Luk

Heidi & Jacob, 19.08.2023, Et traditionelt krobryllup

Vores bryllup

Hvert år, når det nye BRUDEN-magasin udkommer, deler vi nogle af læsernes fantastiske bryllupsberetninger og bedste råd. Vi håber, at disse artikler vil være en kilde til inspiration for mange kommende brudepar, og så er det også bare sjovt at læse om, hvordan andre har gjort. Find flere læserbryllupper på vores bryllupsblog eller i BRUDEN-magasinet

Fotos: SH-Photography Silkeborg

Heidi & Jacob Møller Brundin – Bryllup 19. august 2023

Vielsessted: Vedsted kirke, Vojens

Feststed: Slukefter kro, Vojens

Brudekjole: Panayotis brudekjoler, model Bree, glimmer slør, brudesko fra Roccamore

Brudepigernes kjoler: TP kjoler i Silkeborg

Gommens tøj: Fra Forsvaret (uniform) i kirken og skræddersyet jakkesæt fra Mond of Copenhagen i Århus

Bestmans tøj: Mond of Copenhagen i Århus

Vielsesringe: Diamonds by von Arenstorff

Bryllupskage: Konditoren på Slukefter kro, Vojens

Antal gæster: 84 personer

Budget: 250.000 kr. 

Fotograf: SH-Photography Silkeborg

Vores historie

Vi mødte hinanden i 2013. Jacob var flyttet til Karup fra Jyllinge for at uddanne sig til elektronikfagtekniker i Forsvaret. Vi mødte hinanden på en lokal pub i Herning. Jeg var og er stadig selvstændig frisør i Herning. Trods næsten 9 års aldersforskel var kemien der fra dag et, og kærligheden blomstrede. Jeg har 2 børn fra tidligere, der på det tidspunkt var 4 og 6 år. 

I 2018 købte vi hus sammen i Hammerum, og nu manglede vi kun at blive gift.

Vi valgte at tage på ferie første juledag i 2021, og den 29. december friede Jacob på Gran Canaria på Puerto Ricos længste trappe. Ca. midtvejs er der en udsigtspost med en trappe og det smukkeste view. Vi havde været nede i byen og spise aftensmad, og ville gå op ad de 706 trappetrin hjem igen (vi boede i toppen), så det var helt perfekt!

Planlægningen starter

Hurtigt efter frieriet startede vi planlægningen ved at melde os ind i diverse bryllupsgrupper på facebook og søge på sociale medier efter ideer. Vi fandt meget inspiration på Facebook, Instagram, Pinterest, Google og bryllupsmagasiner. Vi var også på bryllupsmesse i Århus.

Vi besluttede os for at holde et traditionelt bryllup på en kro, hvor alle gæster kunne overnatte.

Vi valgte at holde festen i Sønderjylland på Slukefter Kro, da vi selv var på et ophold dernede på vores 6 års dag. Vi syntes, det var de perfekte omgivelser, god mad, god service og plads til at alle kunne overnatte. Det var vigtigt for os, da vi begge er fra Sjælland og 2/3 af gæsterne kom fra Sjælland. Kirken lå 5 min. fra kroen med udsigt ud over en badesø og smukke omgivelser til at få taget portrætbilleder.

Da Jacob er i Forsvaret, var det oplagt at få hans kollegaer til at møde op i uniform i kirken og få en flyverprovst, der har været udsendt med Jacob, til at vie os.

Min bror var toastmaster, og han klarede det til ug. Der var 9 taler og 2 gange underholdning, så det krævede koordinering at skulle nå det hele inden brudevalsen.

Læs mere: Find flere Læserbryllupper lige her »

 

DIY-projekter

Vi havde valgt farvetema i støvet grøn og guld. Invitationerne havde vi selv lavet, og fik meget ros for dem. Bordkort var små træhjerter vi havde malet med en mørk træolie og kommet guldfolie på. Vi havde runde borde og i midten havde vi placeret en træskive med vaser og flasker i forskellige størrelser, købt på genbrug, med forskellige stilke blomster i. I midten satte vi en gennemsigtig ballon med led lys i. Det var virkelig smukt, når det blev mørkt. Vi lavede også selv menukort og velkomstskilt, bordkort, bordplan m.m.

Musikken

Vi havde gadespillere Life of a Busker til at spille under receptionen, og det var fantastisk smukt. Til maden og festen havde vi DJ White Sensation til at spille, alt var stillet op i hvidt, hvilket gjorde det smukt og unikt. 

Det bedste øjeblik på dagen

Det var, da vi så hinanden første gang under vielsen. Vi var helt forgabt i hinanden og meget rørte begge to. Min søster og min datter var brudepiger og gik først ind, derefter gik jeg op ad kirkegulvet med min far, til et violin musikstykke med Hallelujah. Det var så stort. 

Vores bedste råd til andre brudepar

Husk at få nogen til at lægge lommeletter på din plads i kirken, da man jo ikke har taske med ind i kirken. Overvej om du vil have slør på, ellers få det til at sidde godt fast, når der er så mange gæster, der vil give dig kram, trækker de i sløret og mit faldt derfor af mange gange, og håret måtte repareres flere gange.

Start også planlægningen i god tid, for der er mange ting, der skal på plads, selv om du holder det ude. Husk at nyde dagen, vær til stede, nyd hvert et minut. 

Hold festen et sted hvor gæsterne kan overnatte, det gør, at I først siger farvel næste dag, og at brylluppet derfor føles længere. 

Tips!

Vent med at åbne gaver til dagen efter, det gør, at I har længere tid til at snakke med gæsterne. 

Få gæsterne til at filme talerne, så I kan gense dem bagefter.

Tag imod alt den hjælp I kan få op til brylluppet. Vi var så heldige, at der kom 17 dagen før på kroen, så jeg havde heldigvis mange hjælpende hænder.

Gadgets!

Vi have lejet en Myselfie, og det kan virkelig anbefales, I får mange sjove billeder på den måde. 

Wedsly Planner brugte vi til at planlægge det hele; gæsteliste, budget, huskeliste osv. Den er guld værd!

Sørg for, at der er noget underholdning til gæsterne under receptionen. Vi havde taget sømblokke og cornhole spil med, og så var der live musik.

Dét betød meget for os 

At alle gæster havde det godt, at de var glade og i feststemning.

Læs mere: Find flere Læserbryllupper lige her »

 

Dét fortryder vi!

Jeg fortrød, at jeg ikke var taget ned på kroen om torsdagen i stedet for fredag, så jeg kunne få styr på alt det, jeg manglede, og ikke skulle stresse med det fredag og lørdag. Og så fortrød vi, at vi ikke have fået koordineret ordentligt, hvem vi skulle have taget billeder med, hvilket har resulteret i, at der er nogle vi ikke fik taget billeder med.

Bryllupsrejsen gik til …

Den venter vi med til 2024, og den skal gå til De Vestindiske Øer eller Afrika.