Luk

16 meningsfulde måder at ære dine forældre til jeres bryllup

Traditioner

Dine forældre har spillet en stor rolle, hvis ikke den største, i at gøre dig til den person, du er i dag – den person, som din kommende ægtefælle er forelsket i. 

Tilføj nogle kreative måder at ære og værdsætte dine forældre til jeres bryllup. Uanset hvilke måder du beslutter dig for, så sørg for at tage dig tid og anstrenge dig for virkelig at vise dem, hvor højt du elsker dem.

1. Genanvend noget fra din mors brudekjole i din egen brudekjole.

Du kan genanvende noget af din mors brudekjole som en lille detalje i din egen brudekjole – en blonde eller lignende. Du kan også i stedet bruge noget af din mors kjole til blomsterpigens kjole, vikle blonderne rundt om din buket eller tilføje blonder til smykker. Denne idé vil din mor helt sikkert blive meget rørt over.

2. Få syet et hjerte fra din fars skjorte ind i din kjole

For at ære din far kan du tage en af hans gamle skjorter og få en lille del af den syet ind i din kjole i form af et hjerte. Du kan placere denne tilføjelse på indersiden af din kjole, så den ikke er synlig. Selvom den ikke ses af gæsterne, vil en lille del af din far være hos dig under hele brylluppet, og han vil helt sikkert sætte pris på det.

3. Tilføj et familiearvestykke i din brudekjole eller tilbehør

Har du nogle arvesmykker eller lignende? Dit bryllup er den helt rigtige anledning til at bære dem. Dine forældre vil være så stolte af at se dig med deres eller måske deres egne forældres smykker på din store dag.

4. Bær foto-charms af dine forældre

Tag et lille foto af din mor og far, måske et billede fra deres bryllupsdag, og indsæt det i en lille charm. Der er mange steder, hvor du kan placere denne charm for at ære dine forældre. Fastgør den til brudens buket eller brudgommens jakkesæt.

5. Udtryk din kærlighed og værdsættelse i et håndskrevet brev

Der er ikke noget mere personligt og mindeværdigt end et håndskrevet brev med masser af tanker. Dine forældre vil garanteret gemme dette brev for evigt!

6. Lad dine forældre holde bryllupsringe

En sød, men enkel måde at involvere dine forældre i jeres vielse på er at bede dem om at holde vielsesringene. Det er en smuk måde at ære dem på. Dette er også en god løsning, hvis du ikke ønsker at betro ringene til en glemsom eller ung forlover.

7. Giv en særlig buket til din mor

Hvis din mor er stor fan af blomster, så overvej at dedikere din buket (eller en anden specielt tilberedt buket) til hende. Du kan følge det op med en lille tale og give buketten til hende efter.

8. Planlæg et ‘First Look’ med dine forældre

Du har sandsynligvis set amerikanske videoer af det første kig mellem bruden og brudgommen. En anden trend er det første kig med forældrene – her venter forældrene og ser bruden for første gang inden vielsen. Sørg for at have en fotograf klar!

9. Dediker en sang til dem

Er dine forældre glade for musik? Find en sang, som minder dig om dem og jeres liv sammen. Få eventuelt en dygtig sanger til at komme og synge den.

Læs mere: 24 tips du ikke vil undvære – Før vielsen »

Læs mere: 24 tips du ikke vil undvære – Til vielsen »

 

10. Dediker en del af din bryllupstale til at anerkende dem

Denne kan være lidt åbenlys, men der er indimellem nogle brudepar, der springer talen over eller ikke nævner deres forældre. Det syntes vi er synd! Læs eventuelt et rørende digt eller sig nogle ord fra hjertet dedikeret til dine forældre. For at ære begge sæt forældre kan bruden læse til brudgommens forældre, og omvendt.

11. Indram et dejligt familiefoto og giv det som en gave til dem

Tilføj dine forældres og bedsteforældres bryllupsportrætter på et bord ved receptionen eller et sted, hvor du ved, gæsterne vil lægge mærke til det. Så charmerende og en fantastisk måde at huske deres store dag på.

12. Arranger en overraskelses far-datter og mor-søn dans

Intet er mere personligt og mindeværdigt end en smuk dans med jeres forældre. Vælg den perfekte sang og nyd øjeblikket – det vil helt sikkert glæde jeres forældre!

13. Bestil en personlig takkegave til dem

Køb en helt speciel gave til dine forældre, som de får i løbet af dagen.

14. Tilføj en detalje fra dine forældres bryllup i dit eget

Dette kan omfatte din brudekjole, kagedetaljer, blomster, måden de tog deres bryllupsfotos på, tilbehør, den samme sang, der blev spillet ved deres vielse, dine forældres yndlingsretter og så videre.

15. Tilføj deres initialer i dit bryllupsmonogram

Det er en meget sød og diskret idé, som sender budskabet på en elegant måde.

16. Lav et personligt bryllupsalbum

Saml billeder fra jeres yndlingsøjeblikke og lav et album for at vise din værdsættelse for deres kærlighed og støtte.

Læs mere: 9 skønhedstips til bruden »

Læs mere: Få styr på lokkerne til den store dag?