Luk

Brudebuketten – Den store guide

Brudebuketter

Brudebuketten er brudens vigtigste accessory og det kan være svært at vælge den helt rigtige. Bryllup.dk giver dig her den store guide til brudebuketter i samarbejde med blomsterdekoratør og brudebuketekspert Maja Maagaard.

– Brylluppet er for mange livets største fest. Derfor skal intet være overladt til tilfældigheder. Det mærker jeg tydeligt i mit daglige arbejde, hvor jeg fra min pavillon i Kongens Have leverer brudebuketter, dekorationer og andre smukke blomster til fantastiske bryllupper, fortæller Maja Maagaard, der står bag Flowers by Maja Maagaard.

Her er Maja Maagaards vigtigste tip, når du skal vælge den helt rigtige brudebuket:

Maja Maagard fortæller om brudebuketterDe mange overvejelser »
Hvem bestiller buketten »
Bukettens form »
Blomstervalg til buketten »
Brudebukettens farve »
De mange stilarter »
Bestilling af buketten »
Afhentning af buketten »
Andre blomster til dagen »

Rød brudebuketDe mange overvejelser

En blomst er ikke bare en blomst

Én af de store beslutninger ved brylluppet er valg af brudebuketten. Brudebuketten skal ikke blot være smuk, den skal også passe til bruden og fremhæve hende bedst muligt understreger Maja Maagaard.

Når bruden svæver op af kirkegulvet, vil mange af brylluppets gæster og hendes kommende mand se brudebuketten som en del af hendes outfit denne dag.

Ligesom brudebuketten ofte bliver et emne, når gæsterne og bruden efterfølgende skal berette fra det smukke bryllup.

Pink buketNogle gode overvejelser kan i følge Maja Maagaard være:

  • Hvem skal bestille buketten?
  • Hvilken form skal buketten have?
  • Hvilke farver skal indgå i buketten?
  • Hvad skal buketten udstråle?
  • Hvem skal lave buketten?
  • Hvilke andre blomster skal bruges ved brylluppet?
Blomster som armbåndI de næste afsnit vil Maja Maagaard give input til disse overvejelser, hvilket kan gøre resultatet af buketten både smukkere og mere personligt for det kommende brudepar.Maja Maagaard understreger dog, at de mange overvejelser kan være en stor mundfuld, så det kan være en god ide at få sine blomster designet i samarbejde med en professionel blomsterdekoratør, der arbejder meget med bryllupsblomster til daglig.
LÆS OGSÅ ‘6 BRYLLUPSMYTER’ »

Hvem bestiller brudebuketten

Traditionen siger, at det er gommen, der skal vælge brudebuketten. Han bør sende den som en gave til bruden, så hun modtager den, mens hun gør sig klar til brylluppet.
Det er ikke nogen nem opgave. Brudebuketten er en buket for livet. De fleste gifte kvinder kan huske detaljer om denne brudebuket resten af deres liv.

Hvem bestiller bukettenMaja Maagaard understreger dog – Det kan virke lidt skræmmende, men hvis jobbet bliver gjort rigtigt,
er det hele umagen værd. Derfor…Mænd – kom ind i kampen! Overrask jeres kommende brud – jeres anstrengelser vil blive husket.

Hvis gommen tager udfordringen op og vælger brudebuketten, kan det anbefales at medbringe et billede af bruden, der giver blomsterdekoratøren bedre muligheder for at rådgive om valg
af buket.

På trods af traditionen ses det indimellem, at det er den kommende brud, som selv bestiller buketten. Eller det kan blive en fælles opgave.

Bukettens form

Bukettens form

Brudebuketten er dagens vigtigste accessory og dermed en stor del af brudens outfit. Samtidig er buketten med til at understrege og fremhæve brudens former og silhuet.

Bukettens form kan mere end at fremhæve barm eller talje. F.eks. kan brudens slanke silhuet fremhæves med en lang buket.

LÆS OGSÅ ’10 RÅD – NÅR DU SKAL KØBE BRUDEKJOLE’ »

Hvilken buketform fremhæver brudens kropsform og brudekjole bedst? Maja Maagaard fremhæver, at der kan vælges mellem massevis af forskellige former. Her får du en kort beskrivelse af de mest almindelige former på brudebuketter.

Lille rund buketRundbuket – lille

Den perfekte brudebuket hvis man ikke vil have blomsterne tager for meget fokus og samtidig ønsker et klassisk udtryk.


Dråbeformet buket
Dråbeformet brudebuket

Et klassisk look, til brude, der ønsker at fremhæve barm og talje.

Rundbuket storRundbuket – stor

For bruden der elsker design og gerne vil have noget særligt.


Bueformet buketBueformet brudebuket

Er særligt flot til brudekjoler med stort skørt.

Hjerteformet brudebuketHjerteformet brudebuket

Den hjerteformede brudebuket fremhæver barm og talje.


Buket med langt håndtag
Rund buket med langt håndtag

Et langt håndtag af f.eks. græs til en rund buket, er en god måde at fremhæve brudens højde og dermed give en mere slank silhuet.

Lille håndbuketLille håndbuket

Til bruden der blot vil have en lille blomst med sig, der ikke vækker meget opsigt.

ArmbuketArmbuket

En enkelt måde at bære brudebuketten. Formen er pæn til de fleste kropsformer -også
gravide

Kinesisk paraply af blomsterAndre former

Udover de mest almindelige brudebuketformer findes der også en lang række alternativer, som f.eks. en kinesisk paraply af blomster, et armbånd, en håndtaske eller et andet sjovt design eller genstand lavet af blomster.

Blomstervalg til brudebuketten

Maja Maagaard fremhæver, at selvom blomster er meget årstidsbestemte, kan man i dag få blomster fra hele verden, og derfor kan meget lade sig gøre.

At tage udgangspunkt i årstidens blomster, sikrer dog altid et smukt og naturligt resultat, men buketten til den store dag kan tage afsæt i meget andet. Har bruden eller brudgommen en yndlingsblomst, vil denne kunne indgå i buketten.
Buketten kan også være bundet af blomster fra forældrenes have eller blomster fra en grøftekant.

Det anbefales, at man inddrager en blomsterdekoratør i valget af blomster, da han/hun kender blomsternes holdbarhed, og ved hvordan de forskellige naturmaterialer behandles og vandmættes. Dette sikrer at buketten holder sig frisk både i kirke, ved fotografen og til festen siger Maja Maagaard.

Liljekonvaller i brudebukettenLiljekonvallen er en af de mest årstidsbestemte blomster. Alt efter hvor varmt foråret er, kan sæsonen være helt nede på 14 dage.

Brudebukettens farveInspiration til brudebuketten og blomstervalg


Vær åben for afvigelser

Blomster findes i mange farver. Alligevel kan det være svært at ramme en bestemt nuance. Derfor må man forberede sig på, at resultatet kan afvige lidt fra eventuelle specifikke farve ønsker.

Blomster og farvevalg

 

Hvilke farver passer naturligt til bruden
Farverne kan sammensættes på mange måder, men det er altid en god ide at få dem til at matche brudens hudfarve, øjenfarve og de smykker, der bæres på dagen.


Hvilken farve skal brudebuketten være?Når flere farver skal sammenstættes

Endvidere skal der tages stilling til, om brudebuketten skal indeholde varme eller kolde farver, og hvordan farverne skal harmonere. Her kan eksempelvis vælges komplementære farver, eller farver i nærtliggende toner. En blomsterdekoratør som Maja Maagaard vil kunne vejlede til valg af blomster i de rette farver.

De mange stilarter

Forskellige stilarter - brudebuketterDet er, i følge Maja Maagaard, vigtigt at brudebuketten er personlig og designet i den rette stil. En god brudebuket fremhæver brudens personlige stil, samtidig med at den underbygger brylluppets stil.

Mulighederne for at ramme den rigtige stil er mange. Brudebuketten kan f.eks. være overdådig, klassisk, romantisk, enkelt, boheme eller avantgarde. Det er også muligt at tage udgangspunkt i et særligt miljø som f.eks. skoven, marken, stranden eller haven.

LÆS OGSÅ ‘SIG VINTAGE TIL DIT BRYLLUP’ »

Bestilling af buketten

Flowers by Maja Maagaard

I følge Maja Maagaard, er det at binde en brudebuket en ganske særlig kunstart, og teknikkerne adskiller sig væsentligt fra at binde en almindelig buket. Vælg derfor en blomsterdekoratør, der har stor erfaring og ekspertise inden for netop dette felt, hvilket du blandt andet kan vurderes på dekoratørens/butikkens hjemmeside, eller ved at besøge en blomsterbutik.

Tippet fra Maja Maagaard lyder – Bestil gerne jeres bryllupsblomster hos blomsterdekoratøren 3 måneder før, for at være sikker på der er tid. Men vent med at lægge den endelige ordre til 2-3 uger før brylluppet.

Afhentning af buketten

Sæt tid af på dagen til afhentning af blomster. Blomsterafhentningen bør være et af de sidste punkter på bryllups to-do- listen, inden turen går til kirken, da de skal holde sig friske hele dagen. Det er mest praktisk at afhente blomsterne i bil, da de ofte fylder en del og ikke tåler at blive klemt. Skal brudebuketten opbevares et sted indtil brylluppet, vil den holde sig bedst, hvis den indtil brylluppets start opbevares køligt, f.eks. i et køleskab lyder tippet fra Maja Maagaard.

Andre blomster til brylluppet

Brylluppet indeholder langt flere blomster end bare brudebuketten. I følge Maja Maagaard er det flere overvejelser man bør gøre sig: Hvordan skal knaphulsblomsten til brudgommen, forloveren og fædrene se ud? Hvordan skal kirken pyntes? Og hvordan skal bordene ved bryllupsfesten dekoreres?

Andre blomster og dekortioner til brylluppetBlomster fra forskellige leverandører kan nemt variere i farve, form og størrelse, da der findes et væld af sorter, inden for hver enkel blomsterart. Det er derfor altid en god ide at bestille alle blomsterne samme sted som brudebuketten, da det vil sikre en rød tråd gennem hele brylluppet.

I følge Maja Maagaard er det vigtigt, at have in mente, at hvis festen skal foregå et sted, hvor blomster er inkluderet i kuvertprisen, kan det desværre ofte ende med standard- dekorationer, men dette er ikke nødvendigvis billigere end et smukt specialdesign.

Derfor bør man allerede ved bestilling af bryllupsfesten sikrer sig mest mulig indflydelse på blomsterdekorationerne, eller helst aftale at man selv bestiller dette.

Bryllup.dk ønsker dig held og lykke med valg af din brudebuket.

Se flere smukke brudebuketter og læs mere om brudebuketeksperten på Flowers by Maja Maagaard »