bedste venner, kærester og nu mand og kone. Jakob ville fri til min 30 års fødselsdagsfest i København, men på grund af en corona aflysning af 2 omgange, måtte han være kreativ. Kernen ved vores forhold er vores hyggeaftener sammen. Vi arbejder begge en del i dagtimerne, så derfor er aftener vores frirum og tidspunkt til at kunne hygge os og være glade sammen. Derfor valgte Jakob at fri en rolig hverdagsaften, blot os to alene sammen. 

Vi har altid passet godt sammen. Jakob har altid været meget spontan, snakkesaglig og god til at finde på ideer. Min personlighed er mere processtyret, hvor jeg er god til at komme i mål med Jakobs gode ideer. 

Bryllupsplanlægning og tema

I oktober 2021, kort efter frieriet, startede vores bryllupsplanlægning, og vi fik fastlagt de vigtigste punkter såsom dato, lokation, budget og antal gæster. Vi valgte at vi ville holde et ægte Københavnerbryllup med personlighed. Det skulle indeholde klassiske traditioner, men også en masse af vores personligheder. På grund af vores forskellige personligheder var vi det perfekte team i forbindelse med bryllupsplanlægningen, hvor Jakob kom med en masse gode ideer, og jeg fik sat det hele i systemer og fik koordineret brylluppet på plads.  

Læs mere: Find flere Læserbryllupper lige her »

De bedste øjeblikke på dagen!

Vi blev viet på Østerbro i den lokale kirke i vores eget sogn. Et helt klassisk kirkebryllup – hvor vi fik kor og pianist til at optræde med sangen ”Solkongen” af Minds of 99. Sangen lød selvfølgelig fantastisk i kirkens akustik, men den skabte også en glad stemning efter en meget formel vielse. Det er en sang, der betyder meget for os, og nogle koncerter, vi har været til mange
gange sammen, der altid har været helt fantastiske.

Efter vielsen gik vi og gæsterne til Svanemølleværket for at tage på en sejltur rundt i København. Jakob er bidt af en gal lystfisker, så vi skulle selvfølgelig ud at sejle på en ægte fiskekutter efter vielsen, med hans ven som kaptajn. 

Vi var ekstremt heldige med det danske vejr – så vi sejlede rundt på det blå hav, helt vindstille og med fuld sol. På denne bådtur blev der for alvor en mere uformel feststemning, med en masse tid til at at snakke med ALLE gæster, som der jo normalt ikke er tid til på sådan en travl dag. På båden valgte vi at servere bryllupskage, som min ældste søster havde bagt og dekoreret, med tilhørende kaffe og champagne. Dette var helt klart en af de mest magiske øjeblikke på bryllupsdagen.

Vi var så heldige at få tilladelse fra By&Havn til at lægge til en halv time foran Amaliehaven ved Amalienborg. Dette gjorde det nemt for vores selskab at kunne gå direkte videre over til vores festlokation, uden at selskabet skulle brydes for meget op i transport og logistik. Vi, som brudepar, fik her en lille pause til at vi kunne få taget nogle mere formelle bryllupsbilleder på en smuk rute gennem Amalienborg til Odd Fellow Palæet.

Efter et privat photoshoot skulle vi nu holde middag i Odd Fellow Palæet. Vi ankom til det smukke palæ, hvor vi blev ført videre ind i Riddersalen med tilknyttet værelse med velkomstchampagne. Salen var pyntet smukt op og Florist Lars Jon havde pyntet alle borde med fine borddekorationer i lyse nuancer. Oppynting, menu og aftenens program forløb fuld-stændig, som det var planlagt forinden med Odd Fellow Palæet. Vi er slet ikke i tvivl om at Odd Fellow Palæet netop var den perfekte lokation for os.

Et godt råd til andre brudepar!

Vi valgte at koge gæstelisten ned til kun familie, for at gøre vores bryllup mere intimt men under fantastiske rammer. Dette gjorde, at vi faktisk fik talt en del med alle gæster. 

“Vi var glade, fordi vi selvfølgelig havde glædet os rigtig meget til at blive gift med hinanden, men også fordi vi havde os selv med hele vejen.

Det gik galt!

Vi have oprindeligt booket en anden festlokation til vores bryllup, men da de hævede deres priser markant ud over det, der var aftalt, valgte vi at trække os ud af aftalen. Vi ønskede en festlokation, der kunne overholde de aftalte vilkår, og som kunne levere den ønskede kvalitet og ekstra gode service. 

I efteråret 2022 valgte vi derfor at ændre festlokation til Odd Fellow Palæet. Lige fra vi kontaktede dem over telefon, til første rundvisning og efterfølgende møder og samtaler med den tilknyttede bryllupskoordinator, fik vi vores bryllup tilbage på sporet. 

Vi er kun glade for, at vi tog den dengang svære beslutning, så vi kunne få ro i maven igen under bryllupsplanlægningsfasen. Vi så ikke nogen grund til, at vi skulle være ekstra bekymrede op til vores bryllup. Derefter gik vi ekstra meget op i kun at vælge leverandører, vi stolede på, hvor vi forinden havde tjekket deres regnskaber for at sikre at vi ikke kom ud for samme situation igen. Vores leverandører blev derefter en smule dyrere, end først planlagt, men det er ikke noget, vi har fortrudt. 

Det betød ekstra meget for os!

Det der betød ekstra meget for os begge, og især også for vores gæster, var, at vi var glade. På alle billeder har alle de største smil, og det er fantastisk at se på. Vi var glade, fordi vi selvfølgelig havde glædet os rigtig meget til at blive gift med hinanden, men også fordi vi havde os selv med hele vejen. Det smitter af på hele selskabet og skaber en magisk stemning omkring hele brylluppet 

Det fortrød vi!

Der er ikke noget, vi ville have gjort markant anderledes på bryllupsdagen, men en meget lille detalje kunne være at huske at tage sig tid. Vi synes, vi nød hele dagen, men inden selve vielsen gik det hele meget stærkt, og der var mange personer (brudepiger, stylister, sent ankomne gæster og kirkefolk) omkring mig. Hvis der er noget, jeg kunne have gjort anderledes som brud, var det blot at få sagt, at jeg kunne tænke mig 1 minut alene med min far i våbenhuset til at kunne nå at trække vejret helt ned i maven. 

Bryllupsrejsen gik til …

2 dage efter vores bryllupsfest rejste vi 1 uge til Maldiverne på øen Ayada Maldives. Øen var perfekt designet til bryllupsrejser. Da vi ankom til vores Ocean villa, var den pyntet med blomster ”happy honeymoon,” og der var anrettet frugt og champagne. Af hotellet fik vi i bryllupsgave honeymoon dinner på stranden, velkomst massage og mange andre romantiske goder.

Læs mere: Find flere Læserbryllupper lige her »