Luk

Hvad koster et bryllup? Dette skal du vide om finansiering af bryllup!

Planlægning

hvad koster et bryllup

Annonce.

Det gennemsnitlige bryllup koster 52.600 kr., hvorfor det er en betydelig udgiftspost for langt de fleste brudepar. De samlede udgifter for jeres kommende bryllup kan være svært at spå om, da der er mange faktorer, som spiller ind. Du skal ikke desto mindre have beregnet, hvad jeres bryllup kommer til at koste og i samme ombæring tænke over, hvordan brylluppet skal finansieres.

Hvor meget bruger man på et typisk bryllup?

Du er allerede blevet introduceret for, hvad det gennemsnitlige bryllup koster, men det kan sagtens være, at jeres bryllup bliver enten meget dyrere eller meget billigere. Omtrent 15 procent af brudeparrene bruger under 5.000 på brylluppet, hvilket er en smule bemærkelsesværdigt, når gennemsnitsforbruget er så meget højere.

Det dyreste bryllup er ikke nødvendigvis det bedste, da man som bekendt ikke kan købe sig til lykke. Ønsker du et realistisk bud på, hvad dit kommende bryllup kommer til at koste, så beregn her.

Skab overblikket med et budget

Selvom du føler, at du skal forholde dig til rigtig mange praktiske ting i forbindelse med dit bryllup, så bør du bruge tid på at lægge et budget. Der er en generel tendens til, at danske brudepar bruger mange flere penge, end de har til rådighed, hvis der ikke bliver lagt et overskueligt budget.

Brud og brudgom bør sætte sig sammen, når budgettet skal lægges, så begge parter kan byde ind med tanker og idéer, når det kommer til økonomi og prioriteter.

Hvor skal pengene komme fra?

Du har allerede taget de første vigtige skridt på vejen mod et succesfuldt bryllup, hvis du har beregnet de samlede omkostninger og har lagt et budget. Din næste opgave er at tænke over, hvor pengene skal komme fra. Det er nemlig ikke muligt at holde et bryllup uden en vis sum penge.

Der er heldigvis mange forskellige finansieringsmuligheder, så mon ikke, at du også kan få finansieret netop dit drømmebryllup?

Optage et lån? Det er som udgangspunkt ikke en god idé at låne penge, hvis pengene går til tant og fjas, men handler det om bryllupsfinansiering, så er et lån måske ikke den værste mulighed. Du har i hvert fald mulighed for at optage et forbrugslån til dit kommende bryllup, hvis opsparingen ikke rækker.

Låne fra familie? Det er aldrig sjovt at skulle spørge familiemedlemmer om penge, men det kan blive nødvendigt, hvis man gerne vil holde sit drømmebryllup. Det er slet ikke sikkert, at det er en realistisk mulighed for dig, men du kan jo altid undersøge det nærmere.