Luk

Kvinde min, I’m yours – sig det med solosang i kirken

Musik

En gammel Gasolin klassiker eller Jason Mraz’s megahit – uanset hvilken du vælger, kan solosang til kirkebrylluppet være en smuk måde at udtrykke kærligheden.

Måske har du set kirkescenen fra ‘Love Actually’, hvor vennen til brudeparret har arrangeret det helt store show med blæsere og gospelkor til Beatles’  ‘All You Need Is Love’, men mindre kan også gøre det.

Enkelthed passer godt til kirkerummet, og mange vælger oftest en personlig sang, sunget af en solist, en duo eller alternativt et mindre kor, som uventet dukker op.

Netop overraskelsen, er det bærende – enten for de inviterede – eller i særdeleshed brud/gom imellem. Tit er det enten bruden eller gommen, der har fundet en sanger(inde) til at synge en sang, der for parret har en særlig betydning, og på netop den store dag er med til at understrege kærligheden. 

Planlægning af den perfekte vielse

Hvilken melodi går man ind til i kirken? Må der kastes ris ved kirken? Hvilke salmer vælger man til bryllup? Synes I også det kan være svært at planlægge en vielse, så den bliver så personlig som mulig?

Så tøv ikke med at besøg BRYLLUPSMESSERNE rundt om i landet, hvor Folkekirken står klar til besvare alle jeres spørgsmål.

KØB BILLET

 

Spørg præsten til råds

De fleste præster og kirker er ofte med på at bryde den faste bryllupsliturgi og har i de seneste år åbnet op for at gøre vielsen mere personlig. Det kan være med forskellige indslag eller småevents, som oprindeligt ikke hører hjemme i kirken.

Det er dog altid en god idé at spørge præsten inden den store dag, både som brudepar og bryllupsgæst, da nogle præster kan anfægte sangvalget eller formen.

Sangerinde Anne Hjort

Få en sangerinde til at synge ‘jeres sang’. Her sangerinde Anne Hjort.

Sig det med sang

Det er en kliché, men ikke mindre sandt; Store ord kan være svære at sige, og derfor kan en kærlighedssang være et perfekt valg. Nogle kaster sig sågar ud i at synge selv, men her bør man overveje grundigt, om man er den store sanger når der skal være musik til brylluppet

Måske er du ikke personlig ven med Thomas Blachman, men find den ven, der minder mest om, når du skal have dine sangkundskaber vurderet, ellers kan indslaget blive noget af en pine for både familie og venner – og ikke mindst din tilkomne.

En vis form for selvrealisme klæder enhver. For selv om du måske tænker, at din store kærlighed blot vil se det som modigt, når du rejser dig op og synger, kan reaktionen være krummede tæer.

Overvej derfor, om du ikke skal få en professionel til at udtrykke budskabet for dig, mens du selv kigger din elskede dybt i øjnene.

Kommentér gerne herunder, hvis du har forslag til sange eller kender til andre populære former for indslag ved vielsen.