Luk

Valentinsdag

Blog

Valentinsdag falder på den 14. februar og er en international kærligheds-dag. Dagen stammer fra England og USA, men i Danmark har vi seneste år taget dagen mere og mere til os. Nogle vælger også at fri på valentinsdag, måske er du lige blevet friet til i dag? Eller måske drømmer du om et romantisk frieri? Hvis du er blevet friet til, er du meget velkommen til at fortælle om dit frieri nedenfor, så kan det være, at du giver andre inspiration. Du må også meget gerne fortælle om det frieri du drømmer om. Her vil vi kigge lidt nærmere på, hvad valentinsdag egentlig går ud på.

diy-kissed-balloons-600x900

Foto: Studio DIY – se deres forslag til hyggelig pynt på Valentinsdag! Fotograf: Mary Costa

Det er i udlandet traditionelt at sende kort til dem man elsker, samt blomster chokolade eller andet, som viser takkenemmelighed for at have vedkommende i sit liv. I Danmark har vi længe været skeptiske og de fleste synes formentlig stadig, at det er amerikaniseret og kommercielt at ‘hoppe med på’ valentinsdag. MEN, der er nu noget romantisk over hele stemningen omkring dagen, og det at vise taknemmelighed for kærligheden – er umuligt noget, vi kan gøre for meget! Det er vigtigt at fortælle sine kære, at man elsker dem. Hvad end det er en kæreste, ægtefælle, forældre, søskende, venner eller noget helt andet. Det er aldrig en dårlig ide at vise kærlighed og taknemmelighed.

I USA sendes der årligt 192 millioner valentinskort, hvor vi i Danmark stadig er ved at tage dagen til os. Blomsterhandlerne prøvede allerede i løbet af 50’erne at få indført mærkedagen herhjemme, da det selvfølgelig ville være meget profitablet for dem, hvis alle skulle sende blomster på dagen. Dog var det først i 90’erne danskerne (lige så stille) begyndte at tage dagen til sig.

diy-giant-balloon-kiss1-600x900

Foto: Studio DIY – se deres forslag til hyggelig pynt på Valentinsdag! Fotograf: Mary Costa

 

Men hvorfor fejrer man egentlig kærligheden på netop denne dag?
I 496 startede pave Gelasius dagen, som menes at være opkaldt efter en romersk præst ved navn Valentin. Hvem denne Valentin egentlig var, er der mangle forskellige bud på. Nogle historier går på, at Valentin viede folk i den kristne tro i hemmelighed. Andre historier går på, at Valentin efterlod et brev til sin elskede, da han var blev dødsdømt til halshugning. Valentin blev efter sigende udnævnt som helgen efter sin død, og hans dødsdag blev derfor til en helligdag. I dag er den 14. februar ikke længere en helligdag, men blot en mærkedag, som nogle folk vælger at fejre.

stephaniesunderlandphotography-2

Foto: BAREFOOT BLONDE – se deres fine billeder fra et Valentinsdags-frieri! Fotograf: Stephanie Sunderland