Luk

Gode råd til booking af musik til bryllup

Musik

Som George siger til Juliette i slutningen af Min bedste vens bryllup: – Maybe there won’t be marriage, maybe there won’t be sex, but, by God, there’ll be dancing. De fleste bryllupper ender ud i dans natten lang. Derfor er musikken en vigtig del af bryllupsfesten, og hvad enten I er til jukebox eller et 10 mands-orkester, er her en guide til overvejelser, I bør gøre jer, så I får booket de helt rigtige toner.

1. Hvad er jeres budget?

Musik er dyrere, end man regner med. Afstem jeres forventninger til budgettet og vær realistiske. Det kan være svært at få musik både i kirken, under receptionen, under middagen og til dansen for under 10.000 kr. Der er selvfølgelig prisforskel afhængig af, hvor lang tid, der skal spilles, hvor bandet kommer fra i landet, og sidst, men også væsentligst, hvor godt et band, der er tale om. Ofte hænger pris og kvalitet nøje sammen.

2. Ønsker I live musik, DJ, jukebox eller jeres egen playliste?

Langt de fleste brudepar drømmer om et godt band til dansen. Og livemusik er fedt, da det skaber liv omkring dansegulvet. Hvis I til gengæld ikke har det helt store budget, kan en mulighed være at leje en jukebox. Det giver selvfølgelig ikke den samme gnist på gulvet, som et liveband, men hvis jeres gæster har danseskoene på uanset hvad, er det et fint alternativ.

Er I til DJ, skal I være opmærksomme på, at vedkommende har den fornødne rutine og er villig til at spille musik efter gæsternes alder og ønsker. Måske synes mormor og morfar ikke det er fedt at høre Britney hele natten – eller alle andre for den sags skyld. Sidst kan I selv medbringe en playliste, som afspilles fra iPod, CD, computer el.lign. På den måde er I garderet, hvis bruden skulle få lyst til at høre Abbas Dancing Queen på repeat.

3. Hvor længe ønsker I musik til festen – hele dagen?

Overvej, om I har brug for en pianist eller lign. under hele middagen – det kan spare jer for en del penge, hvis I i stedet vælger at afspille musikken fra CD eller iPod. Når det gælder livemusik til dansen, er det ofte nok at lade bandet spille fra midnat til kl. ca. 2.00 – 2.30.

4. Hvilken type bryllupsfest ønsker I?

Ønsker I en fest, hvor fokus skal være på dansegulvet, ved bordene, i baren, eller alle tre steder? Bandet I vælger kan være med til at afgøre dette.

5. Vælg musikken til et bestemt tema eller en bestemt stemning?

Hvis I ønsker en bestemt stil, stemning eller tema til brylluppet, findes der måske et band, der passer til. Udvalget af genrebands er stort, og bandet kan være med til at sætte prikken over i’et og give jer og jeres gæster en helt uforglemmelig oplevelse. Så hvis I altid har drømt om et James Bond-bryllup, så er det bare med at bestille et band, der passer til – shaken, not stirred.

6. Hvilke typer gæster har I inviteret til brylluppet?

Sørg for at bandet og bandets stil/genre passer til og henvender sig til gæsterne. Typisk er aldersspredningen til et bryllup stor, og der må derfor gerne være musik for enhver smag, så der er ligevægt mellem Himmelhunden og Lidt i Fem. Hvis I dog primært har yngre eller ældre gæster, skal I selvfølgelig finde et band dertil.

7. Hvilken slags musik og genrer passer til Jeres gæster?

Sæt jer i gæsternes sted. Hvilken musik kender de? Er de til nyere musik, pop/rock-hits eller passer det bedre med musik af den mere folkelige slags?

8. Ønsker I noget traditionelt eller noget utraditionelt musik?

Mange vælger det sikre, det de kender og ved virker, men måske efterlader det ikke det store indtryk på gæsterne, og festen kan ende med at blive en lidt tam fornøjelse, hvor bænkevarmerne er i overtal. Vælg derfor eventuelt et band, der overrasker og tager fusen på folk. De fleste elsker at blive overrasket.

9. Hvor stort er festlokalet?

Sørg for at størrelsen på bandet passer til både lokale og mængden af gæster. En duo har f.eks. svært ved at fange 200 danseglade gæster, mens et 10 mands orkester kan virke alt for overvældende til det intime bryllup i et lille lokale med 30 personer.

Held og lykke med planlægningen og husk som sangen siger – lidt go’ musik, gør alle mennesker glade. Helt sikkert også dine bryllupsgæster.

Læs også: Fordele og ulemper ved forskellige typer bryllupsmusik »

Råd til musik til bryllup