Luk

En rigtig prinsesse holder økologisk fest

Blog

Europæiske kongehuse har længe været med på den grønne bryllupsbølge.

Økologisk fest

Tidligere prinsesse Alexandra, nu grevinde af Frederiksborg, er med på den grønne bølge. Foto: Bryllup.dk

Allerede i 2007, da daværende prinsesse Alexandra blev gift med den unge lydmand og fotograf Martin Jørgensen, var middagen bæredygtig. De 90 gæster, der spiste bryllupsmiddag på herregården Jomfruens Egede, fik både økologisk mad, vin og spiritus.

Sverige sætter standarden

Og da prinsesse Victoria af Sverige i 2010 sagde ja til fitnesstræneren Daniel Westling, gik parret endnu længere ud af den grønne sti.

Kronprinsessen og den nye prins Daniel af Sverige, hertug af Västergötland, blev efter vielsen kørt rundt i Stockholm i hestetrukket kortege, mens de øvrige gæster kunne vinke fra miljøvenlige biler.

Ingen dikkedarer

Kronprinsessen frabad sig fyrværkeri, balloner og konfetti, mens maden til bryllupsmiddagen hovedsageligt bestod af lokale råvarer og sæsonvarer.

Alle blomster, der blev anvendt til den overdådige fest, var FFP-mærkede. Det garanterer, at planterne er dyrket på gartnerier, hvor der stilles strenge krav til brugen af pesticider og er fokus på et godt arbejdsmiljø for de ansatte.