Luk

Vi anmelder: ‘Brudepiger’

Vi tester

Bryllupsportalen anmelder

Trænger du til en pause midt i alle bryllupsforberedelserne? Hvorfor så ikke smække en dvd på med en film om bryllupsplanlægning? ‘Gone bad’, må jeg hellere understrege. Og det er sjovt!

’Brudepiger’ (‘Brides Maids’) er ikke en typisk ’chick flick’ – den er meget mere og meget sjovere. Derfor kan du med fordel få din udkårne med på sofaen, da du kan garantere, at filmen ikke er i ’The Notebook’-genren. Den har nemlig også en god portion klassisk mandehumor.

 

Konditor på afveje

Kristen Wiig er medforfatter på filmen og spiller selv hovedrollen – og det gør hun godt. Hun er overbevisende (og sjov!) som Annie, en dygtig konditor, der pga. finanskrisen har måttet se sin butiksdrøm smuldre og lidt efter lidt også sin tilværelse.

Og så sker det – midt i det satans liv; Annies bedste veninde Lillian (Maya Rudolph) skal giftes, og Annie skal være ’Maid of Honor’ (æresbrudepige, red.). Havde det blot været et dansk bryllup, ville det betyde planlægning af et polterabend med en middelmådig mandestripper ved navn Andy, lidt for meget blå Gajol samt et festligt indslag til brylluppet.

Men i USA skal det altid være større og vildere. Og udover ikke at kunne leve op til alt det, der forventes rent økonomisk, får Annie en rival til ‘Maid of Honor’ posten. Lillian har fået en ny veninde; Helen, der ikke blot er irriterende lækker – hun har også røven fuld af penge og er villig til at bruge dem. Og så begynder kampen.

LÆS OGSÅ ‘DIY – CUPCAKES WITH LOVE’ »

Hurra for Melissa McCarthy

Al denne konkurrenceplanlægning bliver spicet op af yderligere tre brudepiger, hvoraf Melissa McCarthy (Sookie fra Gilmore Girls) er den ene og er med til, at gøre filmen det hele værd! En sexfikseret Jon Hamm (Don Draper fra Mad Men) og en rimelig sød politibetjent. Og mere skal der egentlig ikke til.

Filmen er forfriskende og godt skrevet. Dog kunne man med fordel have holdt lidt igen med den lidt mere bramfrie og letkøbte humor, da filmen sagtens kunne have klaret sig uden. Trods det, er det er dejligt at se, at Hollywood også kan levere sjove kvinder med selvironi. Og så handler den jo om bryllup og derfor skal den have fire ud af fem Bryllup.dk hjerter.