Luk

Flot makeup til bryllup

Skønhed

Få flot makeup til bryllup. Hvis du skal forberede din hud til bryllup, er det en god ide at starte i god tid. Så kan du også bedre prøve nogle forskellige produkter af og se hvad der er mest dig, og hvad der giver dig pænest hud. Her giver jeg dig et par forslag til hudpleje, produkter og redskaber – så der er lidt for både nybegynderen og den rutinerede beauty-geek.

makeup-profil
Det er altså den helt store guide her, så jeg har delt den op i nogle forskellige sider – så kan du selv springe en side over, hvis du for eksempel allerede har den perfekte serum eller en fantastisk concealer.

Få hud som aldrig før
Du vil formentlig gerne give den lidt mere gas – nu hvor du skal giftes. Og det skal du da også! Tænk på, at det kun er én gang i livet.

Hvis du aldrig har fået hudbehandlinger før, er det helt sikkert et godt tidspunkt nu. Du er formentlig 25+, hvilket betyder, at du skal tage dig rigtigt godt af din hud. Er du i 20’erne vil du snart begynde at se fine linjer, pigmentforandringer osv. – hvis de ikke allerede er begyndt at vise sig. Hvis du er i 30’erne eller 40’erne, har du nok allerede erfaret, at de ting er svære at komme af med.

Det hele handler om forebyggelse – pas godt på din hud og brug nogle gode produkter. Hvis du ikke allerede har gjort det, så gå ned i Magasin, Salling eller lignende og få en hud-skanning. Spørg de forskellige steder, hvem der tilbyder en gratis skanning. På den måde kan du se lige netop hvad din hud har brug for – måske har den brug for Vitamin A, eller E? Eller måske noget helt andet. Hvad der er godt til andre, er nødvendigvis ikke godt til dig. Så find de produkter, der gør din hud smukkest og du føler dig bedst tilpas med.


Peeling
Hvis din hud trænger til en ordentlig overhaling, kan du få en peeling på en klinik. Hos Nygart Privathospital kan du for eksempel få en Biophora Peeling, som genopbygger og beskytter huden. En peeling kan forbedre fine linjer, akne, pigmentering, ujævn hud, porer, fedtet eller tør hud og giver i alt en sund glød til din hud.

Læs mere om Biophora Peeling her.


Ansigtsbehandling
Der findes mange forskellige typer ansigtsbehandlinger, og du skal finde lige præcis den, der passer til det behov din hud har. Som regel indebærer en ansigtsbehandling en rensning af huden, en let peeling, en massage og fugtpleje – men det varierer meget fra klinik til klinik. Læs om forskellige behandlinger hos Helle Thorup i Aarhus her. Hos Dermalcare.dk i Odense, hvor du kan vælge behandlinger ud fra din hudtype – smart!


Dem du kan bruge hjemme

SKIN RENEWAL
Du har nok hørt om Swiss Clinic og deres Skin Renewal program, som består af disse 2 produkter. Tilsammen stimulerer de produktionen af kollagen, så de fine linjer, rynker og ar reduceres. Det er den helt rigtige behandling til dig, der gerne vil gøre din hud smukkere end nogensinde til dit bryllup. Læs meget mere om det her.

obsk13013-set_1– fås hos Swiss Clinic

Mascha Vang er deres Beauty Ambassador, se videoen med hende her:


Krokodilleolie til din hud
Krokodilleolie er effektiv mod uren hud og også hud plaget af eksem og psoriasis. denne olie er rig på omega 3, 6, 7 og 9. Den har antibakteriel effekt og hjælper desuden på skadet og ødelagt hud, som vi alle døjer med pga. solens påvirkning.  Prøv krokodille allerede i dag.

– fås hos cetinaskincare.com


Scrub
En god scrub er essentiel i din hudpleje. Den fjerner døde hudceller og gør huden blød og glat. En rigtig populær scrub er Rudolph Care’s Acai Facial Scrub Mask – jeg tror, at stort set alle kvinder i min familie bruger den.
Gruden til, at den er så populær, er at den både er eksfolierende og fugtgivende. Den er økologisk, bæredygtig, og fyld med en masse lækre olier. ru

fås hos Rudolph Care


Serum
Find en god serum, der passer til din hudtype. Har du tør hud, fedtet hud eller kombineret? Det er en rigtig god ide at lære sin hud at kende – inden man kaster sig ud i konkrete produkter. På justskin.dk kan du udfra din hudtype få vist produkter der matcher dig.

Tør hud
Er du som jeg en travl kvinde i 30erne, så skal du prøve denne mandarin serum. Den er lidt dyr, men virkelig også lækker!

Mandarin olien i denne serum er en virkelig aktiv ingrediens. Den er også tilsat citron og bergamot æteriske olier. Den giver huden næring og beskytter den mod dehydrering. Og så får du i løbet af kort tid en mere frisk udstråling.

Det, der er virkelig godt ved denne her serum er at den efterlader din hud synligt glattere, og bremser så at sige forekomsten af rynker. Hvilket især er noget jeg kan bruge. Den er 100 % naturlig og giver din hud energi dag efter dag.

declor serum til kvinder i 30erne

Læs mere om den her.


Et andet serum til tør hud, er Chanels Hydra Beauty Micro Serum. Din hud får en fugttilførelse på 33% efter en måneds anvendelse. Det er det første serum med microbobler – hvilket betyder, at Chanel har brugt en ny teknologi hvor serummet indeholder små bobler af kamelia, som trænger dybt ind i huden. Læs meget mere om det her.chanel

fås hos Magasin.


Kombineret hud
Har du kombineret hud, kan du for eksempel bruge Beauté Pacifique’s Defy Damage og kombinere den med en oliefri dagcreme, de steder hvor din hud er mest fedtet. Derudover, kan du så tilføje en fugtgivende creme på de tørre steder. Har du kombineret hud er det generelt en god ide, ikke at putte alle produkterne i hele ansigtet. Find ud af hvor du har brug for ekstra fugt, og hvor din hud har tendens til at blive fedtet – og brug kun produkterne på de steder i dit ansigt, som har brug for dem.

f984038cd7c585fb13c37cd734b6f848fås hos Beauté Pacifique


Fedtet hud
Hvis du har fedtet hud er den en god ide at undgå oliebaserede serummer. Generelt er det en god ide at undgå olie og fedtede cremer. Brug en serum der er let og flydende i konsistensen, og gå efter produkter, som lover en matterende effekt. Som for eksempel Darphins Skin Mat Matifying fluid.

10366714-1411141715-996609

Læs mere om den her.

Læs også: Sådan plejer du dine bryn og vipper


Dagcreme
Som nævnt tidligere, er det super vigtigt, at du lærer din hud at kende og vælger det produkt, der passer bedst til dig. Din dagcreme skal gerne forebygge og pleje, lige netop på den måde du har brug for det.

Tør hud
En god fugtgivende creme er Beauté Pacifique’s Créme Soyeuse – den passer perfekt sammen med Defy Damage serummet og giver både UV-beskyttelse og er god til sat hud.

73b23f3ca92c198e1af440a78409ab44

fås hos Beauté Pacifique


Lige nu bruger jeg selv Avéne’s Physiolift Day Smoothing Emulsion. Avénes produkter fås hos apoteket og er super gode til sart og tør hud.

11167162-4984324129454871

Læs mere om den her eller gå ned og hør om deres produkter på dit nærmeste apotek.


Fedtet hud
Denne oliefri creme er god til fedtet eller kombineret hud. Den giver fugt – men uden at fedte.

77a8ad9ee4297514cc57b0d97e233752

Læs mere om den her.


Kombineret hud
Hvis du har kombineret hud kan du for eksempel bruge den oliefri dagcreme ovenfor, på dine fedtede område og den fugtgivende dagcreme fra Beaute Pacifique ovenfor, på dine tørre områder. Du kan også kaste dig ud i en dagcreme til kombineret hud med solfaktor i, som lover at tilpasse sig din hud – som for eksempel denne fra  Decleor Paris 

fås hos justskin.dk


Primer
For at skabe en god base for makeuppen, er det vigtigt at have en god primer. En primer skal være det sidste du tager på efter serum og dagcreme. En primer giver fugt, udjævner huden og øger holdbarheden på din makeup.

En af mine absolut favoritter er denne her Coola Daydream primer. Den har en lækker og let konsistens og trænger hurtigt ind i huden, og så elsker jeg at min hud samtidig er beskyttet af solen. Den er desuden vandfast i op til 40 minutter, så det er helt perfekt.

fås hos bellabellacci.dk


… ellers er der også Kripa Venezias Total Revive Primer. Den er silkeblød, og gør nærmest din hud vægtløs og frisk med det samme du smører den på. Den er en virkelig god base for din makeup.

fås hos  bellabellacci.dk

Pssst.. Brug også en god concealer til din øjenmakeup –

så holder den længere og  klumper ikke.


Selv bruger jeg Clarins Instant Smooth Perfecting Touch. Den indeholder små mikroperler som absorberer fugten og derved udfylder porer og fine linjer. Det er derfor også vigtigt at du bruger den efter din dagcreme, så den har noget fugt at arbejde med. Jeg kan slet ikke undvære den her lille krukke af guld.

0470021_original_original_1

fås hos Magasin

Børster
Børsterne er super vigtige, for at skabe det helt rigtige look, og for at makeuppen sidder pænt. HUSK! Uanset hvad du bruger til at påføre din makeup, så husk at have rene hænder og rene redskaber. En god hygiejne er vigtigt for din hud, ellers får du urenheder af de bakterier, som gemmer sig i dine redskaber.

forskellige, gode pensler fås hos bellabellacci


Du kan også vælge at købe en beauty blender, som du kan bruge til at jævne din foundation og concealer ud med.
Personligt kan jeg slet ikke undvære den her lille fætter, da jeg synes det giver et bedre look. Jeg plejer at bruge en foundationbørste og derefter duppe med beauty blenderen for at fuldende looket – men du kan også bare bruge den alene.

skaermbillede-2016-11-17-kl-15-01-24– fås hos houseofstars.dk

Læs også: 8 hårmasker du kan lave af ting fra køkkenet

Concealer
Det er næsten ikke til at komme uden om at eje en god concealer, hvis man selv skal skabe et flot look på sin bryllupsdag. Concealer bruges til mange forskellige ting, f.eks. til at udligne mørke rander under øjnene, eller til at skjule små urenheder eller knopper. Selv bruger jeg det mest under øjnene og hvis jeg skal gå all-in, bruger jeg også color correcting.

Color correcting, er når man bruger concealer i forskellige farver, som neutraliserer f.eks. rødme, blåtoner, gule toner, osv. Jeg bruger selv paletten her fra NYX, hvor den grønne bliver brugt mod rødme, den gule bruges til at skjule synlige blodårer og så bruger jeg den laksefarvede til mine øjenlåg – hvilket godt kan fungere som en slags primer. Den brune farve bruger jeg til en let contouring. Hvis det er noget du har lyst til at prøve, men ikke har lyst til at bruge en masse penge på et kit, så er det her en god løsning.

nyx

fås hos Cocopanda.dk

Du kan se denne video, der viser hvordan du bruger de forskellige farver.


Touche Éclat fra Yves Saint Laurent er en klassiker, når man snakker concealere.

 

yslfås hos Magasin


Selv bruger jeg Duo Concealeren fra Nilens Jord og den er simpelthen fantastisk! Jeg elsker, at den indeholder både flydende og fast concealer, og så er den nem at påføre. Og jeg er åbenbart ikke den eneste, der er oppe at køre over den – da den er kåret til ‘Bedste Beauty Fund 2016’ af Woman. Jeg bruger den flydende concealer under øjnene og til at highlighte under mine bryn. Den faste bruger jeg til øjenkrogen, næseryggen og lige over læben – den kan også bruges til lidt let contouring. Et godt trick, hvis du går op i bryn, er at tage en vatpind og putte lidt af den flydende concealer på. Når du er færdig med at tegne dine bryn op, kører du vatpinden langs dine bryn, både over og under – det skaber et skarpt look.

588_duoconcealer_marble_womanbeautyfund-1024x1024

– fås hos Nilens Jord

Foundation
At finde en god foundation kan være en længere proces. Det gælder om at finde en, der ikke oxiderer for meget (så skifter den nemlig farve i løbet af dagen), en der ikke udtørrer din hud, en der passer i farven og en der giver den rigtige dækning. Det er ikke så lidt vi kræver, af en foundation, men det burde kunne lade sig gøre.

Her vil jeg fokusere på langtidsholdbare foundations, da du på din bryllupsdag har brug for en der holder længe. Gør dig selv en tjeneste og gå ned i f.eks. Magasin og få lagt en foundation hos Bobby Brown, Clarins, Tromborg eller et af de andre bands – prøv det, du bedst kan lide. Få lagt en fin foundation og få god vejledning til hvilken farve, der passer til dig. Som regel vil de gerne give dig en prøve med hjem, så kan du se hvordan den arter sig og føles på din hud gennem en helt almindelig dag – eller en tur i byen måske? Og derudfra kan du beslutte, om det er det rigtige valg til din brudemakeup. Her kommer jeg med nogle forslag til, hvad du kan tage ned og prøve.


De dage jeg har foundation på, bruger jeg lige for tiden Everlasting Foundation Xl fra Clarins. Det var en jeg endte med at købe, efter at have prøvet flere forskellige mærker. Det jeg rigtigt godt kan lide ved den, er at den har en dejligt duft, en flot farve, som passer til min hudtone – og så holder den godt, selvom jeg er på bryllupsmesse hele dagen.

found1

fås hos Magasin


En anden god foundation er Bobby Browns Long-Wear Even Finish Foundation med SPF 15. Den er oliefri og indeholder vitamin E og C. Den er helt perfekt sammen med Bobby Browns dagcreme, som også er en primer (der fik vi lige skåret et produkt væk!)

skaermbillede-2016-11-18-kl-12-00-01fås hos Magasin


Hvis det skal være mere naturligt, er Tromborgs Mineral Foundation i pudderform, et rigtigt godt valg. Den giver et meget naturligt finish.

tr

fås hos Magasin


En mere budgetvenlig men god udgave af en foundation er fra Lavera Trend. Deres speciale er at lave konkurrencedygtigt makeup med fokus på naturlige og plejende ingredienser. Denne foundation vil ikke kun give dig en flot og naturlig dækning – den plejer og fugter samtidig din hud.

fås hos  bellabellacci.dk


Pudder
Måske bruger du ikke rigtigt pudder, eller også bruger du en bronzer til at skabe lidt glød? Uanset hvad du bruger, så skaber pudder en rigtig god finish og binder din foundation så den holder længere. Men pas på med hvor meget du påfører. For pudder kan hurtigt få dig til at se ældre ud.

Bareskin Perfecting Veil – pudder fra bareMinerals, som binder makeuppen og giver et fint finish.

226906-0128_1– fås hos Nelly.com


Hvis du har tendens til fedtet hus, er det en god ide at gå efter en pudder, som lover en matterende effekt. Som for eksempel Anti-Shine Mattifying Powder fra Isadora.

isa
– fås hos Nelly.com


Du kan også gå efter en pudder, der er mere “gennemsigtig”. Fade Into You fra ILIA er en let, universel finishing pudder, som kommer i en smart indpakning med en børste til at påføre nemt, og den kan genopfyldes. Denne gennemsigtige pudder kan bruges af alle, fordi den smelter ind i huden og derved ikke efterlader nogen farve.

– fås hos bellabellacci


En Bronzer bruges til contouring eller til at give lidt glød hist og her. Hvordan du bruger den er selvfølgelig helt op til dig, bare lad være med at putte den i hele ansigtet – det giver et meget tungt og unaturligt look. Fokuser den på kindben, og de ydre dele af ansigtet.

Prøv f.eks. bronzeren fra ILIA. Fordelen ved den er, at den hverken glitrer eller sparkler, så du får bare ren glød.

 – fås hos bellabellacci.dk

Highlighter
Indenfor contouring eller strobing bruger man det, der hedder en highlighter. En highlighter er med til at lysne og understrege forskellige punkter i ansigtet. F.eks. Under brynet, på næseryggen etc. Søg på stobing eller contouring på Pinterest eller google, og find billeder af, hvor du præcis skal bruge din highlighter.

Prøv for eksempel denne gode og budgetvenlige fra Lavera Naturkosmetik…

– fås hos bellabellacci.dk

 


… eller The Balm Mary-Lou Manizer Aka “The Luminizer”.

produktnummer-3036375-the-balm-mary-lou-manizer-aka-%22the-luminizer%22fås hos Cocopanda


Born To Glow Liquid Illuminator fra NYX.

nyxfås hos Cocopanda.com

Setting Spray
Når det gælder brudemakeup, er der ingen tvivl om, at man skal gå all-in på holdbarhed. En primer inden makeuppen er det første skridt, hvor en setting spray efter makeuppen er det sidste. En setting spray forsegler makeuppen og øger holdbarheden – så hvis du vil se perfekt ud på alle billederne fra dagen, er en setting spray et must.

Bare for at starte med min personlige favorit. Urban Decays All Nighter Setting Spray. Jeg elsker den virkelig! I starten var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt en spray virkelig ville gøre en forskel. Jeg har før brugt MAC’s Fix+, som er super godt til at give huden fugt, og som sørger for at huden ikke ser ‘kaget’ eller ‘klumpet’ ud – MEN, jeg synes ikke personligt hos mig, at den øger holdbarheden.

 Urban Decays All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray øger uden tvivl holdbarheden på din makeup, så du kan beholde din smukke brudemakeup hele aftenen. Jeg bruger den selv, og kan tydeligt se forskel om aftenen når jeg fjerner makeup – der er altså meget mere tilbage nu.

alln

fås hos magasin


Hvis du ønsker en yderst effektiv spray, der både har anti-age, holder på makeuppen og beskytter din hud mod solens UV stråler, så er det denne her fra Coola du skal vælge.

fås hos bellabellacci.dk


… eller Set+Refresh Perfection Makeup Mist fra Estée Lauder.

esteefås hos Magasin