Det at servere en smuk og smagfuld bryllupskage til sit bryllup er en af de ældste traditioner vi har. Det er med til at gøre bryllupsdagen ekstra SØD. Desuden er det en god måde at forkæle dem, som måske kun er med til jeres reception, og ikke til festlighederne om aftenen.
Servér bryllupskagen til receptionen, det er nemlig en god anledning til at få lidt lækkert sammen med bobler, efter at man har siddet stille og overværet vielsen. Samtidig føler de der måske ikke er inviteret med til selve bryllupsmiddagen, at de er med til bryllup, da det at servere og skære en flot bryllupskage, er en stor del af bryllupstraditionerne.
Det er meget forskelligt fra konditor til konditor, hvor meget kage man beregner pr. person. Det kommer helt an på, hvilken slags kage der er tale om. Og om det er til eftermiddagen eller til receptionen. Men et stykke på 6x3 cm. og ca. 9cm. i højden passer fint til én person, og så er der altid lidt tilovers. Det værste ville være, at der ikke var nok kage til alle. Så vi beregn hellere lidt for meget end for lidt.
Brudepar lige nu er tiltrukket af det rustikke look i stedet for den traditionelle bryllupskage. Særligt “naked cakes” der så bliver pyntet med friske blomster. “Træstammekager” med sukkulenter og andre “nature style” kager samt custommade kager, hvor brudeparret får malet deres historie på kagen, modelleret dem selv som brudepar eller at kagen ligner noget, der er et kendetegn for lige dem som par er populære lige nu.
Det kan være rigtig svært at bestemme sig for smagen i en bryllupskage. Og netop derfor tilbyder mange konditorer, at brudepar kan komme til bryllupskagesmagning, så de kan smage sig frem til, hvilken smag de ønsker i kagen. Det er en god idé, at I vælger en smag, som I selv synes om. Tænk ikke for meget på, hvad gæsterne muligvis vil have. Ellers kan det for alvor blive en svær opgave at vælge.
Placering. Noget af det I kan tage med i jeres overvejelser angående bryllupskagen er, at I tænker over, hvor kagen skal stå, når den skal skæres. Hvis den f.eks. skal stå på et rundt bord midt i lokalet, og gæsterne kan gå rundt om den, er det rigtig fint, hvis den er pyntet hele vejen rundt.
Transport. Hvis I selv henter bryllupskagen, er det en god idé at stille den sikkert i bagagerummet. Sid ikke med den på skødet under transporten.
Opbevaring. Det vigtigste, og noget mange tit glemmer, er, at en bryllupskage skal opbevares på køl. Enten i et køleskab eller i et kølerum. Og det er utrolig vigtigt, da den oftest indeholder fløde eller andet, der ikke kan tåle at stå ude.