Luk

Slør eller ej – fordele og ulemper

Brudemakeup & Hår
Tekst: Saba Sepahi 

Når du finder den perfekte brudekjole, er det næste spørgsmål ofte: med eller uden slør? For nogle brude er det en let sag, og for andre kan det være en svær beslutning. Hvis du spekulerer på, om et slør er noget for dig, så fortvivl ikke: Vi giver dig her tips, fordele og ulemper!

Her er alt, hvad der taler FOR at bære et slør:

 • Et slør fuldender dit brudelook. Nogle brude kan slet ikke  forestille sig deres brudelook uden et slør! Hvis du vil pifte en mere klassisk brudekjole op, kan et slør nemlig hjælpe dig godt på vej. 
 • Et slør bidrager til det traditionelle. Et slør må være et af de mest traditionelle og klassiske tilbehør, en brud kan bære. Der vil sandsynligvis aldrig være et andet passende tidspunkt for dig at rocke et slør, så du kan lige så godt gøre det nu! 
 • Arv. At bære et slør er en glimrende mulighed for at inkorporere et familiearvestykke i dit brudelook! Hvis f.eks. din mors eller mormors slør er korrekt bevaret, kan det fungere som dit “noget 
 • gammelt”. Sløret er et tilbehør, du nemt kan give videre i arv fra generation til generation, afhængigt af kvaliteten og omhuen for at bevare det. 
 • Du kan have to forskellige looks med slør. De fleste brude vælger kun at bære deres slør til vielsesceremonien og så tage det af ved receptionen. Hvis du gør det, kan du skabe  to forskellige looks på din bryllupsdag. 
 • Bryllupsbillederne bliver magiske med et slør. Vi har alle set smukke billeder af en brud med et slør, der flyder ubesværet bag dem og skaber en drømmende scene eller omslutter brudeparret, mens de omfavner hinanden – det er da bare SÅ ROMANTISK.

Læs mere: 9 skønhedstips til bruden »

Læs mere: Spray Tan til bryllup – er det en god idé?

 

Her er det, der måske får dig til at overveje at droppe sløret:

 • Budgettet. Det er selvsagt en ekstra omkostning, når du tilføjer et slør til dit brudelook, som med alt tilbehør. Prisen kan variere afhængigt af design og kvalitet, om du køber nyt eller brugt. Så, hvis du altid har drømt om at bære et slør, skal du tage det med i dit budget fra starten. 
 • Sløret konkurrerer med din brudekjole. En af de største ting, vi hører, når vi taler om slør, især hvis man bærer en detaljeret brudekjole, er, at den konkurrerer med kjolen. Et slør kan nogle gange skjule for de fantastiske detaljer, du kan have f.eks. på bagsiden af din kjole. 
 • Sløret er i vejen. Et slør kan komme i vejen, blafre rundt, når det blæser, eller sætte sig fast i dine smykker eller andet, hvis du ikke er forsigtig. Her kan det hjælpe at vælge et slør med noget vægt i kanten. 

3 tips til at bære et slør med succes på din store dag:

 • Det er en no-brainer MEN, vælg din brudekjole før du vælger dit slør. Sløret skal komplimentere din brudekjole. 
 • Den måde, du ønsker din håropsætning, skal passe med det brudeslør du vælger – eller omvendt, afhængigt af hvad der er vigtigst for dig. Din håropsætning har i hvert fald stor indflydelse på, hvor langt dit slør må/skal være. 
 • Sørg for at dit slør er sat på af en professionel, som har sikret det, så det kan holde hele dagen. Der er ikke noget værre end at skulle gå og rette på sit look hele dagen, fordi sløret ikke sidder ordentligt.  

Læs mere: Få styr på lokkerne til den store dag »