Luk

2 x lækker dessert til receptionen!

Bryllupskager

Angel Cake

dessert til reception

 

Opskrift til 4 stk.

4 muffin forme) / 4 æggehvider (120 g) / 1 knivspids bagepulver / 90 g strøsukker / 45g mel / 15g revet kokos / 2 pærer / saft af en halv citron / halv vanille stang / 200 ml flydende fløde med mascarpone (35% fedt) / 2 spsk. flormelis / hvidechokolade kugler

Forvarm ovnen til 190 ° C. Pisk æggehviderne med bagepulver, indtil de er bløde. Tilføj 60 g sukker. Blandingen skal være tyk og skinnende. Sigt mel og resterende sukker og tilføj det til æggehviderne. Tilsæt revet kokosnød. Hæld dejen i formene ved at udfylde 3/4 dele af formen. Bages i ovnen i ca. 30 minutter. Når du tager kagen ud af ovnen skal den køle af. Skræl pærerne og skær dem i tynde skiver (se billedet). Tilføj citronsaft og vanille frø. Bland. Pisk fløden med flormelis i en meget kold skål med en håndmixer eller i en køkkenmaskine. Top kagen med en spatel med et tyndt lag flødeskum på – også ned af siderne. Fjern overskydende flødeskum og sæt så chokoladekuglerne på og små flødeskumskugler (se billedet). Server med de skårne pærer på en hvid tallerken. Voila!

Kokos og bananbudding med jordnødder

dessert til reception

 

2 spsk chiafrø / 200 ml kokosmælk / 1-2 spsk brun farin / 1 yoghurt, græsk / 2 modne bananer / 25 g kokosolie (eller smør) / citronsaft / 70 gram brun farin / 1 spsk majsmel / 2 æg / topping: kokos spåner, friske eller tørrede / chokolade bolde / 2 spsk naturlig peanut / 1 banan

Til budding (forberedes dagen før) skal du bruge en lufttæt beholder med låg. Bland kokosmælk, chiafrø og sukker. og hæld i beholderen og sæt i køleskab, natten over. Rør godt i massen efter en times tid. Den næste dag tilføjer du yoghurt, hæld i lidt af gange, til du får den ønskede konsistens. Smag på det, om nødvendigt tilsættes sukker.

Til bananmassen: først laves ostemassen: varm kokosolie og citronsaft i en gryde over svag varme. Skræl bananerne og skær dem i 1 cm skiver, tilsæt olie og kog i ti minutter, rør ofte, og fjern så fra varmen. Bland til en glat creme. I en  anden skål blandes sukker og majsstivelse, tilsæt æggene og pisk kraftigt. Tilføj bananmassen og sæt på lav varme, rør i det med en ske til cremen bliver tykkere. Hæld i et syltetøjsglas og opbevar i køleskab. Tænd ovnen ved 160 ° C , hæld peanuts på bagepapir og steg i 15-20 minutter. Find nogle små, fine glas, og start med at hælde lidt banan-ostemasse i bundet, derefter 2-3 spsk chia budding og pynt til sidst med kokos spåner, hvid chokolade bolde og ristede jordnødder. Voila!

Opskrifterne her har vi fundet på det skønne franske Bippity Magasine som får deres lækre opskrifter fra gourmetkokken, Julia la pose Gourmande.

Vil du vide hvilke bobler du skal vælge til desserten, så se HER