Luk

Børnefrit bryllup? Sådan træffer du beslutningen!

Børn til bryllup

børnefrit bryllup

Flere og flere brudepar vælger, at de vil have et børnefrit bryllup. De vælger, at børn er velkomne til reception, hvis forældrene ønsker at have dem med der, men til selve bryllupsfesten, så skal de små poder passes andetsteds. En af hovedårsagerne til at flere og flere bryllupsfester er børnefri er simpelthen økonomien i det. Det er i forvejen svært at lave en gæsteliste, og det gør det ikke nemmere, at der skal tages højde for de små gæster også, bestilles separate børnemenuer og måske også arrangeres underholdning, laves separate børneborde og opdækning.

Især brudepar som inviterer de nærmeste venner og familie til bryllup i udlandet, vælger et børnefrit bryllup, hvis de i forvejen ved, at en stor del af deres venner alligevel ikke vil tage deres børn med. Ved at holde det helt børnefrit sørger de for at de par som vælger at lade deres børn blive hjemme frivilligt, ikke bliver forstyrret af de andre gæsters børn. Tja, det lyder måske lidt snobbet, men faktisk er det en sød tanke, at ville skabe ligevægt på den måde – især hvis I ikke rigtig er tætte på nogen af de børn, som I ville skulle invitere med.

Når det så er sagt, så er der samtidig mange, som vælger at have 2-3 børn med til deres bryllup, f.eks. som ringbærere, blomsterpiger osv. Så er børnene på den måde inviteret med som en del af bryllupsbegivenhederne. Det er en god måde at få de børn med, som I som brudepar er tættest på, uden at skulle invitere ALLE jeres venners børn. Undskyldningen er helt i orden.

Vent med at beslutte om I vil have et børnefrit bryllup!

Hvis I er i tvivl?

Så gør det at I i første omgang bare går i gang med at skrive en gæsteliste hvor børn er inkluderet. På den måde får I dannet jer et overblik, og først når det er tid til at forene gæsteliste, budget og jeres egne ønsker, kan I endeligt beslutte om I vil invitere børnene med eller om det skal være et børnefrit bryllup.

Det kan jo også være, at I blot gerne vil have nogen børn med til jeres bryllup fordi I føler, at det giver stemning og gode minder og billeder fra dagen, men at jeres budget simpelthen ikke tillader at alle par med børn, tager deres puslinger med. Så er I desværre måske nødt til at slette nogle af de gæster med børn I har stående på listen.

Hvorfor? Reglen er at hvis man inviterer nogen børn, så inviterer man ALLE børn. Den eneste undtagelse til denne regel er, at man kun inviterer 2-3 børn som har en funktion, som nævnt tidligere. F.eks. at dine niecer skal være blomsterpige eller sådan noget, og derfor er de som en undtagelse inviteret med. Selvfølgelig er det ikke sikkert at alle de børn I inviterer, rent faktisk bliver taget med af deres forældre, men I ønsker ikke at stå i en situation, hvor I har favoriseret nogen børn fremfor andre. Det er meget vigtigt, at I ikke udelukker et hold venners eller familiemedlemmers børn fra jeres fest, som I ved vil blive kede af at se andre, der har fået lov til at få deres børn med. Det er no go og skaber dårlig stemning!

Gør det der føles rigtigt!

Til mit eget bryllup var der 7 børn med, det ene barn var mit eget, og ham ville jeg ikke have undværet overhovedet! På den anden side fik jeg lidt ondt af de forældre, som havde virkelig små børn med. Vi havde planlagt en rundvisning i Den Gamle By, hvor vi holdt vores fest, om aftenen, og mødrene med små børn, tog ikke med på rundvisningen, fordi de tænkte det ville blive for meget med en baby/mindre børn. De gik desværre bare glip af en virkelig hyggelig solo rundvisning med en guide i de små, hyggelige gader, hvor der var tændt små gadelys, og der blev fortalt om livet i Gamle dage.

Hvis I virkelig bare ønsker et børnefrit bryllup, så forklar venligt jeres venner og familie, hvorfor I har truffet denne beslutning og sig at I håber, at de vil respektere jeres ønske på jeres store dag.

Og husk på at der altid er den mulighed at børn er hjertelig velkommen til vielse og reception, men at festen om aftenen er børnefri.