Luk

Hvad er et Unplugged bryllup, og hvorfor skal man overveje det? 

Planlægning

Et unplugged bryllup er en trend, hvor brudeparret beder gæsterne om at lægge mobiltelefoner og kameraer væk, så de virkelig kan fordybe sig i øjeblikket. 

I vores smartphonekultur kan det virke som en udfordring at få alle til at være fuldt til stede, men forestil dig en vielse helt uden mobiltelefoner og kameraer, hvor øjeblikket virkelig er jeres. Når gæsterne ikke er travlt optaget af at dokumentere hvert øjeblik, åbner det op for en dybere tilstedeværelse.

Hvorfor vælge at gå unplugged?

Den mest åbenlyse grund til at anmode om et kamerafrit bryllup er, så dine venner og familie kan være vidner til jeres nye ægteskab uden forstyrrelser – det er trods alt derfor, de er der – og værdsætte al den tid og planlægning, du har lagt i detaljerne. 

Desuden, når bryllupsgæster er fuldt til stede i stedet for at være nede i deres Instagram-feeds, får brudeparret en bedre følelse af gæsterne. Brudeparret kan se ud over deres gæster og se smilende ansigter, familiemedlemmer der græder og bedste venner der griner. 

I er ikke forpligtet til at begrænse kameraerne for hele festen med denne trend (medmindre I har lyst). Efter vielsen er der ingen grund til, at gæsterne ikke kan genoptage deres normale telefonaktiviteter. Det er 100% op til jer, hvor længe gæsterne skal være unplugged.

Læs mere: Populære Brudestyles 2024 »

 

En anden god grund til unplugged

En anden stor ulempe ved at have et publikum af venner og familie, der peger skærme mod jer er, at det ødelægger de professionelle billeder. En fotografs perfekte billede af vielsen, første kys eller ringudveksling mister lidt magi, når brudeparret er omgivet af tusindvis af små skærme. 

Fotograferne har ofte øjeblikke, hvor de føler, at de er nødt til at konkurrere med bryllupsgæsterne for at få et godt billede af brudeparret. Indimellem bliver fotografen fanget i en uheldig situation – enten skubber de venner og familie væk, eller også går billedet tabt. Selv hvis gæsterne faktisk ikke er “i vejen,” men er i gang med at tage deres egne fotos, kan deres flash ødelægge fotografens billeder – flashlys er umuligt at fjerne i redigeringen.

 Hvorfor holde en Unplugged vielse?

  • Fuldt fokus på brudeparret, vielsen og den smukke oplevelse
  • Skaber en mere intim atmosfære
  • Skaber en meget mere følelsesladet oplevelse for alle
  • Giver fotografen mulighed for at tage smukke fotos af gæster uden deres mobiltelefoner fremme

Sådan går I unplugged

Spred budskabet gennem Save the Dates, invitationer og dagens program. Fortæl, at I ønsker, at gæsterne er til stede i øjeblikket, og at I har hyret en professionel til at dokumentere den store dag – forhåbentligt får det gæsterne til at holde igen med deres egne kameraer. 

Skilte spredt rundt omkring stedet kan let hjælpe med at sprede og minde om budskabet. 

Hvis du ønsker en mere praktisk måde at adskille dine gæster fra deres telefoner, så tilbyd en kurv eller kasse til opbevaring af mobiltelefoner og kameraer. Sørg for, at dine gæster ikke føler sig forpligtede til at aflevere deres telefoner, hvis den virkelig er nødvendig, og undlad at blive irriteret eller sur, hvis en gæst sniger en selfie eller to. Det er næsten umuligt at undgå.

Hvordan fortæller jeg gæsterne om det?

  • BryllupsinvitationerInvitationerne er et godt sted at starte med at fortælle gæsterne om jeres unplugged bryllup. Sørg for, at teksten er stor nok, så ingen overser det. Du kan også tilføje en lille forklaring på, hvad en unplugged ceremoni er.
  • BryllupsprogramEn påmindelse på dagen er en rigtig god idé! Har I et program for dagen på et skilt eller i en folder, så tilføj informationen der. Dette vil sikre, at dem, der læste det på invitationen, men glemte det igen, hurtigt bliver mindet om det.
  • Lav en meddelelseNår alle er ankommet, kan du bede toastmasteren om at minde gæsterne om reglerne for en unplugged ceremoni. Mind gæsterne venligt om parrets ønsker.
  • Del de professionelle billederFortæl på forhånd, at I vil dele de professionelle billeder med alle gæsterne. At dele de professionelle billeder er en win-win. Alle får billederne, så ingen føler behov for at smugle et hurtigt billede.
  • Photo boothI kan eventuelt tilføje en fotoboks, så dem, der gerne vil have en selfie, har den mulighed. Så er de garanteret at få et flot foto af dem selv i deres flotte bryllupstøj.

Læs mere: 10 Pinterest-hacks til at pifte dit bryllup op »