Luk

Hvordan danser man brudevals?

Blog

I mange lande og kulturer er der tradition for at brudeparret danser brudevals inden midnat. Og de fleste vælger selv hvilken melodi de ønsker at danse til. Danmark er et af de eneste lande der har en melodi helt specielt til anledningen, nemlig Niels W. Gades brudevals fra balletten “Napoli”. Nogle brudepar i Danmark vælger at danse til en selvvalgt melodi, men det er ikke helt så udbredt – endnu.

Brudevalsen foregår naturligvis på dansegulvet, hvor brudeparret danser som de eneste. Rundt om brudeparret slutter alle gæsterne lidt efter lidt en stor ring og trækker længere og længere ind omkring brudeparret. Til sidst står brudeparret helt tæt og kysser hinanden.

Men hvordan danser man lige brudevals? Der findes flere forskellige gratis videoer som viser, hvordan man danser brudevals. I kan selvfølgelig også vælge at gå til undervisning på jeres lokale danseskole. Uanset hvad, er det en god ide at øve jer på det inden den store dag. Desuden skal I også beslutte jer for om I vil danse brudevalsen til original melodien eller til en anden melodi eller sang som betyder noget særligt for jer.

Brudevalsens få, simple trin

Sådan danser du brudevalsen:

1: Før først din højre fod frem,

2: Før derefter venstre fod frem så den står vinkelret for højre fod, og du står med spredte ben

3: Saml fødderne i venstre side

4: Før venstre fod tilbage

5: Før højre fod tilbage så den står vinkelret for venstre fod, og du står med spredte ben

6: Saml fødderne til højre side (og start forfra med punkt 1)

Og sådan danser man brudevals!

 

brudevalsen trin for trin

Download eller lyt til Brudevalsen her:

Du kan være helt sikker på, at hvis du “glemmer” at danse brudevals, så vil gæsterne minde dig om det. Det er nemlig en meget populær tradition som er højt værdsat blandt bryllupsgæster. Og faktisk noget som mange ser frem til , som en god “afslutning” på brylluppet inden der skal danses til den lyse morgen.