Luk

DIY – Hede kys(kager)

Do It Yourself
Kyskager

Lækre kyskager

Vil du have hotte kys på bryllupsdagen? Lakrids er HOT HOT HOT i øjeblikket, og derfor giver vi dig her opskriften på de hedeste og lækreste lakridskys(kager), der helt sikkert bliver et hit til bryllupsreceptionen.

Opskriften er oprindelig færøsk, mens lakridskuglerne er fra Island. De islandske lakridskugler kan desværre ikke købes i Danmark, men kan købes på nettet både på den danske side BestofIceland og den Islandske side Nammi. Der går en pose til 30 kager – og ja de er så gode, at de er det værd.

Kick lakrids

Et alternativ er dog at købe de små Kick lakridser, der kan købes i de fleste supermarkeder, og putte dem i fryseren. På den måde får de samme hårde konsistens som Bingokuglerne, der er en hård salmiakkerne overtrukket med chokolade.

Som et andet alternativ kan du prøve dig frem med knust Tyrkisk peber.

Opskrift på Lakridskyskager:

Ingredienser (Ca. 30 store kyskager):
4 æggehvider
100 g. sukker
100 g. brun farin
100 g. hakket mørk chokolade
100 g. hakkede Bingokugler eller Kick lakrids

– Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og brun farin. Pisk igen (hvis du bruger en røremaskine, så pisk gerne mens du hakker chokolade og lakridskugler). Tilsæt herefter hakket chokolade og knuste lakridskugler. Pisk kort. Kagerne sættes i mellemstore klatter på bagepladen og bages ved 125 grader i 60 minutter. Afkøl og put dem forsigtigt i en lufttæt dåse.

Kan laves op til en uge før brylluppet, men er selvfølgelig bedst, hvis de laves et par dage eller dagen før.

Bonustip

Hemmeligheden bag store fine kyskager er:
– Brug gerne pasteuriserede æggehvider, så er du sikker på ikke at få noget af blommen med, der kan få kyskagerne til at flade ud!
– Sæt kagerne på pladen med det samme og herefter hurtigt i ovnen, så de ikke når at falde sammen.

Bingokugler

Køb Bingokuglerne på nettet eller erstat dem med Kick lakrids. Foto: Bryllup.dk

 

Er du blevet inspireret og lækkersulten? Hvis du har lyst til at kigge på andre lækre opskrifter har vi en rigtig god en til luftige og lækre cupcakes.