Luk

Hår og makeup – farvel til den klassiske frisure

Skønhed

Brudens hår og make up skal have et strejf af drama – i hvert fald hvis det står til Michelle Borg, salonbestyrer hos den danmarksberømte frisør og makeupartist Dennis Knudsen.

Væk med det lette og enkle

– Vi har længe set brude med lette og enkle udtryk. De klassiske frisurer som bananen  – eller små krøller i håret og bare lidt make up har domineret længe. Men i dag er der meget mere action over brudehåret og makeuppen. Mere smokey eyes, falske vipper og højt, tuperet hår, fortæller Michelle Borg.

Hårmode til bryllup

Michelle Borg er salonbestyrer hos Dennis Knudsen, som blandt andre styler kronprinsesse Mary og Susanne Bier. Foto: Bryllup.dk

Et kodeord for håret er, at det skal fylde.

– En gammeldags stil med stor volumen er fremme lige nu. Vi ser et mix af inspiration helt tilbage fra 1800-tallets opsætninger med valk og 1950’ernes Audrey Hepburn, forklarer hun.

Kommer skønhed indefra?

Hvis skønhed kommer indefra, hvorfor skal jeg så arbejde så hårdt? lyder Dennis Knudsens mildt provokerende slogan, og noget tyder på, at han har ret.

Par med det helt store budget betaler gerne den erfarne frisør 25.000 kroner for at komme ud på brudens bopæl inden vielsen og ordne hår og make up.

En prøveopsætning, prøvemakeup plus styling på dagen af én af Dennis Knudsens ansatte koster 3000 kroner, hvis bruden kommer i salonen.

– Det kan altid bedre betale sig at tage en taxa ind til os, end at vi tager ud, understreger Michelle Borg.

Gør det selv

Er den pris stadig højere, end budgettet tillader, kan bruden sætte håret selv.

Her har salonbestyreren ét vigtigt råd:

– Husk at forbehandle håret med saltvandspray og molding mud (voks, red.) Hvis håret er for blødt og nyvasket, falder det ud af hårnålene, selv om man har gjort sig stor umage med at sætte det op.