Luk

Brudens valg af brudepiger

Brudepiger

Brudens valg af brudepiger er en utrolig vigtig beslutning, da en brudepige er brudens hjælper og højre hånd igennem hele brylluppet – både i planlægningfasen og på selve bryllupsdagen. Brudepigerne skal lytte til bruden, komme med gode råd, støtte og opmuntre. Brudepiger er ikke en fast dansk tradition, men det er efterhånden meget brugt.

Bruden kan vælge det antal brudepiger hun vil – ofte er det hendes bedste veninder eller søstre. Det er en god idé at bruden fordeler brylluppets opgaver imellem brudepigerne, så alle ved præcis hvad der forventes af dem, og alle kan føle sig trygge. 

Børn som brudepiger

Udover de voksne brudepiger, kan man også vælge at have nogle yngre piger med. Det er rigtig hyggeligt, og det giver brylluppet en ekstra sød detalje. De små brudepiger kan agere blomsterpiger i kirken, og sprede blomsterblade inden bruden går ind. Ifølge gammel overtro giver det et børnerigt ægteskab.

Husk at der helst skal være minimum én voksen brudepige, som kan hjælpe med at arrangere polterabend, se på brudekjole, hjælpe med at lave invitationer, hjælpe til med forberedelser osv.

Gode råd til at inkludere børn til jeres bryllup »

 

Brudepigernes opgaver

Brudepigerne skal hjælpe bruden med at finde den perfekte brudekjole, og brudens mening er også en vigtig faktor i forhold til brudepigekjolerne. Ofte kommer hun med ønske om farve, stil eller nuance, andre gange vælger hun kjolen som brudepigerne skal have på. En tommelfingerregel er at hvis bruden vælger nøjagtig hvilken kjole brudepigerne skal have på, er det også brudeparret der betaler for kjolerne. 

Ofte er brudepigerne hos bruden om morgenen, da de skal hjælpe hende med at komme i kjolen, holde ro på nerverne og sørge for at hun ikke glemmer noget i den forvirring som kan opstå. 

De skal sørge for at kjolen og sløret sidder perfekt, inden hun træder ind i kirken, og de skal holde brudebuketten under vielsen. De skal også sørge for at brudens make-up er perfekt hele dagen og aftenen, og de skal assistere ved toiletbesøg til festen hvis brudens kjole er meget stor (hvis altså hun ønsker det…) 

Det er også brudepigernes opgave at sørge for at bruden får nok vand i løbet af dagen, og de skal gerne have et lommetørklæde og ekstra make-up klar til hvis hun pludselig bryder ud i gråd. 

Brudepigerne skal hjælpe til med at sørge for at alle har en god fest. De skal hjælpe til ved uventede problemer, og de skal give en hånd ved de praktiske udfordringer som kan opstå. De skal også gerne tale med de gæster der måske ser forvirrede ud, eller som kunne have brug for selskab. Brudepigerne er altså ikke bare gæster, de er en del af brylluppet helt fra forlovelsen, og til bryllupsdagen er overstået.

Få hjælp til at holde den perfekte bryllupstale »

 

Brudepigerne er en utrolig vigtig del af et bryllup, da bruden har brug for sine bedste veninder eller søstre ved sin side på den store dag. Brudepigevalget er altid brudens eget, og det er vigtigt at hun vælger dem hun allerhelst vil have, og ikke dem det forventes at hun skal vælge. Bruden skal kunne stole 100% på sine brudepiger, og det skal være dem hun allerhelst vil have ved sin side på den store dag! Hun skal kunne finde støtte og gode råd, og hun skal vide at de vil gøre alt for at hun får den bedste dag i sit liv.

Ønsker I inspiration til jeres bryllup? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »

 

  

Gaveæske og gavepose fra BEMY – www.bemy.dk

Vil du være min brudepige?

Det er en kæmpe ære, og en kærlighedserklæring, at blive spurgt om man vil være nogens brudepige.

For alle brude er det en stor ting, at skulle vælge sine brudepiger. Det at skulle vælge hvem der skal ledsage en på så betydningsfuld en dag, og i flere måneder op til, er virkelig ikke et valg man tager uden at tænke sig rigtig godt om. 

Hvordan kan man på en kærlig, spændende og overraskende måde, spørge sine veninder eller søstre om de vil være brudepiger? Der er et utal af søde, sjove og overraskende muligheder, og uanset hvordan du gør, så vil dit spørgsmål sprede en masse kærlighed og glæde. 

Man kan f.eks. lave en personlig gavæske med en masse søde, smukke og lækre ting som man ved at brudepigerne vil elske. Bruden kan skrive en personlig tekst, og hun kan komme ting i som har en eller anden værdi for jer og jeres forhold. Det er virkelig en sød tanke, som alle vil sætte pris på i mange år i fremtiden. 

Se bare de her smukke og personlige gaveæsker, poser og gaveartikler fra BEMY – www.bemy.dk. Hvem ville ikke elske at modtage sådan en gave? 

   

Accessories fra BEMY – www.bemy.dk