Luk

5 gode tips når du skal lave en fotobog

Do It Yourself

Efter brylluppet har I sikkert 100’vis eller måske endda 1.000’vis af flotte billeder fra jeres store dag. Men hvad stiller man egentlig op med så mange billeder, hvis de ikke bare skal ligge på en støvet harddisk eller på dropbox?

En mulighed er at lave en lækker fotobog. Så har I altid jeres bryllupminder lige ved hånden, når I ønsker at genopleve dagen eller vise den til familie og venner. Her er 5 gode råd til dig, der skal igang med at lave en fotobog:

Video leveret af Wedbox.dk

1. Udvælg billeder på forhånd

Start med at udvælge 40-100 af de bedste billeder. Hvis man skal udvælge billeder samtidig med, at man arbejder med selve fotobogen, kan man meget nemt miste overblikket. Så lav en mappe på din computer, hvor du kopierer jeres bedste billeder over – så sparer du en masse tid senere.

2. Keep it simple

Ja ja, det lyder måske som en klicé, men vi vil alligevel nævne det. Det er nemlig fristende at falde for designs med et væld af farver, hjerter og andre figurer. Men i sidste ende opnår man et flottere – og mere langtidsholdbart resultat, ved at lade billederne få al opmærksomheden. Det betaler sig at holde stilen simpel, så det bliver billederne der fortæller historien. Giv billederne plads og kig efter hvilken papirkvalitet og type cover du ønsker.

3. Vælg den rette fotobog

Softcover, hardcover og layflat? Ved du hvad det er?

Softcover er den billigste type bog, som egentlig mere minder om et hæfte. Coveret er med bløde sider og bogen er et godt valg til feriebillederne, men ofte vil man nok foretrække de andre typer til en fotobog med bryllupsbillederne.

Hardcover er den klassiske fotobog, og et glimrende valg hvis du ønsker en mere holdbar og klassisk bog. Omslaget er hårdt og man kan typisk printe på omslaget. Med hardcover får man god kvalitet til en god pris.

Layflat er fotobøgernes svar på Roll Royce (eller Tesla?). Siderne er lavet i tykt fotopapir og det helt særlige er, at siderne er helt flade. Det betyder at man kan have et billede, der fylder begge sider. Se et eksempel på layflat fotobøger her.

Layflat fotobøger er generelt dyre, men når man får sådan en bog i hånden, vil man forstå hvorfor.

Lav-selv

4. Vælg det rigtige papir og cover

Overvej om fotobogen skal have et mat eller glossy look. Mat giver en lækker vintage feeling, og glossy giver billederne et klarere udtryk. Det er naturligvis et spørgsmål om smag, hvad der er flottest.

5. Lær fotobogssoftwaren at kende

Det tager lidt tid at lave en fotobog – men til gengæld er det også en sjov måde at arbejde med billederne.

Brug noget tid på at lære editoren at kende. Hvordan indsætter man billeder og tekster? Hvordan ændrer man på layoutet? Hvordan beskærer man billeder. Bryg en kop kaffe og brug lidt tid på det.

Vær opmærksom på:

  • Skal man installere software på en computer, eller kan man lave bogen direkte i en browser?
  • Er det muligt at importere billeder fra Instagram og Facebook?
  • Kan man se prisen inde i editoren? (Det er rigtigt vigtigt, hvis man vil undgå en ubehagelig overraskelse, når man har lavet bogen!)
  • Er editoren brugervenlig og intuitiv?

Sidst men ikke mindst er det en god ide at gemme bogen når den er færdig (inden man printer den), og så vende tilbage til den dagen efter. Så har man friske øjne og kan måske lige fange et par detaljer, som man ikke så i første omgang.

Se flotte fotobøger på print.wedbox.dk