Luk

Gode råd til at inkludere børn til et bryllup

Bryllupsgæsterne

Skal vi invitere familiens og vennernes børn med til vores bryllup? Det er ofte en meget svær beslutning at tage for et brudepar.

Ofte (hvis forældre, brudepar og børn griber det hele korrekt an) kan det være helt fantastisk med små mennesker til et bryllup. De kan være kilde til en masse sjov og latter i løbet af dagen – forestil dig en lille dreng som viser sine bedste trin på dansegulvet, eller en lille smuk blomsterpige i en hvid kjole som går rundt og hygger sig imellem alle gæsterne. Super sødt!

Problemet kan desværre opstå når de skal sidde stille i, hvad der for dem virker som, en evighed. Både i kirken, under receptionen og bestemt også under middagen. De små børn skal også have en masse tålmodighed under fotograferingen, og de skal kunne være stille under indslag.

Det kan ende rigtig galt med sure børn og stressede forældre, men det kan også ende med en vidunderlig oplevelse hvor alle har hygget sig.

Først og fremmest skal I som brudepar, med det samme, bestemme jer for om børnene er inviteret med til jeres bryllup eller ej. Så snart invitationerne er givet ud, vil folk spørge om dette – det er vigtigt at være klar med det rette svar, så I ikke føler jeg uforberedte og derfor vil komme med et forhastet og forkert svar. Det er også vigtigt at I begge er enige i dette valg, allerede inden invitationerne afleveres til gæsterne.

Hvis I har planlagt et formelt og højtideligt bryllup, skal det måske overvejes endnu engang, om det er interessant for børnene at deltage i dagen, eller om de måske har det bedre med at blive passet et andet sted. Det kan også hjælpe til at forældrene har en bedre dag, hvis ikke de skal se på deres børn der keder sig, og måske derfor finder på ulykker.

Man kan eventuelt have børnene med i kirken og til receptionen, og så kan de blive sendt et andet sted hen når middagen begynder – det er mange timer for et barn at sidde stille ved et bord, og ofte syntes de slet ikke det er spændende. Derimod er kirken og receptionen, for nogle børn, en kæmpe begivenhed at få lov at være en del af. 

Sørg for at være MEGET tydelig i jeres invitationer om børn er inviteret eller ej. Skriv evt. noget i stil med “Selvom vi elsker jeres børn, ønsker vi at denne dag skal være for voksne” eller “Vi glæder os til at se jer alle – også de helt små”
Vi ønsker ikke at de børn, som I jo i bund og grund elsker meget højt, skal være kilde til frustrationer og besvær på jeres store dag.

Bryllupsinvitationer! 5 ting du IKKE skal gøre. Læs mere her »

 

Hvis I bestemmer jer for at invitere børn med til jeres bryllupsdag, er her 8 gode råd til hvordan I alle får den bedst mulige dag. Den bedste måde at garantere en succes for både forældre, brudepar og børn, er ved at være forberedt. 

1. Forberedelse til kirken

Skal børnene være blomsterpiger eller blomsterdrenge, og gå ind foran bruden, er det en rigtig god idé at øve indgangen inden bryllupsdagen. Bed dem alle møde op, der hvor vielsen skal afholdes, og gennemgå indgangen 100% som den skal foregå på selve dagen.

Det giver børnene en kæmpe sikkerhed at vide lige præcis hvad det er der skal foregå, og hvad der forventes af dem. På denne måde er risikoen for at de pludselig nægter at gå ind også meget mindre.  

2. Konfetti eller sæbebobler

Konfetti er ofte dårligt for miljøet, men man kan få miljøvenlig konfetti, rosenblade eller sæbebobler som et godt alternativ. Det falder ofte i rigtig god jord hos børn i alle aldre. 

Brudens valg af brudepiger og blomsterpiger. Læs mere her »

 

3. Placering ved bordet

Tænk over en børnevenlig placering ved middagsbordet eller til receptionen. Det kan enten være på forældrenes skød, i en børnestol eller på et tæppe på gulvet ved forældrenes fødder. Sørg for at vis børnene, og forældrene, at I tager ekstra hensyn til lige netop dem.

4. Aktivitetspakker

Lav aktivitetspakker til børnene med farver, malebøger, klistermærker, slik, sæbebolder eller hvad I nu kan finde på – kun fantasien sætter grænser. 

Skriv deres navn på pakken, og giv den til dem når de ankommer til receptionen. Dette vil helt sikkert aktivere dem i noget tid, og det vil få dem til at føle at de er velkomne, og en del af arrangementet.

5. Børnevenlig menu

Sørg for at der er noget mad som er børnevenlig. Et mæt barn er et glad barn, og et glad barn giver glade forældre… Det er vist grund nok!

6. Spil til børnene

Spil i haven, brætspil, videospil eller en quiz – en eller anden form for børnevenligt spil som passer til den aldersgruppe børnene er i. 

7. Ansigtsmaling

Ansigtsmaling er altid populært hos børn i alle aldre. Få en dygtig ansigtsmaler til at komme og mal børnene under receptionen. Det underholder børnene, og giver en ekstra unikt tvist til jeres bryllup. Sørg for at børnene ikke får tværet ansigtsmalingen ud på deres (eller andres!) tøj inden det er tørt.

8. Stille rum til børn og forældre

Reserver et rum, hvor forældre kan tage deres børn med ind og få lidt ro – her kan de også puttes hvis det bliver nødvendigt. Man kan bruge rummet til at skifte de helt små, og de lidt større kan komme derind og få lidt ro hvis det hele pludselig bliver lidt for meget.

Et TV eller et par iPads er perfekte i det stille rum. En god Disney film kan få langt de fleste børn til at slappe af, og falde lidt ned, efter en meget lang og indholdsrig dag (i det mindste for en periode)

Vi håber at disse råd kan hjælpe med at afværge en katastrofe, med sure eller stressede børn. Hvis I ønsker at invitere børn med til jeres fest, er det selvfølgelig fordi I ikke kan forestille jer denne dag uden dem, og så skal det også være en god oplevelse for alle. 

 

Ønsker du inspiration til dit bryllup? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »