Niels Rømer er en glad mand. Han producerer økologiske drikkevarer på sit lille bryggeri i Ørbæk på Fyn, og han mærker en stor efterspørgsel fra blandt andre brudepar.
– Interessen for vores produkter stiger eksplosivt. Vores salg vækster hvert år, og i år er det gået rigtig hurtigt, siger Niels Rømer.
Han overtog i 1997, sammen med sønnen Nicolai Rømer, det gamle Ørbæk Bryggeri, og siden har far og søn arbejdet målrettet på at fremstille økologiske produkter. Der er primært øl i flaskerne, men bryggeriet sælger også en populær serie af sodavand, juice, saft, cider, snaps og smoothie.
LÆS OGSÅ ‘VI TESTER: ØKOLOGISKE VINE TIL BRYLLUP’ »
Til bryllupper hitter især økologiske sodavand, juice og fadølsanlæg, fortæller Niels Rømer. Folk serverer gerne Dark Horse, som er en mørk schwarzbiertype, eller bryggeriets absolut største sællert, Fynsk Forår, som er en spelt-hvede øl med hyldeblomst.
– Det er en frisk sommer øl, som mange piger godt kan lide, forklarer han.
Brudepar serverer specialøl til både receptionen og festen, og Ørbæk Bryggeri har cirka 10 økologiske specialøl at vælge imellem.
LÆS OGSÅ ‘SMYK DIN HÅND I FAIR TRADE’ »
Ørbæk Bryggeri har modtaget en række nationale og internationale priser, og senest har far og søn koncentreret sig om fremstillingen af en økologisk singlemalt whisky med navnet Isle of Fionia – en blød, rund whisky med en fyldig smag, som er brygget på Fyn og lanceret i juni 2012.
Niels Rømer er ikke i tvivl om, hvorfor brudepar vælger økologiske produkter, selv om de er dyrere end andre.
– Det signalerer, at man er miljøinteresseret, og at man går op i gode varer i det hele taget. Det har stor brandingværdi for værtsparret at servere økologiske drikkevarer, det er der ingen tvivl om. Men primært køber folk det på grund af den gode smag.
LÆS OGSÅ ‘MORGENGAVE TIL GOMMEN’ »
Fadøl koster typisk 25 kroner plus moms for en liter. Man lejer et fadølsanlæg med kulsyre hos bryggeriet og kan derefter sige skål med grøn samvittighed.