Luk

10 sunde madtrends i 2017

Mad

Dispenser med lækker lemonade

Sund mad i 2017

Har du i forbindelse med dit 2017 eller 2018 bryllup besluttet dig for at nu skal det være, nu skal du ændre på dine vaner, både hvad angår spisen, drikken og motion? Hvis ja, eller hvis du bare vil fortsætte dine i forvejen gode vaner, og få en sundere og mere fit krop, bedre hud og hår inden din store dag, så har vi her samlet en god liste til dig over de lækre madvarer, som vil trende i 2017.

Disse 10 vil du se blive brugt meget i 2017 af båd de store kokke rundt om i verden men også i de små amatør køkkener, hvor sundhed og en god kost er en vigtig del af hverdagen.

Det er utroligt hvad mad, krydderier og grønt kan gøre af virkelig gode ting for både ens krop, hud, hår, negle, psykiske velbefindende, energi og meget mere.

Her er EatingWell’s skribenters spåen omkring 2017 sunde madvarer:

1. Bønne pasta

Selvom vi har set diverse bønner trende i 2016, så vil bønner være endnu mere populære i 2017. Vi har set lidt til bønne pasta (lavet kun på bønne mel), som har et virkelig højt protein indhold og fibre. Forvent at se en masse mere til denne madvare å hylderne i år -Alt fra edamame spaghetti til kikærte fusilli, linser sort bønne rotini.

sund mad

 

2. Fermentering

Det er ikke nogen hemmelighed at fermentering for alvor slog igennem i 2016. Men i 2017 vil det blive endnu større. Sundhed er et hot emne i de fleste kredse og folk spiser kål, kimchi og andre fermenterede grøntsager som aldrig før. I 2017 og fremover kan du forvente at se mere til dette i supermarkederne også.

3758598-min

3. Grøntsagschips

Nu bliver det et hit at lave sine egne grøntsagschips. Ingredienser: grøntsager, olie og lidt salt. Du kan bruge alt fra roer til grønkål, rosenkål, søde kartofler, og du vil helt sikkert også kunne finde disse snacks i dit lokale supermarked inden længe., hvis du ikke selv har lyst til at gå i krig med at lave dem hjemme.

2817015-20080826-163012-6_25Mb-min

4. Tang

Tang har kun få kalorier og er høj i næringsstoffer, så vi er glade for at se det i flere og flere fødevarer. Du kan købe tang snacks, og selvfølgelig er der også tang på din sushi.

Sushi-Bowl-with-Asparagus-Avocado-Seaweed-min

5. Alternativer til sukker

Vi har set flere og flere fødevarer der indeholder alternativer til hvidt sukker, f.eks. kokossukker. Hvert alternativ har sin egen unikke smag. Vi håber, at producenterne i fremtiden vil gøre brug af disse alternativer i endnu højere grad. For sukker er ikke godt for vores blodsukker, hjerte eller talje.

IMG_2096-min

6. Tørret kød

Protein er et vigtigt næringsstof for os, og vi ser mere og mere af emballerede snacks – f.eks det populære beef jerky som er et hit i USA. Beef jerky indeholder masser af proteiner og smager godt. Er du ikke den store kødspiser så er det ligeledes et godt alternativ. Vi kommer til at se masser af tørret kød på hylderne i supermarkederne de kommende år.

sund mad

7. Knogle bouillon

Knogle bouillon har eksisteret længe, men det har helt sikkert ikke toppet endnu. Det siges, at knogle bouillon løser alt fra utæt tarm til rynker. Det er ikke understøttet af videnskaben, men det kan stadig være en del af en sund kost og livsstil.

sund mad

8. Gurkemeje

Denne sunde krydderi går ikke nogen steder i 2017. Gurkemeje findes ofte i indiske og persiske opskrifter og indeholder curcumin, en super-sund antioxidant. Forvent at se flere gurkemeje-krydrede drinks og opskrifter med gurkemeje dukke op i 2017.

sund mad

9. Vegansk mad

At spise plantebaseret bliver mere og mere trendy, og det med god grund. Afholdenhed fra kød, mejeriprodukter og æg kan hjælpe dig med at tabe vægt, få et sundere hjerte og levere længere. Og hvis du ikke kan forestille dig dit liv uden ost eller kød, kan du stadig omfavne en deltid vegansk kost og spise flere planter. Vi tror, at vi vil komme til at se flere veganske fødevarer på hylderne i supermarkederne i år, og frugt, grøntsager, bønner, nødder og fuldkorn er også sunde alternativer til det fuld veganske måltid.
sund mad 

10. Korn

Fuldkorns”skålen” er ikke et helt nyt fænomen i 2017. Det er en sund måltidsstil, som er kommet for at blive. Fuldkornsskålen består af en bund af fuldkorn, derefter et lag med masser af grøntsager,  derefter et proteinlag og toppet med en lækker sauce. Her har du selv mulighed for at vælge ingredienserne, så længe du følger lag-princippet. Og det er måltider, som er gode til veganere og diabetikere og andre som blot ønsker at spise sundt på den sjove måde.

sund mad

TAGS: Lisa Valente, M.S., R.D., Food News Blog, Food & health news – Artikel frit oversat.

Er der en eller flere af disse trends du vil bruge i 2017, så del gerne dine tanker og erfaringer med os ved at skrive en kommentar.