Luk

Vielsesringe – hvad skal man tænke over?

Vielsesringe & Smykker

Vielsesringe er et symbol på den evige kærlighed uden begyndelse og uden ende – båndet imellem to mennesker som elsker hinanden. Har I overvejet hvordan jeres vielsesringe skal se ud? Det er en ring som I skal have på hver eneste dag resten af jeres liv, så det er utrolig vigtigt at den afspejler jer og jeres stil. Den skal samtidig også passe ind i jeres hverdag, og den skal gerne kunne holde sig pæn i mange år.

Måske føler du ikke at du ved nok om ædelstene, slibninger, placering osv.? I denne guide kommer vi med et lille overblik over de ting som man skal tage stilling til, når vielsesringene skal vælges hos guldsmeden. 

De første overvejelser

Hvad er jeres stil? Er det vigtigste for jer at ringen er praktisk, moderne eller klassisk? Skal der være en masse ædelstene i ringen, eller er I mere til den traditionelle glatte variant? Først og fremmest, er der ingen regler for hvordan en vielsesring skal se ud! Man kan vælge lige præcis den ring man syntes passer til formålet. Moden for ringe skifter hele tiden, og man skal overveje om man ønsker et tidsløst design eller en moderne løsning.

Prøv en masse forskellige ringe hos guldsmeden, ofte ser ringene helt anderledes ud når de kommer på en finger. Kun på denne måde ved I præcis hvilken slags ring det er I skal gå efter.

Vidste du, at den der først sætter vielsesringen på sin partners finger under vielsen, vil få magten i ægteskabet?

Venstre eller højre hånd?

Dette er en evig diskussion, og der er ikke enighed om hvor vidt det ene er mere rigtigt end det andet. Det vigtigste er at parret bærer ringen på den samme hånd.

 • Argumentet for at sætte ringen på venstre hånd, er at der løber en vene direkte fra hjertet og ned i venstre ringfinger. Det er grunden til at man ofte sætter forlovelsesringen på denne finger.
 • Argumentet for at sætte ringen på højre hånd, er at troskabsløftet afgives med højre hånd, og derfor bør ringen også sidde på højre hånd.

Den mest anvendte løsning er at have forlovelsesringen på venstre hånd, og vielsesringen på højre hånd. 

Sådan undgår I at købe de forkerte vielsesringe. Læs mere her »

 

Ønsker I ædelsten i ringen?

Alle ædelsten er meget forskellige, og de har alle en forskellig hårdhed. Når du skal vælge en ædelsten til en vielsesring, skal du helt sikkert vælge en sten med en høj hårdhed, da det vil være en ring du altid har på. 

Diamanten er den mest anvendte ædelsten til vielsesringe – den symboliserer uskyld og troskab. Andre brugte ædelsene er rubinen som tilfører kraft og lidenskab i ægteskabet, og safiren som tilfører fantasi og klogskab. Andre ædelstene kunne f.eks være en smaragd eller en turmalin.

I stedet for at vælge én stor diamant, kan man spare en masse penge ved, at vælge flere små diamanter. Det får det bestemt ikke til at se billigere ud, tværtimod kan det give et meget eksklusivt look til ringen. Det er meget billigere at købe 3 små diamanter, end én stor. Nogle gange kan man også få fat i en diamant med småfejl. Dette kan gøre en kæmpe forskel i prisen, men det er ikke sikkert at det er noget I kan se. Spørg eventuelt guldsmeden om det er noget de har liggende.

Ønsker I at se og prøve en masse vielsesringe, så besøg Bryllupsmesserne. Læs mere her »

 

Den vigtige slibning

Køb af vielsesringe er én stor prioritering, og nogle steder er man nød til at spare lidt på pengene. Lige præcis ved slibning vil vi dog anbefale at man ikke vælger at spare! Det er slibningen der får lyset til at reflektere og funkle i diamanten. Det er det der gør at diamanten ligner en diamant. Gå ikke på kompromis her. Spar gerne penge på vægt, farve og renhed, men ikke på slibningen. Diamanten kan se super flot ud til at starte med, men med tiden vil du tydeligt kunne se en forskel hvis slibningen ikke er af højeste kvalitet.

Her er en liste over de forskellige slibninger:

 • Brillantslibning – giver en fantastisk funklende effekt.
 • Hjerteslibning – kan have en god funklende effekt – bedst til de store sten.
 • Prinsesseslibning – med god funklende effekt – giver en flot effekt.
 • Cushionslibning – med ret god funklende effekt. Har form som en pude.
 • Smaragdslibning – har ringere funklende effekt end diamanter generelt har.
 • Marquiseslibningen – aflang form – passer godt sammen med andre størrelser af sten.
 • Baguetteslibning – en mindre god funklende effekt – anvendes ofte som sten ved siden af den hovedstenen.

Sådan holder du din vielsesring smuk »

 

Hvilket metal skal vi vælge?

Generelt er det altid bedst at vælge guld, platin eller titanium. Det er de mest slidstærke metaller. 

Her er en kort oversigt over de mest anvendte metaller:

 • Gult guld – meget traditionelt valg og det mest almindelige metal til vielsesringe.
 • Hvidt guld – flot hvis man ønsker en lys ring – giver en rigtig flot baggrund hvis man ønsker sten i sin ring.
 • Platin – populært på grund af sit flotte udseende. Platin er utrolig slidstærkt.
 • Titanium – en god og billigere løsning hvis du ønsker et meget slidstærkt og lyst materiale – med tiden får det en mørkere farve end platin og hvidt guld.

Det er en kæmpe videnskab, og der er rigtig mange ting man skal tage stilling til, når vielsesringene skal vælges. Udover de ovenstående ting kan man også kigge på fatninger og ringens rundinger.

Vi håber at dette lille overblik har hjulpet jer et skridt på vejen til at finde jeres drømmeringe.

Måske I nu er klar til at aflægge guldsmeden et besøg?