Luk

Fra bryllup til bryllupsarrangør i Italien

Real life bryllupper

Martin og Charlotte fik opfyldt deres drøm om et romantisk klosterbryllup i Italien. Nu giver de drømmen videre til andre par, som også vil fejre vielsen under italienske himmelstrøg.

15297-005_cis_p0Tekst: Carsten G. Johansen. Foto: Hyldager Fotografi

”Det startede som en lidt skør ide. Men en dejlig ide” forklarer Martin Hjorth. Martin og hans kæreste Charlotte havde allerede rejst en hel del i Italien, i fællesskab kom de på en ide om at holde deres bryllup under sydlige himmelstrøg.

”Vi drømte om et uformelt bryllup, hvor vi kunne hygge os sammen med gæsterne igennem flere dage. Og vi var vilde med Italien. Der er noget autentisk over Italien – og maden, naturligvis” smiler Martin. Toscana var det første mål for parrets bryllupsplaner. Men så opdagede de Monte Isola i Iseo-søen tæt på Milano. På øen i søen ligger et renoveret nonnekloster, hvor den dansk-italienske familie Vivaldini igennem flere år har drevet restauration og gæstgiveri.

”Næsten lige så snart vi havde talt med Claudia Vivaldini, der er født i Århus hvor hendes forældre mødtes, var vi sikre på, at vi ville holde brylluppet på Monte Isola” erkender Martin. Monte Isola er Europas største ø, som ligger i en sø. De godt 1.000 indbyggere på øen klarer sig uden biler, og Castello Oldofredi kunne sagtens beværte brylluppets 50 gæster – fra de første ankom torsdag aften, til de sidste rejste videre søndag.

15297-003_cis_p0Præsten var med på rejsen
Den store del af bryllupsselskabet, der skulle fejre Charlotte og Martin, ankom i løbet af fredagen. De blev indkvarteret på deres værelser, og om aftenen blev der serveret middag i olivenlunden. Lørdag kunne gæsterne efter morgenmaden bruge dagen, som de ville – afslapning på de små caféer med de duftende espressoer og vandreturer på den frodige ø var to af de mest populære tidsfordriv.

Af praktiske årsager havde han og Charlotte fået foretaget vielsen hjemme i Danmark en uge tidligere. Men præsten, som var en ven af familien, var inviteret med til Italien og foretog en velsignelse af parret på Monte Isola. Derefter foldede en fantastisk fest sig ud, som levede op til alle Charlotte og Martins drømme og forventninger.

En ny drøm – andre brudepars drøm 
Faktisk var oplevelsen af brylluppet og Italien så stærk, at der boblede en ny drøm frem. En drøm som Claudia Vivaldini formåede at puste til på det rigtige tidspunkt: Hvad med at blive ved med at arrangere bryllupper som deres eget på øen i søen – bare for andre mennesker i stedet for?

 

15297-146_2”I januar 2015 deltog vi på den store Bryllupsmesse i København, med stor succes. Vi netop været tilbage på Monte Isola og afvikle et bryllup, for et par vi mødte på Bryllupsmessen, det har været en sjov oplevelse”.

I 2016 er der allerede 3 par der har booket et italiensk bryllup, gennem de danske bryllupsarrangører. Og selvom den lille virksomhed har travlt, så glæder de sig til at fortælle flere brudepar, om de mange muligheder for et ægte Italiensk bryllup, når de deltager på Bryllupsmessen i København i 2016. Indtil nu har udlandsbryllups-arrangementet været en fritidsbeskæftigelse, men planen er klar: Hvis succesen fortsætter, skal Charlotte på sigt ned på halv tid, og der skal muligvis ansættes en hjælpende hånd nogle timer om ugen.

”Vi vil ikke have flere bryllupper, end at vi kan være med hele vejen, så vi kan tage os af de ting, som opstår i løbet af arrangementet. Det giver en tryghed for brudeparret. Og også for os selv, for vi ved godt, at et bryllup ikke kan gøres om; det skal sidde i skabet første gang. Det er jo en fantastisk romantisk oplevelse, og så får man altså meget for pengene i Italien på grund af de lavere priser på vine og mad set i forhold til Danmark” fortæller Martin.