Luk

Styr på lokkerne på den store dag

Brudemakeup & Hår
Tekst Tina Lemming

Det kan godt være, du tænker; den klarer jeg selv, eller at din moster har været god til fletninger på din kusine og gerne vil hjælpe dig. Lige den dag ønsker du ikke der tages unødige chancer, og sidder du på dagen og ikke er tilfreds, så er det for sent. 

Vi hører om alt for mange brude, der ender med et hår, som slet ikke er i nærheden af det, de ønskede. Magasiner og nettet er fyldt med de smukkeste brudefrisurer. Det, man ikke kan se, er, at der ofte er brugt mange timer og produkter af professionelle, for at skabe det helt rigtige look. En brudefrisure kræver sit håndelag. Faktisk så meget at mange ”almindelige” frisører ikke tager brude ind, da det ikke er deres speciale.

Book en professionel!

Er der budget til det, så spar ikke på denne post. En dygtig frisør med speciale i bryllupshår, er alle pengene værd. De kan være svære at finde, og de dygtige er booket i lang tid i forvejen. Derfor er det noget af det første du skal overveje at booke tid til, så snart I kender datoen.

Få lavet en prøveopsætning!

Er det en proff stylist, så tilbyder de helt sikkert også en prøveopsætning, og det bør du helt sikkert gøre. Det er her, du finder ud af, om det du drømmer om, nu også er realistisk.

Læs mere: Hvad skriver man i et bryllupskort? »

Læs mere: Bryllupsplanlægning – Romantik og regler »

 

Struktur skal der til

Inden brylluppet bør håret tilføres noget struktur. Det bedste er striber lavet med folie, som er med til at fremhæve frisurens detaljer og skabe struktur.

Ingen klipning

Frisørerne anbefaler, at du lader være med at klippe håret de sidste 4-6 uger før brylluppet – og gerne længere tid før. Nyklippet hår er svære at sætte i holdbare opsætninger.

Glat og tyndt hår

De flotteste frisurer er som regel med langt fyldigt hår og med masser af struktur og glans. Det er desværre de færreste der er udstyret med sådan et hår fra naturens side. Derfor kan extensions være et fantastisk supplement, til at opnå den fylde og længde som du drømmer om. I dag laves extensions meget naturlige og er oftest lavet af ægte hår og fås i utallige farver og længder.

Når håret er sat

Tag altid en bluse på med knapper, når du skal have stylet håret. Undgå så vidt muligt at noget skal trækkes ned eller op over frisuren. Hvis brudekjolen kræver at den skal over hovedet, så få et par hjælpere til at give en hånd med, så frisuren skånes mest mulig.

Blomster i håret

Går du med trenden med blomster i håret, så tjek med din blomsterleverandør, at de bliver gjort klar på dagen. Selv en overnatning i et køleskab kan få blomster til at se lidt kedelige ud. Et trick er at få din frisør til at give blomsterne lidt hårlak.

Slør

For mange brude er sløret det, der lige sætter prikken over brude-looket. Dit slør skal tænkes ind i frisuren fra starten af. Er det et tungt eller let slør? Hvor højt skal det sidde? Og hvordan kommer det til at sidde bedst. Sløret skal sidde godt fast og kunne tåle, at der er lidt blæst. Brug stålkam i sløret. Plastickamme kommer til at sidde for løse og falder nemt ud.

Hvis uheldet er ude

Hav en lille hårspray i tasken og evt. lidt produkter til at hindre frizz i håret. Et par ekstra hårnåle kan også være godt til lige at få styr på evt. løsslupne totter.

Undgå de store krammere

Du skal selvfølgelig kysse og kramme alt det, du vil, på din bryllupsdag, men vent lige med de helt store krammere til efter fotografen har fået sine skud i kassen. Hår der er krøllet op eller løsthængende, bliver godt og grundig mast ved hvert et kram. Har du derudover også slør på, vil det ofte blive trukket i, så det nemmere glider af. 

Læs mere: 9 skønhedstips til bruden »

Læs mere: Spray Tan til bryllup – er det en god idé?

 

TIPS

Extensions fra Showpony er mere end bare smukt hår – det giver dig muligheden for at opnå det hår, som du altid har drømt om, og det vildeste er, at det kun ske på blot få minutter. Med Showpony opnår du den perfekte volumen, længde, skræddersyede reflekser, uforpligtende farveforandring i håret, pandehår, hestehaler og alverdens opsætninger, hvor der helt sikkert er den du går og drømmer om til dit bryllup! 

Showpony er en verden af endeløse muligheder 

De tilbyder Clip In og 3-i-en Halo, som er extensions du selv kan sætte på og tage af, alt afhængig af, hvilket look du ønsker.  Ønsker du en professionel til at sørge for du får drømmehåret, så finder du autoriserede Showpony stylister overalt i landet. 

Showpony er den accessory, som du ikke vidste, at du manglede, og findes der noget bedre end at føle sig som den smukkeste version af sig selv til sit bryllup?

Find din Showpony stylist her