Luk

Den Dominikanske Republik – en uopdaget perle!

Bryllupsrejsen
Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejse

Skrevet af: Tina Lemming. Direktør – Bryllup.dk

Der er masser af øer i Caribien, vi danskere har hørt om og ved hvor ligger, men Den Dominikanske Republik er endnu ikke blevet hverdagskost for en dansk bryllupsrejse. Heldigvis – for så er der god mulighed for at komme af sted og udforske en ø, som kun de færreste har besøgt. Det er som om, de små hvide skyer på himlen også er gået
i laid-back-stemning. Stille og roligt bevæger de sig i adstadigt tempo henover den klare blå himmel og giver i ny og næ lidt skygge for den dejlige bagende sol.

 

Jeg rækker ud og tager min kærestes hånd, overvejer om det er hans eller min tur til at hente en kølig forfriskning, men minder så mig selv om, at vores all-inclusive koncept også tæller betjening på stranden, og 
vi bliver enige om, at vente til den næste tjener lægger vejen forbi.

Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejseEfter en nem og tilpas flyvetur fra Hamborg over Paris og til Punta Cana, er vi ankommet til Den Dominikanske Republik. Fra lufthaven er der 
en lille times køretid, og nu ligger vi på en bred solseng, behageligt hævet over sandet og med de luftige hvide gardiner i siden, let blafrende, i den milde vind. Det er næsten ikke til at tro det kun er små 24 timer siden, vi stod i regn og kulde i Danmark.

Vi er indlogeret på resortet Dream Punta Cana, der er pragtfuldt beliggende på østkysten af øen. Resortet er stort men rigtig hyggeligt og indbydende, sin størrelse til trods. Vi er indlogeret i Preferred Club,
hvilket betyder en skøn indkvartering i suite med soveværelse, stue, terrasse med ugenert jacuzzi og ikke mindst all inklusive koncept fra start til slut. Et all inklusive koncept, der lægger stor afstand til alt, hvad der tidligere måtte være prøvet på traditionelle charter rejser. Her er 5 lækre restauranter at vælge imellem hver aften – lige fra Asiatisk med japansk køkken af meget høj standard, til den lækre Italienske Portofino, eller Oceana, der serverer udsøgte fiskespecialiteter fra hele verden. Og naturligvis ikke at forglemme, den store buffet i World Café, der hver aften – med god grund – tiltrækker masse af gæster med sine udsøgte og forskellige temaer.

Bryllup er en stor del af Dreams Hotellerne. Næsten dagligt er der bryllup på resortet, enten på stranden eller i det smukke, hvide wedding chapel. Vi møder flere par, der har valgt at tage den nærmeste familie med til Den Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejseDominikanske Republik for at holde et bryllup, der strækker sig over mere end bare én dag. Familierne hygger
sig i hinandens selskab, og snakken går livligt om de forestående bryllupper. Efter vielsen er der fotografering i de smukke omgivelser, og dernæst festes der på en af restauranterne. Et bryllup, som måske ligger lidt langt fra et traditionelt dansk bryllup, men som må appellere til dem, der gerne vil have et anderledes, mere intenst og ikke mindst længerevarende bryllup. For ca. 18.000,- kr. kan man få den helt store bryllupspakke med alt fra 3-retters middag og reception for op til 20 personer, fotografering, brudesuite, blomster, make-up og frisør, bryllupskage, musik, video af hele ceremonien og spa-behandlinger – ja sågar jeres egen påklæderske og strygning af både brudekjole og tøj til gommen, er med i prisen.

At nævne de mange faciliteter på Dreams Punta Cana, vil tage alt for meget plads og blive alt for omfattende. Der er kort sagt ALT! Fra danselektioner til windsurfing, og fra spa og wellness til mountainbike. Det er ganske enkelt umuligt at nå det hele, men der kan heldigvis vælges til og fra hver dag. Poolen på Dreams Punta Cana er ikke uden grund blevet hædret flere gange. Den imponerende lange og hyggelige pool, er sjældent set flottere. Den bugter sig ned gennem resortet, og med små laguner undervejs er det altid muligt at finde et område, hvor man kanvære sig selv og nyde freden og roen – en sjældent set oplevelse i en swimmingpool.

Dagene går med afslapning ved pool og strand. Underholdning og aktiviteter vælges til og fra efter behag. Måltiderne er hver gang en oplevelse. Vandet og temperaturen er helt perfekt, og de skønne og farvestrålende drinks serveres af et yderst smilende, serviceminded og behageligt personale.

Efter 4 skønne dage er det blevet tid til at besøge endnu et Dreams hotel, men undervejs gør vi holdt ved Zoëtry Agua Punta Cana.

Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejseVi bliver varmt modtaget af stedets manager, der viser os rundt på stedet. Zoëtry rummer kun 51 eksklusive suiter, alle med havudsigt og lavet i de skønneste naturmaterialer. De små enklaver af suiter, der er spredt rundt på resortet, har alle tæt adgang til pragtfulde pool-områder med solsenge af høj kvalitet. Det første der slår os er, den ro der er her. Aktiviteterne er begrænset til spa-oplevelser af udsøgt kvalitet og så den luksus, som et resort af denne kaliber byder på af suiter, mad og ikke mindst 5 stjernet beliggenhed på den kridhvide sandstrand ud til vandet, der indbyder til snorkling sammen med sit livs kærlighed.

Stedet er stort set fyldt op året rundt, og det er ikke uden grund, at det er hædret som vinder af ”Top Destination in Mexico & Caribbean 2011”, af Trip Advisor Travelers Choice. Stedet emmer ganske enkelt af romantik og hide-away stemning, som de fleste drømmer om på deres bryllupsrejse.

Vi bliver budt på en lækker frokost i restauranten, og med udsigt til have, lader vi os hurtigt indfange af den ro, der er på stedet. Zoëtry samarbejder med Dream Punta Cana, hvilket betyder, at hvis man en aften har lyst til lidt mere underholdning, så er alle aktiviteter på Dreams hotellet til fri afbenyttelse for gæsterne på Zoëtry. På den måde kan man kombinere det bedste af de 2 steder – på én ferie.

Vi ærgrer os over, at det kun bliver til et par timers besøg på dette skønne sted, og er ret enige om at vi hellere end gerne vender tilbage.

I bil kører vi tværs over øen til Now Larimar, hvor vi skal være de næste 5 dage. Hotellet er også en del af Dreams-konceptet og byder på det hidtil største ressort, vi endnu har besøgt. Mere end 800 værelser fordelt på forskellige områder betyder, at der er rigtig mange mennesker, og vi er spændte på, hvordan det bliver.

Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejsePå Now Larimar ligger de ikke skjul på, at bryllupper er den største del af deres omsætning. Der afholdes mere end 500 bryllupper på stedet om året, hvilket naturligt nok betyder, at der nogle dage er mere end et bryllup. Dette kan kun lade sig gøre, fordi stedet er så stort, og fordi de har en utrolig stor og velfungerende stab af medarbejdere, der følger hver deres bryllup og sikrer sig, at det bliver præcis, som brudeparret har ønsket sig. Det er uanset, om det er et lille intimt bryllup for brudeparret og nogle ganske få gæster, eller som det amerikanske bryllup vi overværede med 80 gæster.

Resortet har, ligesom Dreams hotellet, en alen- lang liste over aktiviteter, og finder man ikke det, man søger på stedet, så findes det med garanti på nogle af de mange spændende ture, der dagligt arrangeres fra hotellet.

Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejseSom gæst på Now Larimar vil vi helt klart anbefale en opgradering til preferred club, som byder på bedre værelser, adgang til særlige pool områder og preferred lounge, hurtigt check in og concierge service, for blot at nævne nogle fordele.
I løbet af de 5 dage vi er på Now Larimar, kan vi følge mange forskellige bryllupper, nogle flottere end andre, men alle som én kendetegnet ved en gennemført planlægning, hvor alt times ned til mindste detalje. At være weddingplanner på Now Larimar er hverken et 8-16 job, eller noget man komme sovende til. Hver brud sine ønsker – og alt efterkommes med et smil af deres egen weddingplanner.

De 5 udsøgte gourmet restauranter på stedet gør, at vi spiser forskellige steder hver aften. Den ene aften på Mercure, der byder på fransk gourmet
af høj klasse. Næste aften bestiller vi bord på Spice, en japanske restaurant, hvor det er muligt at komme helt tæt på kokkenes færdigheder, når de tryller i køkkenet med gæsterne siddende omkring. Serveringen er alle steder hurtig og serviceminded, og det er skønt at sætte sig på en gourmet restaurant og blot bestille løs fra spise- kortet – uden at skulle tænke på regningen, her er ALT inkluderet.
På Now Larimar møder man både unge nygifte par på deres bryllupsrejse, familier på ferie og et ældre publikum, der nu har tid og råd til at nyde stemningen og omgivelserne på den smukke caribiske ø.

Ønsker man et mindre og mere roligt ressort, er der mulighed for at vælge søsterhotellet Secrets Royal Beach, der er beliggende lige ved siden af Now Larimar, og som er forbeholdt voksne. Her er der lagt vægt på ægte caribisk romantik. Fra en candlelight dinner i vandkanten, par-behand- linger i den luksuriøse spa-afdeling, diskrete og private solsenge med plads til 2 til en romantisk middag med champagne og udsøgte delikates- ser. Stedet oser af romantik og tosomhed og er et oplagt mål for en romantisk bryllupsrejse.

Bryllupsrejse Den Dominikanske republik luksus paradis bryllup rejseUnder vores besøg inviteres vi med til bryllup på stranden. Gerry og Wendy fra Alabama har valgt at blive gift i strandkanten nedenfor Secrets Royal Beach. Selvom de begge har været gift før, er der spænding og en smule nervøsitet at spore hos gommen, mens han står på stranden og venter på sin elskede. Mellem palmerne viser sig først hver deres datter. I lette sommerkjoler og med bare tæer falder de helt ind i stemningen og om- givelserne. Bagefter kommer bruden. Smuk som en gudinde i hvid kjole og med smukke blomster går hun sin elskede i møde på stranden. Ikke et øje er tørt, og nu er øjeblikket kommet, som de begge har ventet og glædet sig til så længe. Efter den officielle ceremoni er der kys, champagne og bryllupskage, mens bølgerne akkompagnerer med de smukkeste strofer. Man får helt lyst til at blive gift igen….

Ferien lakker mod enden. Vi slutter opholdet, hvor vi startede. På en solseng nyder vi dovent de sidst solstråler i den behagelige brise fra havet. Inden længe er det tid til den sidste udsøgte middag og en god nats søvn, inden turen går mod Danmark. Dagene er fløjet af sted, og vi har ikke haft behov for at planlægge de store ture udenfor hotellet, hvilket gør, at vi ikke har haft penge op af lommen de sidste 10 dage! Ret imponerende efter den måde vi er blevet beværtet på, og et stort cadeau til et all inklusive koncept, som holder hvad de lover. Tak for nogle skønne dage!

Efter et besøg på de 4 forskellige hoteller er det svært at fremhæve det ene frem for det andet. Det afhænger helt af, hvad man lægger mest vægt på. Strobel Travel i Århus er det bureau herhjemme, der kender Den Dominikanske Republik bedst, og vi anbefaler derfor, at man tager dem med på råd, når rejsen skal bestilles. De kan give den bedste og mest kompetente vejledning, når det gælder hotel. Se mere på www.strobel.dk.