Luk

Det perfekte frieri – masser af gode ideer

Traditioner

Annonce

Artiklen er udarbejdet af FindEnKæreste.dk, som er specialister i kærlighed, parforhold og dating. 

Et frieri er en stor begivenhed i ethvert parforhold, og derfor giver det god mening at tænke et sådant rigtig godt igennem, så det bliver på en måde, der er perfekt for både dig og din partner.

Der er ingen rigtig eller forkert måde at fri på, så det står dig helt frit for, om du vil gøre det til en storladen romantisk gestus, eller om det skal være mere nede på jorden. 

Her i artiklen præsenterer vi dig for en række måder at fri på, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal planlægge det perfekte frieri til din partner. 

Gør det efter bogen

Hvis du godt kan lide at følge traditionerne, er en oplagt mulighed at falde på knæ på en romantisk restaurant efter et lækkert måltid mad. Under middagen har du og din partner rigtig tid til at få snakket og hygget, og du vil kunne vise dig fra din bedste side. 

Vi foreslår, at du i samarbejde med køkkenet sørger for at placere en ring på eller i desserten for at tage din partner lidt på sengen. Alternativt kan ringen også ligge i bunden af et glas champagne.

7 fine frierier i højtiderne. Læs dem her »

 

 

Hvis ovenstående model minder lidt for meget om en romantisk Hollywood-film i forhold til din smag, er det naturligvis også en mulighed, at du bare bærer ringen på dig og går på knæ, så snart du føler momentet er der. 

Inden du vælger at fri på en restaurant, skal du naturligvis overveje, hvordan din kæreste vil have det med, at et så privat øjeblik skal udføres i offentligheden blandt fremmede. 

Hvis du har den mindste tvivl om, hvorvidt det vil falde i god jord, bør du holde frieriet privat. Aftenen kan dog stadigvæk sagtens indledes med et besøg på en hyggelig restaurant.

Fri på en særlig dag

Hvis du ikke nødvendigvis vil gøre det helt store spektakel ud af frieriet, kan du overveje at time det, så du beder om din partners hånd på en særlig dag. Det kan være på valentinsdag, nytårsaften, jeres årsdag, din partners fødselsdag, eller hvad du ellers kan finde på. 

Jo mere personlig dagen, du vælger, er for jer, des større en romantisk effekt vil det have. Som en ekstra bonus bliver det også lettere at huske datoen for frieriet i fremtiden. 

Fri på en rejse

Findes der noget bedre end at rejse? Det skulle da lige være at rejse OG blive friet til!

Stemningen er som oftest ekstra god på en ferie, hvor man befinder sig i lækre omgivelser, langt væk fra stress, jag og dagligdag. Her får hovedet ro, humøret er højt, og der er ingen konstante forstyrrelser fra mobiltelefoner eller lignende. Som regel byder en kæresteferie på en masse romantiske øjeblikke, hvor man virkelig nyder og værdsætter hinandens selskab. Derfor er en ferie et rigtig godt tidspunkt til et frieri. 

Det er som udgangspunkt ligegyldigt, om I er på romantisk storbyferie, afslappende sommerferie eller adrenalinfyldt skiferie – så længe I er væk hjemmefra, bliver frieriet stensikkert magisk! 

Er økonomien ikke til en tur udenlands, kan du i stedet vælge at invitere din kæreste på et weekendophold på et hotel eller en kro. 

Gør frieriet spændende

Romantik kommer i mange afskygninger, og det er bestemt ikke alle, som finder det romantisk at sidde og dele en flaske rødvin på en fin restaurant, mens man i skæret fra stearinlyset kigger sin partner dybt i øjnene. Det er faktisk vores erfaring, at nogle mennesker er decideret allergiske over for romantik og afskyr alt, der er rosenrødt. 

Forlovet? Hvordan starter man bryllupsplanlægningen? Læs det her »

 

Hvis din partner er en af de typer, hvilket der så absolut ikke er noget galt i, bør du overveje at gå lidt anderledes til værks med frieriet. Drop strygekvartetten, de to dusin hvide duer og dig selv på en hvid hest og gør i stedet frieriet vovet og spændende. 

Kast jer ud i et faldskærmsudspring fra en flyver og find ringen frem, så snart I lander. Erklær din kærlighed en kilometer over jorden i en luftballon eller gør det efter et vovet elastikspring.

Drop planlægningen

Romantik opstår nogle gange i det spontane i et særligt øjeblik, som man ikke kan planlægge. En alternativ tilgang til at fri kan derfor være at have ringen klar i lommen på alle tidspunkter, hvor du er sammen med din partner. På den måde vil du altid være klar til at falde på knæ, så snart tidspunktet er det rigtige.

Fordi du ikke har planlagt noget og i stedet bare følger strømmen, vil du sikkert opleve, at du er mindre nervøs. Der er nemlig ikke noget pres eller noget tidspunkt, hvor du SKAL spørge din partner. I stedet kan du tage den med ro og mærke efter, hvornår tidspunktet føles rigtigt.

Gør frieriet til et event

At fri og blive friet til er en stor begivenhed, og store begivenheder nydes bedst i selskab med nære venner og familie. Derfor skal alle de nærmeste naturligvis være til stede den dag, I bliver enige om, at I skal giftes og tilbringe resten af livet sammen. 

Det er sjovest og mest effektfuldt, hvis du gør det til en overraskelse, så din partner ikke ved, at I får gæster. Det kan dog være lidt svært at holde hemmeligt, hvorfor du har hentet ti rammer øl og sodavand hos købmanden og købt stort ind til festmåltid, så alternativt kan selve festen godt være officiel, hvor du så bare ikke informerer om den sande årsag til festen.

Vær kreativ med frieriet

Hvis dine hænder er skruet godt på, kan du gå kreativt til værks med frieriet ved at klippe, klistre og kreere. 

Lav dit eget skattekort, hvor der naturligvis gemmer sig en lille æske med en ring under krydset i sandet eller lav dit eget puslespil, som danner sætningen ”Vil du gifte dig med mig?”, når brikkerne er samlet.

Skriv det ned

Vi forstår godt, hvis du synes, det er svært at få så stort et spørgsmål over dine læber som et ”Vil du gifte dig med mig?” er. Hvis du er meget nervøs for at klunte rundt i frieriet, kan du eventuelt skrive ned, hvad du ønsker at sige og øve det, indtil det sidder på rygraden. 

Vi opfordrer dog ikke til, at du stiller det store spørgsmål over SMS eller kradser dine kragetæer ned på en gul post-it – i hvert fald ikke hvis du håber på at få et ’ja’. Dog kan det faktisk – i hvert fald hvis du er tilpas kreativt anlagt – være yderst romantisk med et frieri på skrift. 

Hvis du er poetisk anlagt, kan du skrive et romantisk digt, der slutter med, at du spørger din partner, om han/hun vil gifte sig med dig. 

Hvis du har råd, kan du betale for et stort banner et sted i byen med teksten: ”Vil du gifte dig med mig, (navnet på din partner)?” Eller du kan gøre det ekstra sjovt ved at fri til en familiesammenkomst, hvor alle i familien har fået en trøje på med ét ord hver, som sammenlagt danner den magiske sætning. 

Ønsker I inspiration til jeres kommende bryllup? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »

 

Genskab jeres første date

Medmindre I var stinkende berusede og endte med at snave ude på et beskidt diskotekstoilet, har I med sikkerhed gode minder fra jeres første date.

 

Hvis jeres første date foregik på et særligt sted, en bestemt restaurant, biograf, park, café eller lignende, kan I tage derhen igen og tale om den særlige dag. Der er noget ekstra smukt i, at I sammen tager hul på et nyt kapitel i jeres parforhold på det sted, hvor det hele startede i sin tid.

Fri til din partner det sted, I så hinanden for første gang, talte sammen for første gang, eller hvor jeres første kys fandt sted.

Vil du virkelig imponere din kæreste, kan du planlægge et ’trip down memory lane’, hvor I tager på sightseeing rundt i byen og besøger alle de steder, der knytter sig centrale minder til om jeres parforhold. På den sidste destination på den planlagt rute kan du eventuelt sørge for at have pyntet op, så du kan kaste dig ud i et romantisk frieri. 

Syng dig til et ja

Du behøver ikke nødvendigvis være velsignet med en vidunderlig sangstemme for at kaste dig ud i en romantisk sang, som ender i et frieri. 

Det er dog en fordel og øger formentlig dine chancer for et ’ja’, hvis din røst ikke minder om lyden af negle ned ad en tavle. 

Det er oplagt at synge din kærestes yndlingssang (medmindre Suspekt står bag), men du kan også være ekstra kreativ og romantisk ved at skrive din egen lyriske kærlighedserklæring, som du kan synge for den heldige person i dit liv.

Vil du gå all-in, kan du desuden overveje at hyre en eller flere musikere, så du som en anden popmusiker virkelig kan give en musikalsk oplevelse, som din udkårne sent vil glemme.