Luk

DIY – Et bord fyldt med lykkefugle

Do It Yourself

I Japan er tranen symbol på lykke, så hvorfor ikke fylde dit bryllupsbord med lidt symbolværdi og folde origamitraner som bordkort. Hvis du er fiks på fingrene, er det en billig løsning, der skaber forårsstemning på bordet og giver gæsterne en fin lille souvenir, de kan hænge op hjemme.

Følg disse tre trin til de fine bordkort:

1. Besøg en hobbyforretning

Origamipapir kan fås i de fleste hobbyforretninger, men hvis de ikke har de bestemte farver, du havde påtænkt, kan du sagtens bruge almindelig farvet papir. Du skal blot være omhyggelig med at skære det til, så det er helt lige.

2. Gå på Youtube

Youtube bugner med de såkaldte tutorials (guides, red.), og hvis du skriver ’origami cranes’ i søgefeltet, kommer der en hel række med forskellige. Så er det bare med at vælge, hvad du bedst kan lide. Du skal nok se filmen nogle gange, mens du folder samtidig, men når først du har teknikken, kan du hurtigt få smag for det. Du kan jo evt. invitere nogle fingernemme venner en aften til lidt krea-hygge og se, hvor mange det bliver til.

3. Besøg et kontorsupermarked

De hvide skilte kan købes i kontorsupermarkeder, såsom Zap-In, hvor man køber en kasse med 500 stk. for omkring 150 kr. (Så burde der heller ikke opstå problemer, hvis man skulle skrive forkert). Alternativt kan Manilamærker også bruges. Hvis du ikke selv har en flot håndskrift, kender du måske én, der har, men alternativt kan du også printe navnene på små hvide labels og klistre dem på.

En japansk legende fortæller, at den, der folder 1000 traner får et ønske opfyldt – som kommende brud har du sikkert mange, og så er det jo bare med at komme i gang.

Happy foldning!

Origamitraner