Luk

Sig vintage til dit bryllup

Brudekjoler

Vintagestilen er ét af tidens hotte fænomener når det kommer til bryllupper. Og netop fordi stilen kombinerer nostalgi og romantik, kan den være med til at skabe den perfekte ramme til dit bryllup.

Tænk engelsk landsted møder gamle Hollywood film Noir divaer, krydret med lidt fra 50’erne og 60’erne – vintagestilen er oftest inspireret af 20’erne og 30’erne, men er egentlig et mix af flere historiske epoker sat sammen med moderne tendenser.

De 5 tips

Vintage kjole fra Jenny PackhamEr du vild med fænomenet, giver vi dig her 5 tips til, hvordan du kan få vintagestilen ind i dit bryllup:

1. Find den rette kjole

Det er sjældent set, at den lokale genbrug har den perfekte brudekjole fra 1930’erne til at hænge lige indenfor døren. Og er du ikke til den helt store flæsedrøm fra 1986, skal du måske overveje om kjolen skal være autentisk.

Der findes flere vintagebutikker, men når vi taler brudekjoler skal man være heldig at ramme den helt rigtige model og størrelse. Nettet kan her være en stor hjælp.

Det ideelle vil nok være, at finde en ny kjole i vintagestil, hvilket ikke burde være noget problem, da rigtig mange brudekjolebrands har kjoler med smukke vintagedetaljer i deres kollektioner.

Nyttige links:

Vintage Bride – specialiserer sig i brudekjoler i vintagestil.

FN92 Vintage Shop – her kan du finde en autentisk vintagebrudekjole, hvis du er heldig.

2. Location

Et fancy hotel emmer ikke just af vintagestil. Vælg et sted med en lidt landlig feel. Specielt et havebryllup vil give dig et godt udgangspunkt for vintagestilen. Man kan dog gøre meget med op pyntningen, så husk, at selv et forsamlingshus ville kunne ose af vintagestemning med den rette pynt.

Nyttige links:

Bryllupssteder – god oversigt over en masse fine feststeder over hele landet.

3. Pynt med lopper og hav georginer og bonderoser nok

vintagekopperGennemsøg alle de lokale genbrugsbutikker, loppemarkeder mm. for porcelæn, champagneglas, vaser mm. Her kan være mange skatte gemt. Husk at du sagtens kan mikse og matche.

Pynt festlokalet med gamle klenodier, flagranker mm.

Specielt lyserøde bonderoser oser af nostalgi og romantik, men brug også gerne markblomster, georginer og andre haveblomster. Sæt dem i gamle syltetøjsglas eller smukke gamle dåser.

Nyttige links:

Markedskalenderen – her finder du en oversigt over de fleste loppemarkeder i Danmark.

Pinterest – masser af god inspiration til jeres vintagebryllup.

4. TransportVintagebryllup - bonderoser

Ankom til kirken eller overrask din udkårne efter kirken med en bil i vintagestil.

Da vintage dækker over noget af ældre dato, er der frit slag fra den helt klassiske veteranbil til den mere trendy Citröen ID19.

Nyttige links:

BookAClassic – her kan du finde alt fra en Chevrolet veteranbil til en Rolls Royce Silver. Servicen dækker hele landet.

5. DIY

Ingenting emmer af vintage og de gode gamle dyder som det, at gøre det selv. Specielt ikke når det gælder bagværk. Bag selv eller allier dig med familie og venner, og få et kagebord selv sønderjyderne ville blive misundelige på.

Det er dog ikke kun det hjemmelavede bagværk, der kan give dig en vintage-feel til dit bryllup. Netop ved at gøre det selv med blomster, brudebuketten, mad, pyntning mm. kan du kreere et bryllup, der emmer af nostalgi, romantik og ikke mindst personlighed. De helt rigtige ingredienser til et moderne vintagebryllup.

Nyttige links:kyskager

LÆS OGSÅ ‘DIY – HEDE KYS(KAGER)

Wedding Chicks – Lad dig inspirere til at gøre det selv af dette smukke bryllup i vintagestil.