Luk

Få den rette indgangsmelodi

Traditioner
indgangsmelodi til brylluppet

Nogle brude bliver slemt skuffede, når dørene går op, og orgelet ikke spiller den kendte bryllupsmarch “Here comes the Bride“.

Alle gæster i kirken rejser sig op til tonerne af ‘Here comes the Bride’, mens bruden langsomt går mod sin udkårne, der venter ved alteret.

Sådan forestiller langt de fleste brudepar sig begyndelsen på ceremonien, men den kendte bryllupsmarch af den tyske komponist Richard Wagner er ikke standard som præludium (indgangsmelodi) i alle kirker.

Hvis den for jer – som for mange andre – er indbegrebet af bryllup, så tal med præsten for at være sikre på, at organisten spiller netop den.

“Here comes the Bride” stammer fra operaen Lohengrin, som første gang blev opført i 1850, og den får næsten automatisk tårerne frem i øjnene hos gæster med trang til romantik.

Læs mere: 24 tips du ikke vil undvære – Før vielsen »

Læs mere: 24 tips du ikke vil undvære – Til vielsen »

 

Og på vej ud…

Når vielsen er overstået, er den mest brugte udgangsmelodi Felix Mendelssohn‘s ‘Wedding March’ (No.9) i C major. Det er også en gammel traver, som blev skrevet i 1842 og stammer fra Mendelsohns scenemusik til Shakespeares ‘En skærsommernatsdrøm’.

Har I en forkærlighed for klassisk musik kan I selv komme på banen med ønsker. Tal med jeres organist for at høre, hvad der er muligt. En anden vigtig ting vi ofte hører er hvilke salmer man skal synge i kirken, som du kan læse mere om.

Læs mere: Noget gammelt, noget nyt, noget lånt & noget blåt. Læs alt om den gamle tradtion lige her »