Luk

Bordopstillingen: Runde eller firkantede borde?

Planlægning

Til fester i Kongehuset er bordene ofte runde. Det er eksklusivt og signalerer galla. Men giver runde borde den bedste fest?

At gæsterne hygger sig, er det allervigtigste for et brudepar, og derfor er der god grund til at overveje størrelsen og formen på bordene. Her er et par gode råd:

Runde eller firkantede borde

Runde, ovale eller aflange borde. Hvad passer til jer og jeres fest? Foto: Bryllup.dk

Runde borde

HOT:

Her er vi ikke i tvivl: Runde borde er smukke og oser af klasse. De giver associationer til slotte og riddersale. De fylder mere i lokalet, og det kan være en fordel  eller en ulempe afhængigt af pladsforholdene.

NOT:

Er lydniveauet højt, er det godt at sidde tæt. Ved runde borde kan det være svært at høre, hvad der bliver sagt hele vejen rundt og umuligt at tale med den, der sidder overfor. Det giver hver gæst et begrænset antal at tale med – nemlig de to sidemænd. Den ene sidemand er ofte gæstens egen partner, som vedkommende taler med hver eneste dag. Børn, der smutter fra pladsen, efterlader desuden store huller ved et rundt bord.

Firkantede borde

HOT:

Her er vi heller ikke i tvivl: Aflange borde giver den bedste snak ved bordet. Og at snakken flyder, er oftest ensbetydende med, at gæsterne hygger sig. Aflange borde kan varieres i det uendelige. Husk at placere en gæst for hver bordende, så samtalen kan flyde hele vejen rundt. Hver gæst har altid mindst fem at tale med – en ved hver side og tre overfor.

NOT:

Kan hurtigt ligne et forsamlingshus fra 1970erne. Især hvis bordene er lange og står på snorlige rækker eller i den klassiske hestesko. Hold bordene små med max. otte og til nød 10 gæster ved hver, og spred dem asymmetrisk i lokalet. Pas også på med at stille aflange borde sammen som en stor kvadrat. Denne model har nemlig samme ulemper som de runde borde.

HOT HOT HOT: På Bryllup.dk anbefaler vi små, aflange borde med max. 8-10 gæster ved hver.