Luk

Bryllupsbudget – sådan holder du udgifterne nede

Planlægning

Bryllupsbudget

Bryllupsplanlægningen er i fuld gang. Og rigtig mange af jer planlægger jeres bryllup flere år i forvejen for at sikre jer at I får drømmelokationen, den bedste fotograf og at I får sparet tilpas rigeligt op, så I kan få det lige som I vil have det.

Og så er der også dem, der bare gerne vil giftes nu og her – og det kan der være mange grunde til.

Uanset, så er alle interesserede i at spare der hvor de kan. Og de fleste er nødt til at spare lidt op og at tænke over budgettet, når de planlægger drømmebrylluppet.

Sådan skåner du dit bryllupsbudget

Det første og bedste råd når bryllupsbudgettet ikke er ubegrænset, eller bare skal holdes nede, vil selvfølgelig være at holde gæstelisten på et minimum. Jo flere kuverter der skal købes, jo dyrere bliver det. I det tilfælde har mange valgt, at deres bryllup f.eks. skal være børnefrit, for at holde antallet nede. Derudover er der mange andre ting du kan gøre, for at dit bryllupsbudget ikke eksploderer.

Her kan du spare penge

  • Bed om bryllupshjælp – i stedet for bryllupsgaver. Ja jeg ved det. Det er meget grænseoverskridende og ikke særlig dansk at bede gæsterne medbringe f.eks. en ret mad, en dessert eller noget tredje, som et bidrag til brylluppet. I stedet for en gave naturligvis. Men alligevel ser vi det ske rundt omkring. Og det kan sagtens være noget der bliver mere almindeligt. De fleste sætter trods alt det at få en skøn dag med så mange af deres familie og venner som muligt højere end det at få bryllupsgaver. Så du skal ikke blive overrasket hvis du hører om flere og flere sammenskuds-bryllupper. Hvis budgettet bare ikke er til at bespise en masse mennesker og man gerne vil giftes, så er denne løsning bedre end helt at droppe et bryllup.

Bryllupsbudget

  • Køb din brudekjole på tilbud. Bare fordi der står tilbud ud for en brudekjole, betyder det ikke at den er outdated og umoderne. Rigtig mange brudekjoledesigns går igen år efter år, og selvom det hedder sidste sæson og prisen er nedsat med 40 % betyder det ikke at det ikke kan bruges. Mange danske brudebutikker har gode udsalg på smukke brudekjoler, når de får nye varer ind. Og det kan meget vel ske, at du finder din drømmebrudekjole på udsalg. Og husk på, at du altid kan customize din brudekjole så den bliver mere “nutidig”. Er perler eller 3d blomster in lige nu, så køb en simpel brudekjole på udsalg og få syet blomster, perler, ærmer eller hvad du nu har lyst til, på.
  • Brug og involvér dit netværk i din bryllupsplanlægning.Tal højt om at I skal giftes og skriv ud når du søger et godt tilbud på festlokaler eller catering. det kan meget vel være at en person i dit netværk kan skaffe dig et godt tilbud, fordi de kender én der kender én.
  • Undgå sidste øjebliks beslutninger. Det er en dårlig idé at handle madvarer, når du er sulten, og det er en endnu værre idé at træffe forhastede sidste jebliksbeslutninger i din bryllupsplanlægning. Sov altid på det, inden du beslutter dig for noget – og sørg for at tale med din bedre halvdel om det. Og start i det hele taget din bryllupsplanlægning i god tid.
  • Lav en to-do liste som det første. Det er utrolig vigtigt at have overblik over alt hvad der skal bookes allerede i starten af jeres planlægning. Overvej at benytte Wedboxs smarte og gratis værktøj til dette. Læs mere på Wedbox.dk

Få tilsendt en god huskeliste og værktøj til dit bryllupsbudget

Du kan tilmelde dig vores komplette to-do liste og budgethjælper HER, så får du sendt en mail direkte, når du skal i gang med de forskellige ting. På den måde glemmer du ikke noget.

Har du et godt råd til at holde budgettet nede? Har du selv sparet på noget? Skriv endelig en kommentar og del dine erfaringer.