Luk

24 tips du ikke vil undvære – Til vielsen

Planlægning

Når først dørene i kirken går op, og du er på vej op til din tilkommende, er det for sent at gøre forberedelsen om. Vi giver dig derfor en masse brugbare tips og håber, det kan hjælpe til en hyggelig forberedelse til den store dag.

Vi har delt dem op i 2 kategorier, til forberedelsen og til vielsen – og vi garanterer, der helt sikkert er nogle brugbare, du ikke havde tænkt på.

Læs mere: 24 tips du ikke vil undvære – Før vielsen »

 

11. Træk vejret

Inden dørene går op; Træk vejret dybt ned i maven. Tjek at alt sidder som det skal, smil og nyd det.

12. Tjek tøjet

Få tjekket tøjet på vedkommende, der skal følge dig op. F.eks. at skjorte, bukser, vest og jakke er lukket rigtig, slips sidder korrekt, ingen mobiltelefon i lommen og at brystbuket er sat rigtig på.

13. Venstre side

Hvis du følges op ad kirkegulvet, er det dig, der går på vedkommendes venstre side og har armen ind under deres. Gøres det omvendt, ligner det, at det er bruden der trækker vedkommende med op.

14. Brudebuketten

Brudebuketten i venstre hånd og holdes så øverste kant er ud for navlen. Alt for mange løfter buketten op, så man ikke ser kjolen.

15. Brudekjolen

Brudekjolen må hellere være 5 cm for kort end 2 cm for lang. En brud, der er ved at snuble i kjolen eller må sparke den frem, er ikke kønt.

16. Langsomt

GÅ LANGSOMT! Alt for mange brude går alt for hurtigt. Gå langsomt, nyd det og være sikker på, at der kommer mange skønne billeder ud af din entré.

Læs mere: 10 Pinterest-hacks til at pifte dit bryllup op »

Læs mere: Bryllupsplanlægning – Romantik & regler »

 

17. God tid på trin

Er der trin i kirken, f.eks. op til hvor I skal sidde. Tag dig god tid. Løft godt op i kjolen og kom sikkert derop.

18. Tjek gulvet

Vær opmærksom på hvis gulvet er meget ujævnt, og du har lagt slør, at sløret sidder godt fast og ikke kan hænge i og blive trukket ud af håret.

19. Når I forlader kirken

Når I forlader kirken. Lad evt. kuvert eller papir blive liggende og sørg for en anden tager det med ud. Det skal ikke med på jeres billeder. 

20. Højre side

Bruden går på gommens højre side og holder derved under hans højre arm, eller man kan holde hinanden i hånden, og igen, GÅ langsomt.

21. Ingen telefon

Mobiltelefon hører ikke hjemme i lommen på en brudekjole. Heller ikke i gommens bukser! Det er synligt på alle billeder.

22. Brudetaske

Brudetaske skal ikke medbringes i kirken. Det er fint at have pakket lidt småting, men lad din brudepige eller et familiemedlem have styr på den under vielsen. Du skal først have den, når I forlader vielsesstedet.

23. Risposer

Nogle laver selv risposer eller andet, der skal bruges til at strø ud over brudeparret. Hvis I selv laver det, skal det placeres i våbenhuset inden vielsen. Sørg for at der er ”nogen”, der er bekendt med det.

24. OBS på ris på billederne

Hvis der kastes med ris, så få nogle til at tjekke gommens tøj for mærker og jeres hår for ris. Det er ikke alle fotografer, der er obs på det, og ris i håret på bruden ser bare ikke godt ud på billeder.