Luk

De rigtige sko til bryllupsdagen

Brudesko

Mange piger bruger flere år på at drømme om, hvordan de skal se ud på deres bryllupsdag. De fantaserer om om de skal have en blondekjole, en klassisk silkekjole eller en kjole med en masse pynt og sten, og de drømmer også om hvordan deres slør skal være.

De fleste brude tænker også på hvilke sko der vil passe til brudeoutfittet, for brudeskoene er en vigtig del af det samlede indtryk. Nogle brude vælger tårnhøje stiletter, andre flade ballerinaer eller smarte sneakers. Der er så mange muligheder, og der er helt sikkert en der passer til alle brude. 

Det klassiske valg er de høje stiletter, men det er din store dag, og det er meningen at du skal nyde den fra start til slut, og ikke konstant tænke på hvor ondt du har i dine stakkels fødder.

Let på tå med Stilletties. Det her kan bruden ikke undvære! Læs mere her »

 

 

Vores bedste råd til at finde de rigtige brudesko:

Find ud af hvad de skal koste: 

Som vi alle ved, findes der brudesko i alle prisklasser. Det er både muligt at finde smukke stilletter fra Manolo Blahnik, Valentino eller Jimmy Choo til svimlende høje beløb, men det er også muligt at finde komfortable og smukke sko til meget mindre. Det smarteste er at sætte et budget fra starten, og så lede udfra det. 

Hvis man vælger at bruge et højt beløb på sine brudesko, er det en god idé at vælge nogen som man kan bruge igen bagefter.

Har du fundet brudekjolen der matcher din figur? Ellers find hjælp her »

 

Kig på din brudekjole: 

Stilen, stoffet og formen på din brudekjole kan være med til at bestemme hvilke sko du skal have på, da det er vigtigt at du vælger sko der passer til din kjoles udtryk. 

En generel regel er, at jo mere pynt der er på den nederste del af din kjole, jo mindre pynt skal der være på dine sko og omvendt (Det er selvfølgelig bare en retningslinie)  Vælg de sko der er flotte til din kjole, som passer til DIG, og som du kan holde ud at have på i mange timer. Match gerne din kjoles farve, blonde eller udsmykning med dine brudesko hvis det er muligt.

Har du en lang blondekjole på, skal du passe på med at have en masse sten eller andre udestående ting på dine sko, da de kan ødelægge det sarte stof. Har du en kort brudekjole på, er det en oplagt mulighed for at vise flotte ben, i nogle specielle eller anderledes stiletter eller ballerinaer. Skoene bliver jo virkelig en iøjenfaldende accessory, hvis kjolen er kort.

Tænk på lokation og årstid: 

Det giver selvfølgelig sig selv, at man ikke lige skal vælge de høje stilletter hvis man skal vies på stranden, eller tage de smarte sneakers på hvis man vies i en af de store kirker. 

Skal du vies på stranden eller i en smuk have, og virkelig gerne vil have stiletter på, så se om du kan finde nogle med kilehæl eller en bred blokhæl. Det vil gøre det meget nemmere for dig selv! Hvis du skal holde et vinterbryllup, er fløjlspumps et super lækkert valg! Og ellers kan et par lyse og korte støvler med blonder være rigtig smukt. 

Ønsker du hjælp til at finde dine perfekte brudesko? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »

 

 

Beslut dig for hvor komfortable de skal være: 

Du skal bruge rigtig mange timer i din brudesko, og man gider virkelig ikke have ondt i fødderne allerede efter de første timer. Det er mange timer hvor du skal stå og gå, og det er vigtigt at du føler dig godt tilpas hele tiden.

Hold øje med de her ting:

  • Fleksibelt stof sørger for at dine tæer ikke bliver klemt i løbet af dagen
  • Gummisåler sørger for at du ikke glider på et glat gulv – især vigtigt når der skal danses
  • En tyk, lav hæl eller en kilehæl giver mest støtte til din fod
  • En smule polstring under fodballen og i buen giver stor komfort

 

Husk dig selv: 

Dine sko er din oplagte mulighed for at beholde din egen stil! 

Hvis du normalt aldrig går i stilletter, skal du absolut ikke føle dig nødsaget til det på din bryllupsdag. Du skal være dig selv, uanset om det betyder tårnhøje gimmerstilletter, eller smarte farvede sneakers. Alt er tilladt, og her kan du sætte dit helt eget præg.

Flere gode råd:

  • Husk at gå dine nye brudesko til inden bryllupsdagen! Gå gerne i dem i 1 time om dagen i 14 dage op til dit bryllup, så ved du også med sikkerhed, om det er nogen du kan have på hele bryllupsdagen. Gå dem til med sokker på, hvis de er en smule stramme.
  • Tag de rigtige brudesko med når brudekjolen skal tilpasses. Det er vigtigt at længden er tilpasset efter de rigtige sko! Husk at hvis du skifter sko i løbet af aftenen, skal du passe på med hvis højdeforskellen er alt for stor. Så passer kjolens længde pludselig ikke længere til skoene.
  • Lad være at køb sko der allerede er ukomfortable i butikken! Det bliver ikke bedre uanset hvor meget du ønsker det.
  • Gnid sålen med sandpapir – så er du sikker på at skoene ikke er glatte på bryllupsdagen.