Luk

Brudeslør

Bryllupsbasics
Der er mange overvejelser når man skal vælge det perfekte slør. Hvor langt skal det være? Skal det sidde over eller under håret? Og skal der være blonder eller andre detaljer på? Vi guider dig til at vælge det helt perfekte slør, som passer til både dig og din kjoles stil. 

pronovias-forside

Pronovias

Slør kan fås med blondeapplikationer eller blondekanter, overvej om dette passer til din kjole. Hvis du har en kjole med blonder på i forvejen, så sørg for at de forskellige blonder passer sammen i farve og stil.

HUSK at have din kjoles stil i mente, når du vælger sløret. Har du en kort kjole skal du måske overveje et mindre slør. Tænk også over hvor langt sløret er i forhold til kjolens længde. Hvis du ikke køber sløret hos den samme forhandler som kjolen, kan være en god ide at tage mål af kjolen – så er du sikker på at ende med det rigtige slør.

purewhitebylilly_backup-til-stort-billede-s-1-08-3739-cr_v051

LILLY

 

Cathedral – Den helt traditionelle længde for et kirkebryllup er et cathedralslør, som slæber sig et stykke hen ad gulvet. Ønsker du at være klassisk og traditionel, er det helt sikkert det rigtige valg for dig. Et cathedralslør skal gerne være lidt længere end din kjole, så det er en god ide at prøve de to ting sammen.

 

2_after

Marianne Carøe

Chapel

Ønsker du ikke et slør der går længere ud end din kjole, kan du vælge et chapelslør, som går til gulvet. Det passer perfekt til lange kjoler uden slæb.

 

6445

Lillian West

 

Waltz

Et waltz slør er langt – men kortere end et chapelslør. Det går altså derfor ikke helt ned til gulvet, men slutter et stykke over gulvet. Det er rigtigt smukt til lange kjoler med og uden slæb.

caroe16183

Marianne Carøe

Fingerspids, albue, skulder
Man kan få slør i mange forskellige længder og som navnene her indikerer, afslører de hvor på kroppen sløret går til. Et fingerspidsslør går til fingerspidserne af bruden, et albueslør går til brudens albuer og begge passer til de fleste kjoler, man skal dog være meget opmærksom på kjolens snit, så man ikke bliver ’delt’ i to. Ønsker man et lidt kortere slør, kan man vælge et skulderlangt slør, det passer især godt hvis man har en kort kjole eller en kjole i gulvlængde.

 

caroe46245

Marianne Carøe

Birdcage slør
Til den stilfulde brud som ønsker et enkelt look, er et birdcage et godt valg. Her skal du ikke bekymre dig så meget om en masse lag stof, der skal sidde perfekt – og det passer til de fleste kjoler og brude.

 

purewhitebylilly_slor-m-kant-s-22017_08-3740-cr_v021Du kan også gøre som Christiane Schaumburg-Müller i 2012, og vælge et slør med en fin båndkant. Hendes slør havde en bred båndkant som passede perfekt til hendes smukke kjole, men man kan også vælge en smallere båndkant, som er mere diskret og passeer til flere typer kjoler.

Der er uendelige muligheder for smukke perler og kanter og det vigtigste er at finde det slør, der får dig til at føle dig som en brud.

 

To-lags

Nogle slør har to lag, hvor det øverste er kortere. Det giver mere volumen og flere smukke detaljer i måden sløret falder på.

 

Tips:

– Sæt aldrig brudesløret længere fremme end dine ører.

– Traditionelt set river man brudesløret i stykker under brudevalsen – hvis du ikke ønsker at få ødelagt dit slør, kan du eventuelt købe et billigt reserveslør.

– Vælg kjolen før sløret – så er det nemmere at tilpasse farve og stil.

– Køb sløret der hvor du køber kjolen, så er du sikker på at det passer til og du får god vejledning.