10 råd – når du skal købe brudekjole

Brudekjoler

Noget af det sjoveste for en kommende brud er at finde den helt rigtige kjole. Men jagten på det perfekte skrud kan også være besværlig og frustrerende. Følg Bryllup.dks 10 gode råd.

 • De færreste forhandlere af brudekjoler har tid til at ekspedere kunder, som uanmeldt kommer ind fra gaden. Husk at bestille tid – gerne et par uger før. Til gengæld får du som regel en time med en ekspedient, der udelukkende er dedikeret til at servicere dig og finde din drømmekjole.

  råd til brudekjole model

  PR-foto: Justin Alexander

 • Bestil tid hos max tre butikker på en dag – mere er svært at rumme.
 • Tag en ven/veninde/mor/søster med, men vælg en person, som har en dømmekraft, du stoler på, og tør sige sin mening.
 • Gør en hyggelig dag ud af det. Fyld en kurv med vindruer, champagne og fine servietter. Men husk ikke at medbringe madvarer, der fedter eller kan smitte af på de fine stoffer.
 • Vær åben og prøv forskellige modeller – du ved ikke på forhånd, hvad der klæder dig bedst.
 • En enkel kjole kan blive eksklusiv med de rette accessories. Både sko, øreringe, slør, birdcage eller diadem kan ændre en enkel kjole til et stilfuldt hele.
 • Før du køber hele outfittet, så overvej om du kan låne taske, slør, sko eller smykker af en veninde – det sparer penge, det kan være dit “noget lånt”.
 • Hold øje med udsalg – selv de mest eksklusive butikker sætter på et tidspunkt sidste års modeller ned i pris, og der er mange penge at spare. (Hold øje med vores Event-kalender for udsalg på brudekjoler nær dig).
 • Tag et kamera med og bliv fotograferet i de kjoler, du prøver. Så kan du senere i ro og mag sidde i sofaen og se, hvad der klæder dig bedst.
 • Køb ikke en dyr kjole i forventning om at du kan sælge den senere. Det er svært at finde den rigtige køber, som deler både din størrelse og smag.

 

4 svar til “10 råd – når du skal købe brudekjole”

 1. Linda siger:

  Hej derude

  Jeg skal giftes den 5 oktober, og læste mig til, at man skal ud at finde brudekjole allerede 8 mnd før? Problemet er bare at vi venter barn til Juni, så det sætter en stopper for at kunne finde en kjole at være i inden fødslen.

  Er der nogen som har nogle erfaringer med dette, kan de lade sig gøre 2 mnd før??

  • Sidsel - Bryllup.dk siger:

   Det tror jeg sagtens du kan. Det er selvfølgelig altid godt at være i god tid, hvis du nu finder en model, der skal leveres hjem. Og der kan selvfølgelig også være noget med tilretning, men tre måneder før burde sagtens kunne lade sig gøre. Desuden kan man tilrette helt op til 14 dage før.

 2. blank Martin siger:

  Jeg har hørt, at det kan tage 4-5 måneder at anskaffe en brudekjole der er professionelt lavet. Kan dette passe? Jeg står ikke og skal have en kjole (jeg er mand og skal ikke giftes), men en af mine venner skal snart giftes, og jeg hjælper en del med forberedelserne. Bryllupskjolen virker klart som det sværeste at få styr på…

 3. blank Sarah siger:

  Med hensyn til det med at medbringe kamera, så skal man bare være opmærksom på, at der er en del forretninger som ikke tillader at man tager billeder af deres kjoler. Det var i hvert fald min erfaring, da jeg var ude for at prøve kjoler. Ud af 5 forretninger var der kun 1, som gav lov til, at vi tog billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *