Luk

Den perfekte tale til et bryllup

Traditioner

For nogle, er det at holde en tale til et bryllup noget de vil elske, og de vil se frem til det i mange måneder, men for mange andre er det noget af det værste man kan blive smidt ud i. 

Det er simpelthen så ærgeligt hvis angsten og nervøsiteten skal komme til at overskygge al glæden og kærligheden, så vi vil rigtig gerne komme med nogle gode råd og tips, som måske kan hjælpe den nervøse og uerfarne taler lidt på vej. 

En god tale huskes i mange år i fremtiden, imens den dårlige tale vil blive glemt i løbet af få timer. Det er vigtigt at få det gjort rigtigt, for har man noget på hjertet, så ønsker man selvfølgelig at dele det med resten af selskabet på en smuk, humoristisk eller elegant måde.

Hold en mindeværdig bryllupstale

Få hjælp til den perfekte bryllupstale – uanset om du er brud, gom eller gæst.
https://bryllup.dk/bryllupstraditioner/saadan-holder-du-dit-livs-tale/

Find svar og få gode råd til bryllupsplanlægningen på de populære BRYLLUPSMESSER.

 

KØB BILLET

Her er nogle enkle og nemme råd, som du kan tænke over når du skal skrive og fremføre din tale:

Forberedelse

Sørg nu for at forbered din tale rigtig grundigt. Det med at “hive det ud af ærmet” er aldrig så succesfuldt som du tror!
Tro os, selv komikere øver tusindvis af gange, for at få det til at virke så glidende og elegant som muligt.

Øvelse

Du skal have din tale skrevet ned cirka 2 uger før brylluppet, så har du god tid til at øve. Du skal læse din tale højt for dig selv (det virker anderledes, end når du læser det inde i dit hoved) eller eventuelt for en tilskuer som kan komme med gode råd.  Skal du tale i mikrofon til brylluppet, så sørg for at øv det også.

Væn dig til ordene, og sørg for at memorer så meget af din tale som overhovedet muligt. Slap af og træk vejret imens du snakker!

Til brudepiger, brudesvende, forlovere & bedste venner

Lad være med at snak om alle de vildeste byture, ekskæresterne, de interne jokes og for guds skyld lad være med at bande alt for meget! Bedsteforældrene er her jo også. 

Sørg for at vælg den rette historie, og få din tale til at flyde.
For at gøre dette kan du spørge dig selv:

Er dette relevant for denne dag?
Relatere denne fantastiske historie til brylluppet, det nygifte par, ægteskab eller jeres venskab. Hvis ikke, så find en anden historie.

Hvad er min pointe her? 
Fortæller du bare en sjov historie fordi den er god, eller har du faktisk en pointe med det du siger?

Fælles bryllupstale med brud og gom – se her hvordan I gør »

 

Til forældre & familie

Pas på tiden! Dette drejer sig ikke om dig, og sørg nu for at din tale ikke overstiger 8-10 minutter. Der burde være rigelig tid til at komme frem til din pointe.

Lad være med at starte dine historier med “Dengang min lille pige var 2 år gammel….” Du skal sørge for at din tale er relevant til brylluppet og brudeparret, det er ikke en mulighed for at hente alle de gamle minder frem. 

Sørg for at fortæl historier som har formet dem til den person de er i dag, og som har gjort at dette bryllup er blevet muligt. 

Er det meget følelsesladet, så sørg for at øv det, indtil du kan sige det uden at bryde sammen. Lidt følelser, en klump i halsen og tårer i øjenkrogen er helt okay (nogengange gør det en tale endnu bedre) men for meget tuderi er bestemt ikke noget man ønsker, og man risikere at beskeden og pointen i talen forsvinder. 

7 ting du IKKE skal gøre i din bryllupstale til bruden »

Præsentation

Du har 7 sekunder til at give første indtryk af dig og din tale! 

Stå stærkt og selvsikkert, træk vejret dybt, hagen op, skuldrene tilbage og smil. Det virker måske overfladisk, men det virker! 

Vent med alt for meget alkohol til bagefter du har fremført din tale. Så kan du nyde den, sammen med alle de mennesker der kommer over, for at fortælle dig at din tale var en af aftenens højdepunkter. 

Ønsker I inspiration til jeres bryllup? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »