Luk

Sådan involverer du ham i bryllupsplanlægningen!

Planlægning

Mens mange kvinder har drømt om deres bryllup og planlagt præcis hvordan det hele skal være siden de lærte at gå “næsten”, så forholder det sig anderledes med mænd. Mændenes interesse ligger mere på selve frieriet og at kunne give sin kommende et bryllups som hun altid har drømt om. Men som med så mange andre ting i livet, så er det hele bare så meget sjovere når man gør det sammen.

Og hvilket par har ikke lyst til at stå på deres bryllupsdag, kigge hinanden dybt i øjnene og sige VI gjorde det sammen skat, og hvor blev det fantastisk!

Alligevel befinder mange par sig i dilemmaet at bryllupsplanlægningen overgår til bruden og hendes slæng mens gommen kun lige er med inde over budget, drikkevarer og mad. Mens bruden stresser over det hele, og føler at hun aldrig kommer igennem planlægningen, føler gommen sig mere og mere lukket ude, og hvad enten det er frivilligt eller en aftale, så er sagen den, at det er utrolig sundt at kunne samarbejde omkring planlægningen af så stor en dag. Og de par der har gjort det, er enormt glade for deres beslutning.

Men hvordan giver du din mand lyst til at involvere sig i bryllupsplanlægningen, hvis det ikke ligger til ham, og hvordan kan du som kommende brud give slip på noget af kontrollen og lade ham overtage nogle af opgaverne eller føre dem ud efter at I nøje har aftalt, hvad I gerne vil?

Du får her 5 gode råd til, hvordan du involverer ham!

– men pas på! Det kræver at du selv slipper lidt af kontrollen! Det hele er baseret på, at I forud har sat jer ned og forventningsafstem og snakket både budget og ønsker igennem. Vælg også hver en ting som I nedlægger veto overfor, så der ikke kommer nogle trælse diskussioner undervejs i planlægningen.

  1. Beslut jer for at HAN får et ansvarsområde selv. Gerne et område som har noget at gøre med noget han interesserer sig for. Elsker han at rejse, så lad ham planlægge bryllupsrejsen, elsker han mad, så lad ham være tovholder på det, interesserer han sig meget for musik, så lad ham vælge et band eller lave en playliste.
  2. Afsæt tid til bryllupsplanlægning og beslut jer også for tidspunkter hvor I ikke snakker bryllup eller skal træffe beslutninger. En mand kan hurtigt bliver overvældet hvis der skal puttes bryllupsplanlægning ind i alt. Book i jeres kalender på forhånd hvornår I vil tale bryllup og hold jer til det, selvfølgelig med plads til at der nogle gange skal træffes nogle beslutninger her og nu som ikke kan vente. 
  3. Lad ham involvere sine venner – især dem der allerede er gift. Lad være med at tage alting for seriøst. Hvis din kommende og hans venner har siddet over en øl og fået “gode ideer” til jeres bryllup og han fortæller dig om det, så lad være med at afvise alt blankt. Vær med på den og sig, at hvis sådan og sådan og I lige kunne finpudse ideen, så kunne det nok godt fungere.
  4. Vil du have at han involverer sig, så involver hans familie. Hvis bryllupsplanlægningenskomiteen kun består af dig, dine veninder, din mor og søstre så bliver det meget svært at fange og fastholde hans interesse. Men hvis du spørger hans familie til råds eller opfordrer ham til at spørge sin familie til råds eller uddelegere opgaver til dem, så vil han helt sikkert blive mere bidt af det.
  5. Grin en hel masse undervejs! Husk at have humoren med i bryllupsplanlægningen. Det vil gøre det nemmere at komme igennem og det vil også bringe jer tættere på hinanden når det hele er overstået.
  6. Brug en app til planlægningen. Mange mænd kan godt lide teknologi, så måske kan det motivere din kommende man, hvis i styrer huskelisten, budgettet m.m. i Wedbox’s smarte planlægnings-app.

Læs om andres bryllupsplanlægning lige HER »