Luk

Guide til at blive den perfekte bryllupsgæst

Bryllupsgæsterne

Annonce.

En bryllupsfest er som regel en vigtig begivenhed for såvel brudeparret som gæsterne.

Selvom forberedelserne hovedsageligt hviler på brudeparret og deres nærmeste, så skal du også forberede dig, uanset din relation til det lykkelige par.

Her bringer vi en guide til at blive den perfekte bryllupsgæst. Hvordan skal jeg klæde mig? Hvordan skal jeg opføre mig? Hvad skal jeg give i bryllupsgave? Alle disse spørgsmål og mange flere finder du svar på i dette indlæg.

Respondér hurtigt på bryllupsinvitationen

Er du så heldig at blive inviteret med til en bryllupsfest, så bør du respondere hurtigst muligt. At der er angivet en svarfrist er nemlig ikke ensbetydende med, at man absolut skal vente flere uger eller måneder med at svare. Brudeparret vil formentlig gerne starte planlægningen i god tid, hvorfor det vil være rart at vide, hvor mange gæster der kommer. Scor de første pluspoint ved at svare hurtigt – gerne med det samme. Det tager ikke mange minutter at tjekke op på kalenderen.

Skal du ikke andet den givne dag, og vil du gerne deltage i festlighederne, så meld pænt tilbage, at du meget gerne vil deltage, med eller uden påhæng.

Find det helt rigtige festoutfit

Der findes adskillige uofficielle regler for, hvad man absolut ikke må have på til en bryllupsfest, hvorfor det umiddelbart kan være svært at finde et passende outfit. Dog er der ingen grund til at gøre tingene sværere end højst nødvendigt.

Nedenfor bliver du præsenteret for de mest almindelige regler vedr. påklædning til en bryllupsfest – gældende for alle bryllupsgæster:

  • Tag aldrig hvidt på (hvide detaljer er naturligvis okay)
  • Undgå at klæde dig sexet og vulgært
  • Tag aldrig sort på (gå i stedet efter glade og friske farver)
  • Beskidt og krøllet tøj er no-gos
  • Undgå at klæde dig finere end bruden eller brudgommen

De færreste brudepar udstikker deciderede retningslinjer for, hvad du må have på, men du kan med fordel overholde ovennævnte regler. Der er naturligvis tale om uskrevne regler.

Det sikre valg er en maxikjole og et par stiletter for kvindernes vedkommende og et jakkesæt samt laksko for mændenes vedkommende.

Ingen er ens, hvorfor du selvfølgelig skal have lov til at klæde dig efter netop din stil og personlighed, så længe du tager hensyn til brudeparret og de uskrevne regler. Du skal ikke være midtpunktet og bør derfor undgå at vælge noget alt for opsigtsvækkende tøj.

Kom til tiden og vær åben til festen

Den perfekte bryllupsgæst kommer altid til tiden – meget gerne 15-20 minutter før vielsens begyndelse. Det værste man kan gøre er at komme for sent. Skulle det mod forventning ske, så bør du pænt vente udenfor, indtil ceremonien er ovre. Det er nemlig meget uhøfligt at afbryde en igangværende ceremoni. Dette bliver forhåbentlig ikke aktuelt, hvis du sørger for at køre hjemmefra i god tid.

Foruden at komme til tiden forventes det, at du er åben over for både nye og gamle bekendtskaber. Det handler kort og godt om at bidrage til den gode stemning ved at holde samtalen i gang og ved at deltage i forskellige konkurrencer og lege. 

Husk blomster

Foruden en passende bryllupsgave kan du gøre dig positivt bemærket ved at medbringe en flot buket til parret. Du kan f.eks. overveje at købe en multifarvet kærlighedsbuket, hvis du vil give en buket, som skiller sig lidt ud fra mængden. Ingen siger, at man absolut skal give røde roser. Bestil evt. blomster via flowr.dk, hvis du ikke vil bruge tid på at køre forbi en lokal blomsterforretning. Du kan vælge mellem adskillige smukke buketter på nettet.

Vær til stede

En god bryllupsgæst er til stede fra start til slut.

For at være til stede bør du sætte din smartphone på lydløs og kun finde den frem fra lommen eller tasken, hvis du lige skal tage et billede hurtigt. Det er decideret uforskammet at chatte og surfe på internettet under en fest, hvorfor det bør undgås. Lad evt. din smartphone blive liggende derhjemme, hvis du har svært ved at modstå fristelsen.

Glem alt om arbejde og dagligdags pligter for en stund – nyd i stedet festen til fulde. Det er jo ikke hver dag, man får lov til at deltage i et bryllup.