Luk

4 ting du ikke skal bekymre dig om inden dit bryllup!

Planlægning

photo credit: Etsy.com

Det er temmelig sikkert at dagene eller ja endda månederne op til dit bryllup byder på en masse spekulationer om det ene og det andet. Som den store dag nærmer sig, vil alle mulige mere eller mindre unødvendige bekymringer dukke op i dit hoved. Og langt de fleste af de bekymringer er der ingen grund til at have – det finder du bare først ud af når det hele er slut.

Hvis du ligesom mange andre, som også skal giftes, går med bekymringer om det ene og det andet, så er der i hvert fald 4 ting her som vi af erfaring kan fortælle dig at du IKKE behøver at bekymre dig om!

Når jeg at blive færdig med alle mine DIY projekter!?

Forhåbentlig har du ikke en frygtelig masse DIY projekter lige op til brylluppet – for ærlig talt så skal dagen nok blive fantastisk uden, og gæsterne vil ikke engang ane om der mangler noget. Men HVIS du alligevel har planlagt lidt, så er det en god ide at du ikke sidder alene med dem. Hvorfor ikke samle familie eller venner til en eftermiddag/aften hvor I færdiggør alle projekterne sammen.

Kommer jeg for sent?

Tidsplanen på din bryllupsdag er ret stram ja, men det har du jo i din planlægning taget højde for. Og alle som er involverede ved godt at tidsplanen på sådan en stor dag kan skride lidt, og det gør virkelig ikke noget. I skal nok nå det hele.

 

Vil der være mad nok?

Altså lige denne her er OK at bekymre sig om. Men har du bestilt maden via et cateringfirma og oplyst korrekt antal gæster, så kan du være stensikker på, at der VIL være mad nok til alle. Hvis du stadig bekymrer dig så grib knoglen og ring til din caterer og få det bekræftet.

Står I selv for maden derimod, står I også selv for ansvaret for mængden af mad. Du har helt sikkert i din planlægning rådspurgt dig med eksperter eller andre som har forstand på mængder.

Tommelfingerreglerne siger:

Du skal i gennemsnit beregne 600-800 g mad pr. person inklusiv brød.

Fordelingen med en 3-retters menu kan se således ud:

Forret: 150-250 g pr. person.

Hovedret: cirka 175 g kød uden ben

200-300 g kartofler og grøntsager tilsammen

3/4-1 dl sauce pr. person

Dessert: Resten op til de 600-800 g.  

Vælger du f.eks. en tung forret med 250 g mad pr. person, kan du med fordel vælge en mindre mængde til hovedret og dessert, således at du alt i alt ender med 600-800 g mad pr. person.

Og husk at mange gæster har en sød tand, så her må der gerne være lidt ekstra, særligt hvis der ikke bliver serveret bryllupskage senere.

Vil folk danse?

Har du planlagt at der skal være musik enten i form af live band, DJ eller en playliste, så kan du også være sikker på at folk nok skal danse! Et godt liveband skal nok få alle ud på dansegulvet!

Er det meget vigtigt for jer at dansen skal fylde meget til festen, så skriv det allerede i indbydelserne, at I regner med en aften med masser af dans, så kan folk forberede sig på det.

Få fingrene i vores nemme huskeliste til bryllup her »