Luk

9 skønhedstips til bruden

Brudemakeup & Hår

På den store dag er det vigtigt, at du føler dig smuk – hele dagen!

I denne artikel har vi samlet 9 gode råd til, hvordan du kan stråle om kap med solen på din bryllupsdag.

1. Flot hud til brylluppet

Det er vigtigt, at du starter med at være god ved din hud allerede 2-3 måneder før brylluppet. Få gerne renset huden igennem et par gange af en professionel inden brylluppet. 

En velplejet hud er nøglen til en perfekt makeup. Brug ekstra tid på at fugte din hud i ugerne op til brylluppet. Brug evt. fugtmasker én gang ugentligt.

4 råd:

  • Spis sundt – ikke for meget sukker og fast-food
  • Drik masser af vand – det er nødvendigt at blive renset ud indefra
  • Få nok søvn – der er en grund til, at det hedder “skønhedssøvn”
  • Hav en daglig rutine, hvor du renser og plejer din hud 2 gange dagligt

Læs her Panayotis’ 10 bedste råd til at finde drømmekjolen »

 

2. Sørg for at makeuppen holder hele dagen

Når det gælder brudemakeup, er der ingen tvivl om, at man skal gå all-in på holdbarhed. En primer inden makeuppen er det første skridt, hvor en setting spray efter makeuppen er det sidste. 

En setting spray forsegler makeuppen og øger holdbarheden – så hvis du vil se perfekt ud på alle billederne fra dagen, er en setting spray et must.

Spray Tan til bryllup – er det en god idé? »

 

3. Irriterede og varme lår

Kender du til udfordringen med irritation, rødme eller sår på de bare lår under kjoler?

Brug f.eks. Take Care spray fra Active by Charlotte som er en antifriktions spray. Denne lækre spray lægger en tynd og behagelig hinde hen over området, så du ikke oplever huden bliver irriteret. Du kan bruge Take Care Spray alle steder, hvor der kan opstå rødme og irritation.

Et andet alternativ er hvide cykelshorts.

4. Det har du brug for i håndtasken

Du skal ikke slæbe rundt på for mange ting på din bryllupsdag, men der er alligevel nogle enkelte ting, vi vil anbefale, at du har i nærheden af dig.

  • Lommetørklæde
  • Læbestift/lipgloss 
  • Kompakt pudder 
  • Deodorant 
  • Parfume 

5. Den rette duft

Vælg en duft, der passer til DIG, og pas på med at bruge for meget. Der er mange knus og kram i løbet af dagen, og folk skal kunne holde ud at være tæt på dig. Det er bedre en opfriske duften i løbet af dagen, hvis det er nødvendigt.

Tænk på din personlighed – er du typen, der elsker at gøre noget ekstra ud af dig selv, ofte går i stiletter og et ultra feminin, eller er du mere hende, der elsker sneakers og godt kan lide at holde det simpelt?

6. Makeup med solfaktor

Vi vil selvfølgelig altid anbefale makeup og dagcreme med solfaktor, hvis du skal være udenfor i længere tid, men lige præcis på din bryllupsdag er det noget andet. 

Solfilter har nemlig den ulempe, at det kaster et tydeligt hvidt skær, når der tages billeder med blitz. Det vil være så ærgerligt på jeres smukke bryllupsportrætter. Billederne kan komme til at virke helt spøgelsesagtige.

“Skal man selv stå for makeuppen på bryllupsdagen, eller skal der hyres en professionel til det?”

7. Gør det selv eller professionel?

Ofte er det et spørgsmål om økomoni og budget, og det kan nemt blive nedprioriteret. Vi vil råde jer til at overveje, om det er det rette valg at vælge en makeup artist fra?

Med en makeup artist har du mindre at tænke på om morgenen, og du kan måske få ro på nogle nerver, imens du sidder i stolen og ved, at du er i kyndige hænder.

Hvis du ikke normalt er typen, der går med en masse makeup, kan en professionel være det oplagte valg. De er eksperter i at få dig til at fremstå allerbedst på den mest naturlige måde.

Makeup artisterne har alle de rigtige produkter, og du slipper derfor også for at skulle ud og købe en masse nye produkter. Måske det rent faktisk er den billigste løsning.

Sådan undgår du at stresse med din brudemake-up »

 

8. Flotte negle

Et flot look til en brud indebærer også flotte og velplejede negle. Alle gæster vil med garanti se dine negle i løbet af dagen, da alle skal se og beundre den nye vielsesring. 

Du kan få lavet flotte negle hos en professionel, eller du kan lægge en flot neglelak selv. 

Vælger du at gøre det selv, vil vi anbefale, at du lægger shellac, da det holder meget bedre. De fleste brude foretrækker en neutral neglelak, som ikke stjæler fokus fra den nye ring. Mange vælger også at pynte neglene med sten, perler, motiver eller lignende.

9. Flotte vipper og bryn

Det er en god idé at få farvet vipper og bryn inden bryllupsdagen, enten hvis du ønsker det helt naturlige look og derfor gerne vil undgå mascara, eller hvis du naturligt har meget lyse vipper og har svært ved at nå helt ind til vippekanten med mascaraen.

En anden mulighed er eyelash extensions, som giver fylde og længde til dine egne vipper. Så undgår du også sorte rande under øjnene, hvis du skulle knibe en glædeståre eller to.

De fyldige og flotte vipper vil uden tvivl tiltrække opmærksomhed til dine øjne. Ved eyelash extentions er det enkelte vipper, der limes fast på dine vippehår, og du behøver ikke bruge mascara. Ønsker du dine naturlige vipper og mascara, så vælg en vandfast.

Brynene får et flot og naturligt look, hvis de farves i stedet for at blive tegnet op. På den måde er du fri for at skulle holde øje med, om makeuppen flytter sig i løbet af dagen.