Luk

Uundværlige bryllupstips til brudgommen

Gommen

Drop aldrig din polterabend….

Husk at lade små bemærkninger falde, så dine venner ved, at du forventer at blive bortført, forkælet og mishandlet for fuld musik.
Det er en dag du og vennerne ikke må gå glip af. Også hvis det ikke er dit første bryllup!

 

Brudebuketten er din omgang

Sørg for at kende din bruds yndlingsblomst (ja, der findes andre blomster end roser) og spørg hende eventuelt om tips til farver. Og husk, at den gerne må matche med den uundværlige knaphulsblomst. 

Knaphulsblomster ER cool. Husk at bestille til forloveren og brudens far.

 

Tab de overflødige kilo i god tid

Et par måneder i træningscenter kan gøre meget for de fleste af os.

 

Husk traditionerne

Respekter de traditioner, som gør bryllupsdagen til noget særligt – også hvis det er upraktisk. Selvom I allerede bor sammen, skal I ikke tilbringe den sidste nat før brylluppet sammen. Og du må ikke se din brud, før hun går op ad kirkegulvet og er smukkere, end du nogensinde før har set hende.

 

Overvej en hudbehandling

Hvis du kun skal have én i dit liv, er det inden dit bryllup.

Lad som om, du er nervøs, når du venter i kirken. Hun synes, det er SÅ nuttet.

 

Planlæg din barbering

Plejer du at skære dig, når du skraber? Så skal du måske købe nye blade før brylluppet – eller anlægge et råt, ubarberet look til den store dag.

 

Skær bryllupskagen for med din egen kniv

Så tænker drengerøvene sig måske lidt om, før de overfalder dig og klipper i dine sokker!

Overrask gæsterne. Med den rette rekvisit kan du markere på din egen måde, hvem det lige er, der bliver gift og er i centrum i dag.

 

Pynt dig som en mand

Hvorfor ikke benytte anledningen til at skaffe det fede armbåndsur, du så mange gange har tjekket ud på nettet? Du kommer alligevel til at kigge på uret en hel del gange, mens du sidder ved alteret og venter på brudens ankomst.

 

Brudevalsen danses med stil

Tag dine solbriller på, før du byder hende op. Men husk at løfte brillerne op i panden, når dansen er i gang – så du kan kigge bruden dybt i øjnene.

 

Duft

Bruden dufter sødt hele dagen – men det er ikke sikkert, du gør! Der er SÅ mange grunde til, at du kan komme til at svede igennem i løbet af dagen. Medbring både deodorant og eau de cologne, så du kan forebygge og lindre i tide.

Døjer du med voldsomme sved-problemer, så kan det anbefales at vælge et mørkt sæt tøj, der i det mindste camouflerer, hvor ulækker du er!

 

Væk på 60 sekunder! 

Når I forlader festen, har du hyret en chauffør med sportsvogn, som kan brænde dæk eller få gruset til at springe, mens I lægger det måbende selskab bag jer. Ingen gæster nænner at binde tomme dåser til sådan en bil!

 

Gør-det-selv er enhver mands adelsmærke

Hvis du ikke er jæger og selv har skudt hovedretten til bryllupsmiddagen, må du lægge hovedet i blød – en rigtig mand gør det ikke selv for at spare penge eller tid, men fordi han kan! Svejser du en figur i gamle vandrør, som står i døren og byder gæsterne velkommen til festen? … eller saver du bordkortene ud af en spånplade og skriver navnene med din boremaskine? Overrask os!

 

myselfie.dk

Firmaet myselfie opstiller en selfie-kameraskærm, som gæsterne selv kan betjene i løbet af festen. Det giver flere originale motiver end en kopimaskine til en julefrokost i 1990’erne!

 

Øl hører til en fest

Også et bryllup. Fadølsanlæg sikrer øllets nedkølede temperatur, og dine mandlige gæster får muligheden for at slukke tørsten mellem dansene, uden at de bliver alt for berusede.

 

Bordplan lig med vellykket fest 

Din viden om venskaber, fjendskaber – affærer? – er et vigtigt input, når bordkortene skrives. Og hvem vil du gerne selv have i nærheden?

 

Grill eller bacon 

Du ved, du har det bedst, når nogle af emnerne på tallerkenen er lavet af saltet, røget flæskeside eller er tilberedt over åben ild eller gløder – sådan ved gæsterne også, at du har været med til at bestemme menuen.

 

Tag ansvar for musikken

Alliér dig med en rigtig DJ eller lav selv spillelisterne med det rigtige mix af dansetracks og pauser i baren. Eller endnu bedre: Hyr et band. Men for Guds skyld: Lad være med at give gæsterne indflydelse (eller bruden for den sags skyld).

 

Dresscode kan dikteres i bryllups-indbydelsen

Gommen er pr. definition altid den mest velklædte – ingen må bære kjole & hvidt eller smoking, hvis gommen ikke gør det. Men, hallo! Her er chancen for at klæde sig ud som James Bond – den vil du hverken snyde dig selv eller dine venner for!

Husk at Så længe gommen beholder jakken på ved bordet, gør gæsterne det også. Du bestemmer. Brug din magt med visdom.

 

Website og nye muligheder

Det er nemt at lave sit eget bryllups-website, og det er en hyggelig mandeting at sidde og rode med, mens din kæreste sammenligner markedets forskellige serpentiner og guirlander. Websitet kan f.eks. bruges til at offentliggøre ønskelister forud for brylluppet og dele fotos bagefter.

 

SoMe

Sociale medier er en del af livet – også under brylluppet. Har du en holdning til, om gæsterne må publicere fotos fra jeres fest – eller hvilken type fotos og hvornår – kan du sige det i din tale. Eller måske skrive det allerede i indbydelsen.

 

Get away

Bryllupsrejsen er din belønning for at have givet din brud hendes drømmebryllup. Så brug den fornuftigt. Analyser dit forhold: Er I stadig nyforelskede, kommer I til at tilbringe det meste af tiden på hotelværelset, og så er det optimale måske en chartertur til strandhotel. Har I allerede boet sammen i flere år, kan rejsen med fordel bruges på andre eventyr; I kan opleve Pyramiderne, Akropolis eller Taj Mahal. Teatrene i London, museerne i Paris eller restauranterne i Rom.

 

Snup en danskvand

Du slapper bedre af, når du har holdt din tale, men tag det roligt med alkoholen – så husker du mest muligt fra festen.

 

Tag en drink mere alligevel

Det er din fest, du har også lov at have det sjovt – selvkontrol er en dyd, som kan overdrives.

 

Bryllupsnatten er ritualet, som kroner dagen 

Selvom I er trætte, ønsker hverken brud eller gom et minde om, at I ikke gad kaste jer over hinanden, da I endelig var alene efter den dejlige fest. Sex er en del af bryllupstraditionen – og nu har I brugt resten af dagen på at overholde traditioner, som ikke siger dig noget som helst!

Fotos:  iStock, adobe stock, colourbox & unsplash