Luk

Lærke & Jonas, 01.07.2023, Tøjmandens italienske familiebryllup

Vores bryllup

Hvert år, når det nye GOMMEN-magasin udkommer, deler vi nogle af læsernes fantastiske bryllupsberetninger og bedste råd. Vi håber, at disse artikler vil være en kilde til inspiration for mange kommende brudepar, og så er det også bare sjovt at læse om, hvordan andre har gjort. Find flere læserbryllupper på vores bryllupsblog eller i GOMMEN-magasinet

FOTOS: Nadtochiy.com

Lærke & Jonas Dahlgaard Pedersen – Bryllup 1. juli 2023

Vielsessted: Haven ved ’Podere Conti’ Toscana, Italien 

Feststed: ’Podere Conti’ Gammel vingård

Brudekjole: Panayotis Brudekjoler

Gommens tøj: Poul Iversen Menswear

Bryllupskage: Torte Copenhagen 

Vielsesringe: Guldsmed Alice

Antal gæster: 14 personer

Budget: 150.000 kr.

Fotograf: Nadtochiy.com

Når man til daglig vejleder gomme i valg af brylluptøj – hvad vælger man så til sit eget bryllup?

Jonas Dahlgaard har været manden bag utallige gommes bryllupstøj på den store dag, men da han selv skulle giftes med sin Lærke, valgte han noget helt anderledes.

”Brylluppet skulle stå i Italien med en lille tæt kreds af venner og familie, så jeg vidste med det samme, at jeg ikke skulle i et klassisk bryllupssæt. Tøjet skulle afspejle brylluppet på den idylliske vingård langt oppe i det smukke landskab. Det skulle være et sæt, der var behageligt at have på i varmen og ikke mindst skulle det passe til min person – præcis som jeg vejleder alle andre gomme til at vælge,” siger den erfarne tøjmand fra Poul Iversen Mens Wear i Vejle.

Valget faldt på et sæt fra Oscar Jacobson i en lækker hør kvalitet, med en hør skjorte fra Sand og sko fra Ahler. ”Sættet var behageligt, og jeg synes, det passede perfekt til stemningen på dagen. Min far, svigerfar og svogre blev også alle ekviperet fra top til tå i lækre mærker som bl.a. Sand, Hanen & Jacob, Hugo Boss og sko fra Lloyd og Ahler. Jeg synes, de så knivskarpe ud alle mand, på hver deres måde”

Forhistorie og forlovelse

Vi mødte hinanden i 2017. Jeg friede til Lærke en sommeraften 2021 ved Holsterhage. Det var her, vi gik en tur på vores første date.

Hvornår startede I bryllupsplanlægningen?

De første tanker startede i 2019, da vi var på ferie ved ’Podere Conti’.  Vi forelskede os i stedet. Den store bryllupsforberedelse begyndte året før.

Vi kommunikerede af flere omgange over Teams. Ejeren af stedet var nem at kommunikere med og holder flere bryllupper om året. Vi havde et fælles google docs, hvor der blevet skrevet frem og tilbage, og så fulgte vi op på møderne på Teams. 

Læs mere: Find flere Læserbryllupper lige her »

 

Menu

Vi fik forskellige muligheder tilsendt og udvalgte en 4 retters menu ud fra tilsendte.

Vi valgte selv at flyve derned mandag, hvor vi fejrede bryllup, lørdag i samme uge. Så kunne vi forberede os og snakke med Cornelia (ejeren) om de sidste småting. Vi havde booket overnatning til vores gæster fredag-søndag.  

Det bedste øjeblik på dagen

Jonas: For mig var det, da jeg så Lærke blive fulgt op af min svigerfar og vores datter i den anden hånd. De kom gående ud igennem en flot passage og ned ad en smuk trappe – det var bare et virkelig smukt øjeblik.

Lærke: For mig var det, da jeg kom gående med min datter og min far ned til Jonas og vores familier. 

Et godt råd til andre brudepar

Forbered jer i god tid, så i ikke bliver stresset op til dagen. Husk at nyde dagen og vær fuldt til stede, det går super stærkt.

Var der noget der betød ekstra meget på dagen for jer?

At vi var sammen med vores nærmeste familie, både børn og voksne. Det er et minde, vi for altid vil huske tilbage på med stor glæde. 

Var der noget I fortrød eller ville ønske I havde gjort anderledes?

Nej. 

Hvor meget deltog du i bryllupsplanlægningen?

Vi var fælles om mange beslutninger. Lærke er dog ret kreativ, så derfor stod hun for at lave indbydelserne, som hun tegnede i hånden. Blomster lavede vi sammen på dagen, med anvisninger fra Lærke.

Var der noget til dagen, som det kun var dig der stod for?

Nej. Vi var fælles om det hele.

Læs mere: Find flere Læserbryllupper lige her »

 

Bestilte du brudebuketten selv, eller var det efter anvisning eller noget I gjorde sammen?

Lærke har selv blomsterbutikken ’Det Kreative Gartneri’ i Stouby, så vi bestilte blomster igennem hende og fik dem leveret dagen før brylluppet, hvor vi stod for forberedelserne med borddekorationer, brudebuket, knaphulsblomster osv.

Holdt du tale? 

Vi holdt en fælles tale til vores familier, om hvor glade vi var for, at de kunne være med til vores helt specielle dag i disse smukke omgivelser.

Havde du valgt en bestman?

Jeg havde ikke nogen bestman. Min nevø holdt ringene.

Gav I hinanden morgengave og i så fald hvad var det?

Lærke fik øreringe, som passede til ringen. Jonas fik solbriller.

Var der noget, du ville have gjort anderledes?

Ingenting. Det var fuldstændig, som vi havde drømt om. Vi er meget glade for, at vi holdt det i Italien med familien.

Dine 3 gode råd til kommende gomme:

  • Nyd dagen
  • Gør det fuldstændig som I har lyst – ikke for andre, end jer selv.
  • Køb noget lækkert tøj